• akp döneminde gerçekleşen ve allahın varlığını ispatlayan fantastik bir olay. krizlerin teğet geçtiği, ulu önderimiz rte'nin allah tarafından korunduğu, allaha emanet yönetilen bir ülkede gayet normaldir. üç harflilerin bile işi olabilir.

    (bkz: her şeye %30 zam gelirken tüfe'nin %0 çıkması)

    (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir diyeni sikme isteği)

    (bkz: her gün zam olan ama enflasyonun yükselmediği ülke)

    http://ekonomi.haberturk.com/…-enflasyonu-aciklandi
  • birazdan yüksek ekonomi uzmani, herseyi herkesten cok daha iyi bilen, son 10 senede sülalecek refah seviyeleri rahatlamis sakirtlerin gelip cok bilmis havalarda kendilerince ayar verecekleri durum.

    ispiyon editi: sakirt detected
  • mal gibi seçmenlerden oluşan bir ülkede gayet normaldir. sadece iktidar seçmenleri için demiyorum bunu iktidarı muhalefeti hepsi bir. komple malsınız böyle.
  • virgül kaydırılarak çıkarılmış sonuçtur...
  • pinpon toplarını buraya sokanlar derneğinin memnun olduğunu açıkladığı durum.

    dernek sözcüsünün taksim meydanında bağırarak yaptığı açıklamanın ayrıntıları şöyle:

    " dernek olarak ete, süte, benzine, doğal gaza, elektriğe, suya, sabuna, sigaraya, alkole hemen hemen her şeye deliler gibi zam gelirken, en büyük ihtiyacımız olan pinpon toplarına zam gelmemesi camiamızı büyük bir sevince boğmuştur. pinpon topuna zam gelmeyişi bir açıdan, ülkemiz demokrasi anlayışının ne denli geliştiğini ve ileri gittiğini göstermektedir.

    bizleri böylesine sevindiren yetkilileri bir an önce derneğimize üye olmaya davet ediyor bu ayrıcalığı bizimle beraber yaşamalarını temenni ediyoruz" diyerek açıklamasına son vermiştir.
  • cok normaldir. mesela gecen seneki enflasyon paketinde sigara oldugundan sigaraya zam yapilmadi, ama ickiye yapildi. sigara zammi geri cekildi. bence paketteki tek tek urunler degistiriliyor ve zamlar oyle bir seciliyor ki enflasyon dusuk cikiyor. benim tahminim her sene urunlerle oynanarak rakami oldugundan dusuk cikariyorlar. bence su anda tuik'in acikladigi herhangi bir rakama inanilmamasi gerekir.
    http://www.emekdunyasi.net/…mura-sigara-zammi-oyunu

    basimizdaki hukumet abd'li kredi degerlendirme sirketinden, ab'nin ilerleme raporuna kadar her seye karisiyor da kendi emri altindaki elemanlarin acikladigi rakamlara mi karismayacak? tabi ki su anda ekonomiyle ilgili tum rakamlar yalan dolandir. iran'a dogal gaz parasini euro yerine altinla odeyince "ihracat rekoru kiriyoruz". ve merkez medyanin ekonomi yazarlari da bunu bile bile ciddi ciddi bu rakamlari yorumluyorlar, "onlemler ise yaradi, cari acik dustu" diye yazilar yaziyorlar.

    su anda turkiye ekonomik bir duraganlik icinde ve gidisat daha iyiye olmayacak gibi. tum kurumlariyla artik tamamen mevcut iktidarin oyuncagi haline gelmis kurumlar bunun denetlemesini yapamiyorlar. ama isin asli hem ekonomi duraganlasiyor, hem de enflasyon ve cari acik pek de dusmuyor. durum budur. arti 2 gorunen buyumenin sifir civarinda oldugu tahmin ediliyor. altin satisi uyanikligi dusuldugunde cari acik duraganliga ragmen dusmuyor. ulkeye giren kaynagi belli olmayan muhtemelen sunni-islamci seyhliklerin paralarini turkiye'ye aktarmasi gibi nedenlere bagi garip islerle, ulke harac mezat satilarak gun kurtarilmaya calisiliyor.

    hukumetin cozumu rakamlarla oynamak ve o sove sove bitiremedikleri 70 yillik ganimetin yenilmesinden ibaret. su kaynaklari, havzalar, devlet arazileri, tesisler, fabrikalar, otoyollar, kopruler satiliyor, paralar har vurulup harman savruluyor. bunlarin acisi elbette cikacak ama gemi bu sekilde yurudugu ve doviz fiyatlari aniden firlamadigi surece insanlar aldanacaklar. cunku su anda akp istatistiklerle oynuyor, dis sermayenin bir dedigini iki etmiyor ki kendisi iceride istedigi gibi at kostursun, oylar da dusmesin, gerisi onemli degil.

    konuyla ilgili iki mustafa sonmez yazisiyla baglayayim mevzuyu:
    http://mustafasonmez.net/?p=2651
    http://mustafasonmez.net/?p=2649
  • sanki yapılan 2013 zamlarının bir yıl öncesinde de aynı zamları görmemişiz gibi savunulmaya çalışılan durum. 2012 enflasyonu hesaplanırken o yıl içinde olan zamlara bakalım sonra o açıklayan arkadaş ne diyecek merak ettim. onların üzerinden 11 ay geçti, acısı bile geçti diye açıklarsa iyi olur.
hesabın var mı? giriş yap