• 9 milyon dolarını bankaya yatırdıktan sonra o paranın hâlâ kendisine ait olduğunu zanneden müşterinin söylemidir. gerçekte o para bankanın olmuştur. çekmek isteseniz türlü taklalar atarlar. önce güleryüzle parayı çekmemeniz durumunda size geçecekleri ekstra kıyaklardan bahsederler. allarlar pullarlar. yok "illa çekecem" derseniz iş bir yerde "veznedar eve gitti", "sistem çöktü", "evde sular kesikti" noktasına kadar varabilir. tüm bu süreç içinde bir ihtimal şube müdürünün ayaklarınıza kapanıp yalvarması eylemi de gerçekleşebilir. bunun üstüne bir de o paranın çekilmesi durumunda işini kaybedecek insanlardan bahsedip size vicdan muhasebesi de yaptırabilirer. ancak aynı vicdan kredi kartı ödemenizi 2 gün geciktirseniz onlarda olmayacağından gerekirse avukatla gidip paranızı çekersiniz.

    ekstra bakınız : sozluk bana dokuz milyon dolar bul allahsiz*
  • o zengin beyaz poponuzu tehlikeye atacak budalaca hareket. işini bilen biri on beş ayrı banka hesabının her birinden altı yüz bin dolar çeker ki, bankanın üst düzey yöneticileri durumdan kıllanıp**devletin gizli kadrolarından (tabii ki yasadışı kazançlarını örtbas etme amaçlı çıkar ilişkileri kurdukları) kişilerle irtibata geçmesin, o kadrolar da peşinize lanet olası federalleri takmasın. hey adamım, o zaman başın büyük belada olurdu işte.
  • doların 1.80 ytl civarına ulaşması öngörülen şu zamanlarda pek de akıllıca olmayan bir seçim.

    çağlar sonrası edit: 1.8 ney la? old good days
  • - hesabimdan dokuz milyon dolar cekmek istiyorum
    - sistem yok
    - hiç mi yok?
    - bugün git yarın gel
  • sadeceka hesabından çektiği dokuz milyon doların 1/6 sı ile çikolata, 2/7 si ile bebekte hoş bir ev, 3/4 üyle batan bir şirket, 1/8 iyle de karısına kendisine oğluna kızına birer jeep, 1/9 uyla da ufacık tefecik bir gemicik. dikkat ederseniz sadeceka dokuz milyon dolardan fazla para harcamış oldu. e o kadar hortunculuk da kadısözlükyazarında bile olur.

    (bkz: money money money, must be funny in the rich man's world)
    (bkz: parası olana hortumcu yakıştırması)
  • - hesabımdan dokuz milyon dolar çekmek istiyorum
    + tabi beyefendi, ama merak ettim ne yapacaksınız bu kadar parayı ?
    - dikkat çekmek için götümü yırttım onu diktireceğim.
hesabın var mı? giriş yap