• kandilli rasathanesi müdürü prof. dr. haluk özener'in korkutan açıklaması.

    haberin tamamı:
    boğaziçi üniversitesi kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü müdürü prof. dr. haluk özener, " türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var. " diye konuşarak uyarılarda bulundu.

    kaynağın görseli!
  • halkı paniğe sevk etmekten başı derde girebilecek kişi beyanatı.

    edit: yeter da mesaj atmayın. ben sanki panik olmuyorum veya adam konuşmasın demişim gibi herkes mabadından farklı bir şey anlamış. bu açıklaması bir şeyleri gündeme taşıyıp birilerini rahatsız edebilir ve başına iş açılabilir anlamında yazmıştım. bu kadar basit.
  • beyanda bulunmak saçma, her an olabilir zaten.
  • bu aralar sanki bir şeyler bekliyorlar, arka arkaya gelen açıklamalar hayra alamet değil.
  • halen "halkı paniğe bilmem ne" diyenleri görüyoruz.

    6 şubattan sonra bile panik olmayan varsa asıl problem zaten...
  • türkiye'nin herhangi bir yeri hariç ifadede bir sıkıntı göremedim. örneğin ankara'da 7lik bir deprem olusturabilecek kesfedilmis bir fay yok. herhalde 7lik deprem çıkartabilecek bir fay olsaydı ortaya da çıkardı.
  • vay anasını, türkiye gibi deprem ülkesi olan bir yerde bu nasıl harika bir tespit diye hayretler içinde bırakmış açıklamadır.
  • türkiye'nin herhangi bir yerine değil ama belli bölgelerde mesala istanbul ve bursa gibi evet her an 7 üzeri deprem olabilir.
  • olmayada bilir gibi algıladım ben.
  • kalifikasyonunu merak ettiğim bir müdürün ifadesi. prof. unvanını almış, ancak böyle bir açıklamayı yaparken ben bu unvanı nasıl aldım lan, diye hiç sorgulamamış.

    edit: h-indexi kısıtlı bir ölçüdür kalifikasyonu tanımlamak açısından, türkiye koşullarında. bilimsel yayınlar hangi şartlarda hazırlanıyor, bilenler mutlaka vardır, inanıyorum. ancak şu anki durumda ve önemli konumlarda nasıl yönetici olunur, bu konuya da hakimiz. bu akademisyen+müdürü ve boğaziçi üniversitesi mensubu olarak ana akım medyada 'hala' konuşabilen bir insanı savunan arkadaşları gerçekliklerle yüzleşmeye davet etmek isterim.

    bir edit daha: ilgili müdür yöneticilik yeteneğine sahip olmadığı için ve aynı zamanda 17 ağustos'u anma ve kurumsal performansı kanıtlamak amacıyla bir etkinliği gerçekleştirmek üzere okuduğu 'yansıları' kurumunun çalışanlarına hazırlatmıştır, neredeyse
    eminim buna. o kadar istatistiği kendisi hesaplayacak değil ya:) en azından sunum teknikleri konusunda bir yeteneği olsaydı :))

    lütfen paniğe kapılmayınız. ancak her an ve her yerde bir deprem olabilir durumunu kabul etmemiz lazım, sıradan insanlar olarak ve kendi basit önlemlerimizi almak koşuluyla. devletten ve ilgili kurumlarından bir destek beklemek hayatlarımızı kurtarmayacaktır, bunu öğrendik, en acı şekilleriyle.
hesabın var mı? giriş yap