• onlar da az daha çalışıp hemşire olsalarmış amk
  • bunlardaki ego tanrıda yok arkadaş, yuh diyorum.

    edit: 20 yıllık ustabaşı dünyanın her yerinde işe yeni başlayan mühendisten daha çok kazanır.ama mühendislerde sizdeki ego olmadığı için 3-5 seneye ustabaşının maaşını katlayacaklarının verdiği bilinçle bunu kafalarına takmazlar.
    daha fazla mesaj atıp durmayın,mesaj kutumu kirletmeyin....gidin kumda oynayın.

    edit 2: olm ciddi ciddi arrest kırmızı oda travma mravma yazan var lan yemin e derim bunlarda akıl yok!!!
    he abi he kırmızı alan,travma....acildeki doktora boğazımda balık kılçığı takıldı kaldı diyorum, sende faranjit var diyor, bir agrı kesici bir kas gevşetici iğne vurduruyor, sonrasında da kıytırık bir reçete beni eve gönderiyor.ulan ben söylüyorum boğazımda kılçık var diye ama adam götüyle bakıyor hastaya faranjit diyor...hadi ağrı kesiciyi anlarım da kas gevşetici nedir faranjite !!!
    sonra geliyor buraya himşirinin piritisyin hikimdin çik kizinmisi diye başlık açıyor..en zengin ülkelerin alıcı gözlerle baktığı hekimler işte bunlar...boğaza takılan balık kılçığına faranjit teşhisi koyup üstüne kas gevşetici iğne vurduranlar!
  • mühendisten çok kazanan ustabaşı ile iyi versus olur dediğim gerçeklik.
  • hala uzmanın eline geçen 6500 diyor.

    kafayı yersin ya. başlıktaki durum haklı da, sonuna neden yalan ekliyorsun haksız duruma dusuyorsun? maaş+sabit 10 bini geçti, 6500 ne lan?
  • hemşireler pretisyenlerden çok daha bilgililerdir. o nedenle doğal olan durumdur. hatta şu ana kadar pretisyenlerin hemşirelerden daha fazla kazanmalarına şaşırdım.
  • meyve veren ağaç taşlanır. olmayan doktor falan. geleceği olmayan bir meslek grubu. boşuna özeti 20-30 bine ulaşan sınavlara girmeye uzman olmayan falanda gerek yok. pişman olmadığım gün yok. keza tüm doktor arkadaşlarımda aynı şekilde pişman.

    pratisyen arkadaşlar için geç olmadan dünyadaki herhangi bir ülkeye gidebilirler, örneğin uganda, nijarya da bile ekonomik olarak çok daha refah olacaklardır.

    eğer saygı görmek istiyorlarsa, avrupadaki herhangi bir ülkeye gidebilirler. türkiyedeki tıp fakültelerinin neredeyse hepsi avrupada akredite. aynı zamanda avrupaya daha önceden gitmiş meslektaşlarımız sistemi inanılmaz bir şekilde entegre olmuş hatta çok çeşitli ülkelerde branşlarında gözde ve aranan doktor olmuşlardır. bu sebeple öyle ortadoğu ülkesi olmamızın direnci ile karşılaşmazsınız. türkiyedeki bir çok üniversite hocasının bir ayağı hali hazırda da avrupada olması sayesinde çok hızlı referansta toplarsınız. ekonomik olarak zengin olmasanız bile ( almanya için 4-6k euro aylık ) keyfiniz yerinde olur. çalışma koşullarınız rahat olur insan olduğunuzu hatırlarsınız.

    egonuzu beslemek istiyorsanız ise türkiyede çalışabilirsiniz. burnunuzu kaşısanız varoş egoist derler ise, hakkınızı isteniz paragöz egoist olursunuz, yoruldum derseniz tembel egoist olursunuz. bazı handikaplar var tabi, tüm tedavinin sorumluluğu almanıza rağmen hastane personelinden hallice kazanırsınız. 400-450 saat çalışırsınız. ülkede ilaç olmaz, azarlanırsınız. ameliyatta malzeme olmaz, hakarete uğrarsınız. 36 saat çalıştıktan sonra kaza yaparsınız, ölebilirsiniz. darp edilmeyen doktor tanımayan kaldı mı? 5 yıldır doktorluk yapan ağza alınmayacak sözler duymayan doktor kaldı mı?
  • içeriği okursanız, kademe-derecesi yüksek bir hemşire ile, mesleğe yeni başlayan (haliyle derece/kademesi düşük) pratisyen hekim kıyaslanıyor. (60 yaşında bir hemşireyle, 25 yaşındaki bir hekim maaşının kıyası gibi düşünün)

    almanya'da da durum böyle. almanya'ya giden (veya gitmek için yanıp tutuşan) hekim bu durumu niye yadırgamıyor, esas sorun bence orada.

    ha bu sosyalist sevici, sosyaldemokrat aşığı arkadaşlar niye yorum yapmazlar ki? hani eşitlik hani adalet?

    :)

    şahsi kanaatim: hekim, insan sağlığı ile ilgili hususlarda birincil sorumludur. sağlık hizmeti, hekim, hemşire, hastabakıcı, tekniker, biyolog vb. bir ekibin ortaklaşa işidir. bu ekipte olmazsa olmaz yegane kişi, hekimdir. özellikle savaş vb. çeşitli istisnai durumlarda hekimler, hemşire vb yardımcı olmadan da iyi iş çıkarmışlardır. bir hemşire (sağlıklı ve güvenilir bir şeklde) ameliyat yapamaz, ama bir hekim mecbur kalınca, gayet tekniğine uygun biçimde iğne de yapar, pansuman da... hekimler, sağlık hizmetiyle ilgili en büyük sorumlulardır. ameliyatta hasta kapanırken hemşire içeride malzeme unutsa, bunun hesabını ameliyat heyeti başkanı hekim verir.

    yukarda saydığım sebeplerle, nerede olursa olsun, ister güzel ülkemizde ister almanya'da farketmez, hekim hemşireden daha az kazanmamalıdır. hiyerarşik düzen bozulur.

    aynı şekilde bir tekniker mühendisten, katip avukattan, kalfa ustadan fazla kazanmamalıdır. hiyerarşi bozulur, esas sorumlular sorumluluktan kaçmaya başlar, ayaklar baş olup hatalar yapamaya başlarlar. iş barışı deforme olur.

    düzeltme: imla
  • hemşiyeley pyatisyenleyden daha bilgilidir?

    amk neyin bilgisinden bahsediyorsunuz? 20 yıllık hemşireyi kırmızı alan travma odasına koyun bakalım, içine de araç içi trafik kazası bilinç kapalı kanamalı hasta getirin...

    20 yıllık hemşire dışarı çıkıp doktor diye bağırmazsa ben de bir şey bilmiyorum. hemşirenin hastayla ilgili bir fikri elbet olur, tecrübeyle bu fikir de gerçeklere yaklaşır ama bir hastayı yönetmek öyle tecrübeyle olacak iş değil. sapla samanı karıştırmamalı, hemşire ile doktoru yetki-sorumluluk ve para anlamında karşı karşıya getirmemek gerekli.

    bugün dünyanın hiçbir yerinde en tecrübesiz doktor en tecrübeli hemşireden az kazanmaz. saçmalamayın.
  • sağlık sektöründen çok uzağım ama bir yorumda bulunmam gerekirse hemşireler hastanelerin belkemiği,adeta omurgası görünümünde. ondan dolayı hemşireler refah olarak yüksek konuma getirilmelidir.

    şöyle bir hastanede oturup izlediğimde görünen manzara budur.
hesabın var mı? giriş yap