• ebeveyn nasihatı. "başını belaya sokma, çok güvendiğin arkadaşların bir de bakmışsın işler kötü gidince yok olmuşlar." mahiyetinde...
  • hayatın gerçeği budur.herkes kendini düşünür doğal olarak.herkes bişey uydurur sen orada uyduramazsan kabuğu soyulmuş bir muz kadar çıplak kalırsın.
  • akillara umut sarikaya'nin bir karikaturunu getiren deyim.

    http://p.twimg.com/av8run7ciaeq8sy.jpg:large
  • insan, özellikle gençlikte, bir davanın içindeyken, samimiyetle davasına inanıyor ve her şeyini o dava uğruna vermeye hazır hissediyorken, o davanın içindeki her bireyin kendi gibi hissettiği ve kendi zihniyetinde olduğu yanılgısına kapılır. bu yüzden hep "biz" der. "biz" başaracağız, "biz" yapacağız, "biz" bunu getireceğiz, biz, biz, biz..

    gençlikten olgunluğa, yetişkinliğe geçiş süreci, işte tam o "biz"in gerçekdışılığını fark edip, ortada biz diye bir şey olmadığının, "ben"den başkasının sanrı ve toyluk algılarından ibaret olduğunun bilincine varılmasıyla başlar. bu bilinç insana yavaş yavaş gelir. ince ince işler zihne. reddetme aşaması vardır mesela, çok zaman kaybettirir insana. emek kaybettirir. işbu sebepten tamamen aydınlanma yaşandığında bir çok şey için geç olur. başlığa konu olan tavsiyenin ana teması da tam bu geç kalmışlıktır işte. birileri belki olayı zaten sahiplenmediğinden erkenden bırakıverir, kurtarır paçasını. olan samimilere olur. yavaş yavaş gelen bilinci bile kaypaklık mı ediyorum diye reddetmeye çalışan gayretlilere olur.

    bu tavsiyeyi veren insana en azından bir kulak verin. sorgulamaktan kimse ölmez ama çıkmaz sokaklar ömürden, gençlikten yer.
  • lisede biyoloji ogretmenim tarafindan tarafima soylenmis soz. aklimi basima devsirmeme neden oldugunu soyleyebilirim. soylenen kisiye gore etkisi cesitlilik gosteren etkili bir azar bicimi
  • al bu sözü, bileğine dövme yaptır, gece gündüz gözünün önünden ayırma; öyle mübarek, öyle sahici bir tavsiye. hele de madden, manen fakirsen, git öte tarafta şövalyelik yap!
hesabın var mı? giriş yap