• ev sahiplerini tir tir titreten erkan baş vaadi.
  • hayatımda gördüğüm (bakın erkan baş'ı severim) en beni seçmeyin diye bağıran vaat. *
  • sunlara bu devirde inanan varsa onun aklini seveyim dedirten vaad.
  • servet düşmanı bir kişinin boş açıklamaları.

    edit: başlık altında bir adet komünistsever servet düşmanı dememe bozulmuş. bu ülkede servet sahipleri olmazsa iş bulamazsın, üretim yapamazsın. teknolojini geliştiremezsin. devlet yapar diyenlere cevabım o işler senin öyle götünün üstünde ürettiğin fikirle olmuyor canım. bugün ürettiğin ihaları, elektrikli arabaları devlet değil servet sahipleri yapıyor. en basitinden bu ülke servet sahiplerini (koç, sabancı) en başta kendi elleriyle oluşturmuştur. sonra amerikaya bakmak lazım. parayı ve teknolojiyi sağlayan hep servet sahipleri olmuştur. amerika bugün herkes tarafından yaşanmak istenen bir yerse bunu zenginlerine(başta yahudilere) borçludur. şu parasız halimle zenginleri bana savundurttunuz ya size helal olsun. siz yine de zenginden alıp fakire vererek işleri yoluna koyacağını zannetmeye devam edin.
  • kapitalizme hizmet ettiğinin farkında olmayan, sosyalizm'den beyni yanmış bir tipin rüyası.
  • insanlar oturdukları evlere aidat diye kira veriyor ,bırak herkesin oturduğu evin kendisinin olmasını.
  • ciddi ciddi anlatıyordu ama sonunda kendisi bile dayanamayıp güldü. tam gülme krizine girecekken video bitti.
    (bkz: komünist olmaktan vazgeçilen an)
    ekonomi, insan psikolojisi, tarih, kamu yönetimi ve sosyolojiden zerre kadar da olsa anlıyor ve buna rağmen bu lafları da inanarak söylüyorsa acilen bir doktora görünmesini tavsiye ederim.
    işin boktan tarafı şu ki, ülkede bunların bile müşterisi var. binde 1 kadar oyu olsa o bile çok.
  • e bu resmen gasp değil mi? resmi yollarla yapılan gasp hem de. ben kirada oturuyorum ve oturduğum evin bu şekilde bana geçmesini istemem. ev sahibim karı koca öğretmen. yıllarca ülkenin 4 yanında çalışmışlar, zaman zaman ayrı kalmışlar sonra emekli ikramiyelerini birleştirip bu evi almışlar. şimdi bu beyefendi diyor ki biz gelicez bir kanun çıkartıp senin bu insanların toplamda en az 60 (2 kişi 30+30) yıllık emeklerinin üzerine oturmanı sağlayacağız.

    edit: evi sana verseler öyle bir çökersin minvalinde mesaj atan tatlı su solcuları. 2005 yılında babamı kaybettim. 2008 yılında da dedemi. babam dedem önce vefat ettiği için dedemin doğal varisi ben ve kızkardeşim oluyordu. dedemin çöktüğünü bildiğimiz bir tarladan payımıza yaklaşık 10 dönüm arazi düştü ve o tarlayı sahibine iade ettim. benim bu yaptığım emsal sayıldı ve olayı bilmeze yatan amcalar da iade etmek zorunda kaldı ve adamın çocukları yıllar sonra bile olsa çökülen mallarına kavuştular. bilmeyenler için şunu da belirteyim emlak ve araç fiyatlarının bu denli abartı olmadığı 2008 yılında ben o paraya bir ev ve 2. el çok yaşlı olmayan bir araba alabileceğimi hesaplamıştım. trakya şartlarında bugün bile o arazinin payımıza düşen değeri en az 400000 tl.
  • bu şekilde değilde ev almaya sınır getirilse daha mantıklı. mesela bir kişi en fazla 3 ev satın alabilmeli. benim ev sahibinin 20 tane dairesi var amk. her birinden kira alıyor bir insanın 20 tane ev alabilmesine izin veren sistem yanlış.
hesabın var mı? giriş yap