• dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan hertz, 20 bin elektrikli aracını satacağını ve yerine benzinli araçlar alacağını açıkladı.

    kaynak: https://www.chip.com.tr/…a-geri-donuyor_161219.html

    bu elektrikli araçlar olmaz dedik anlattık ama kimse siklemedi. bu teknolojinin çok yol kat etmesi gerekiyor. şöyleki 500 km menzilli bir aracın maksimum 5 dk da fulleniyor olması lazım. pil atıklarını falan saymıyorım bile. şu an elektrikli araç kullananlar birer denek. ya tutarsa mantığı ile ilerliyor. alternatif yakıtlar şart.
  • çok büyük vurgun olacak arkadaşlar çok hem de! uyanık olun. eski sevgilimin şimdiki eşi, nasdaq'da üst düzey bir konumda. wall st için çeşitli led panel hazırlama, ışıklı elektronik tablo onarım işleri de yapıyor. mekatronik teknisyeni. bazı konuları aştığımız için arada sohbetimiz oluyor. bu konuyu da sordum akşam whatsapp'tan.

    hertz, bu araçları bir amaç için satmış. bunları satınca, elektrikli araç lot fiyatlarını bir gecede %90 düşüreceklermiş. sonra aniden dipten toplayacaklarımış. sonra yine aynısı, yine, yine derken 2 aya kalmadan bilançoları ve marj karı miktarları yüzde 400 artacakmış. kar marjı ise yüzde 3 artacakmış. dikkatli ol ortak dedi, eyvallah dedim. bilginiz olsun lütfen. yaymama izin verdi. şimdiden yüklenin elektriliye. mart'ı bekleyin. mart sizi de kapıdan baktırmasın kaçan fırsatlara (wink)
    -------
    öfke patlaması editi: arkadaşlar günaydın. çok alevlendim bazı terbiyesiz tepki entry'lerine. yakışmamış ekşi kalitesine. öncelikle, reuters linkini araştırıp bulan dostumuzu tebrik ediyorum, dostça öpüyorum. kahvemi dışarı püskürttüm bilginin gücü karşısında. üşenmemiş, bilgi ile donatmış bu konuyu. konudaki en bilgili mesaj o. yine de katılmıyorum. amaç vurgun. başta yazmıştım. yutkundum ve xanax içtim. sakince bir kaç yanlış anlaşılmayı düzelteceğm.

    1- "mart sizi de kapıdan baktırmasın kaçan fırsatlara (wink)" demişim. ironiyi anlarsınız sanmıştım, anlaşılmamış. kaçan fırsat > alım fırsatı sevgili arkadaşlar. wall street'te ahlak yoktur, şeref, namus yoktur. sert yaşanır oyunlar ezel dizisi gibi. paran kadar sevilir sayılırsın. kastım buydu. günümüz dünyası da böyle değil midir ha? sorarım size? (wink)

    3- mart, ermenicede erkek anlamına gelir, yani vuran kişi, vurucu, vurör, vuröz gibi anlamlar. tokmak tabirini sokak ağzı ve kekoca bulmaktayım. bununla beraber tercihlere saygım var barzo da olsa. ben bu avam tabiri sevmem. kalite kişinin aynası, yaptıklarıdır der andrew mardiney. benim ironim çok açık: vurmak gibi zevkler için, veya izlemek ve mastürb... ile başlayan, hoş olmayan şeyi yapmak için bu hisseyi kaçırmayın, as olan paradır demek istedim bariz olarak.

    2- mesela örneğin, siz orada eski gönül arkadaşıma ya da hertz bey'in (john hertz) değerli gönül eşine vurduğunuzu sanırsınız. fakat sabah bir bakarsınız hisselerinizi toplamışlar dipten. donla kalmışsınız. yani 1 gecelik zevk için, wall st dümeni denilen tezgaha alırlar sizi. vurduğunuzu sanırken, aslında size vururlar. gerisini siz bilirsiniz. oralarda allah yoktur, kitap yoktur arkadaşlar. para vardır, kokoyin vardır. leonardo di caprio'nun filmini izleyin anlarsınız (kurt borsacı).

    hepimiz vurduk da vurulduk da. ben profesyonel baktım sadece. çocuksu penis zevkleri ile yatırım portföyümü daraltamam. gerisi siz değerli yatırımcı okurların insiyatifidir.

    saygılar sunarım. başarı yoldaşınız olsun. hörmet, yüksek ve haşmetli, görkemli saatler geçirmeniz temennilerim ile. eşlere dikkat, lotlara hücum. vuruşunuz bol, cebiniz dolu ola..

    reuters ve şans ile...
  • doğru haberdir. eski sevgilinin yeni tokmakçısı benim. şarj istasyonlarını terk etmeyin, kazanıyoruz...
  • --- spoiler ---
    bu elektrikli araçlar olmaz dedik anlattık ama kimse siklemedi. bu teknolojinin çok yol kat etmesi gerekiyor. şöyleki 500 km menzilli bir aracın makismum 5 dk da fulleniyor olması lazım. pil atıklarını felan saymıyorım bile. şuan elektrikli araç kullananlar birer denek. ya tutarsa mantığı ile ilerliyor. alternatif yakıtlat şart.
    --- spoiler ---

    kimse niye siklememiş? halbuki yaklaşımınız çok bilimsel *.
  • adamla dalga geçmeyin arkadaşlar, kendi lisan-ı haliyle bize meseleyi anlatmaya çalışıyor. ki haksız da değil.

    eniştem tesla'nın fabrikasında bant elemanı olarak çalışıyor. onun demesine göre bir gün elon musk teftişe gelmiş bunların bulunduğu üretim bandını. yanında yine otomotiv sektörünün ileri gelen firmalarının ceoları falan. elon musk bandın gelişmişliğini gösterip artistlik falan yapıyormuş bunlara. o sırada tam bizim eniştenin yanından geçerken, elon musk eniştemin omzuna elini koyup kırık ingilizcesiyle "nörüyon üseyin?" demiş. bizim enişte de "valla müdürüm çalışıyoruz gördüğün gibi, krediye girip bir elektrikli araba alacaam" demiş. bunu duyunca elon musk da bizim eniştenin kulağına eğilip "seni severim üseyin elektrikli araba alma yakında sikiş gopacaak." demiş.

    bu olaydan sonra bizim enişte de gitti bmw 520i luxury line aldı.
  • linkteki habere baktığınızda, klasik türk teknoloji medyası, ana haber kaynağı paylaşılmadan çeviri bir haber yazılmaya çalışıldığını görüyoruz. bu yazılan şeyleri okumaya çalıştığınızda "elektrikli araçların işlevsizliği" ya da "maksimum beş dakikada beş yüz kilometre menzile ulaşamıyor olmaları" değil "elektrikli araçlarla ilişkilendirilen kazaların artışı" nedeninin bu satış kararına yol açtığını görüyorsunuz.

    pek mantıklı gelmedi bana. çünkü burada suçlu araçların içten yanmalı motorlara sahip olmaması değil, otonom sürüş teknolojisindeki eksikliklerdir. ya da en fazla elektrikli araçların sessiz çalışmalarından dolayı düşük hızlarda aracı fark edemeyen yayalarla yaptıkları kazalar olabilir.

    evet teknoloji yeni, özellikle de pil konusunda çok yol katetmek gerekiyor. ama gelecekteki araçların elektrikli olacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalı. benim gelinimin üvey kuzeni togg fabrikasında endüstri mühendisi. ondan aldığım havadise göre aslında yeni bir pil teknolojisi çoktan gelişmiş, ama ülkemizin kalkınmasını istemeyen düz dünyacılar ve aşı karşıtları bu teknolojinin blueprint'lerini yakmışlar, evet yakmışlar. istiyorlar ki içten yanmalı hegemonyası devam etsin, çocuklarımız egzoz solusun ve türkiye petrole bağımlı kalsın. ama merak etmeyin mit tetikte, blueprint'leri yakanları en kısa zamanda saklandıkları deliklerden çıkartacaklardır.
  • bana betamax vhs çekişmesini hatırlatıyor bu iş. betamax elektrikli, vhs hybrid. filmin sonunda ikisi de ortadan kayboluyor.
  • ne zaman satıyor ? ihaleye girelim de çökelim kekoların teslalarına :d
  • doğru haberdir.
    eski sevgilinin tokmakçısının yan komşusuyum.
    tokmakçı evde olmadığı veya tokmakları çalışmadıkları zaman benim tokmağı kullanıyorlar. o sırada konuşurlarken duydum.
  • benim hiç tanıdığım yok elektrikli araç fabrikalarında, elektrikli araç kullananda yok hatta etrafımda, katıksız fakiriz yani. türkiye ve bir çok ülkede elektrikli aracın alt yapısı ve teknolojisi henüz oturmuş değil, menzil kısa, şarj üniteleri yetersiz, pil yenileme maliyeti astronomik. bunlara bile göre elektrikli araç almak şu an için ütopik bir girişim.
hesabın var mı? giriş yap