• --- spoiler ---

    göt olmadık ama, ters köşeye yattık. yatacak başka bir köşe olmadığı için. zira sezon finalinde bir şey olacağını bilmemize rağmen, biz bize ilk verilenle sevindik. halbuki bir bölüm daha vardı ve netice orada ortaya çıkacaktı. biz son bölüm bunun eğlencesi olur diye umduk. olmadı. açıkçası, 5. sezon sonunda bir house-cuddy evliliği beklenemezdi, fakat bir şey olması gerekirken, en yakın ve mantıklısı buydu. house'un gözetim altına alınması değil.

    kaç sezonu vardır bilmiyorum ama, doktorluk konusunda sıkıntı çıkmazsa, en azından cuddy hiç olmadığı için, 5x24'te çıkan kovulma olayı da rafa kalkacaktır. 6. sezonun daha rahat raylarda gideceği belli yapımcılar için. diğer yandan house'un cuddy'e "aynı eve mi çıksak" sorusundaki tavrı en girişimci house tavrı olarak kayda geçebilir sanırım.

    --- spoiler ---
  • resmi siteye göre 22 mayıs cuma ekstra bir bölüm geliyor yoğun istek üzerine sanırım.
    http://www.fox.com/house/

    edit: tekrar bölümüymüş o baktım da. house fanları "bi daha bi daha" yapınca fox tv de kayıtsız kalamamış haliyle.
  • şopoyler var baştan diyim.

    üzüldüm lan house'a...
    harbi üzüldüm, ben pek sevmezdim ibneyi, harbiden yani bu diziyi severdim de housekolik değildim ama şimdi üzdü beni. o psikiyatri kliniğinin kapısından wilson'a bakışı vallahi yüreğimi dağladı utanmasam ağlardım.
  • (bkz: super olay)*

    --- spoiler ---

    bekledigimden uzak ama bir o kadar da bekledigimden iyi ve ters koseye yatiran bir finale sahit oldum ben bugun bu dizide. oncelikle yanilmiyorsam 6. sezon bu dizinin onceden aciklandigi kadari ile son sezonu olucak. dolayisi ile bu hesaba katildiginda sezon finali guzel olmustur.

    bekledigimden uzak bir finalden kastim acikcasi locked in sendromu olan hastanin oldugu bolume dayanir. zira o bolumde house'un motorla nereye gittigi ve bolumun sonunda hastanin yastiginin altindan neden kayit aleti cikarttigi ve neyi kaydettigini halen bilmiyorduk bu finali izlemeden. dolayisi ile ben her daim o bolumden itibaren gecenlerin tamamen bir halusinasyon oldugunu ve kaza geciren house'un bir no reason*'daki gibi bilinci yerinde degilken gordukleri olarak yorumlamis ve bu bolumde de bunun ayyuka cikacagini tahmin etmistim. hatta amber'in ortaliklarda gorunmesi de aynen buna delaletti. fakat gel gor ki kismen tuttursamda, cogunlugu yakinimdan bile gecmedi.

    en azindan bu entrynin sonuna dogru dusunduklerimin cikmasi gururumu oksamadi degil, zira senaryonun gidisatindan "ananizi sikmeye geliyorum!" diye bagirdigi belliydi. ki house'un son sahnedeki bakisi bunu birebir yerine getirdi. yanliz acikliga kavusturmak istedigim bir mevzu var ki house detox olmadi. oxycodonea vurdu ve iyice kafayi kirdi. zira detox olsa yine agri ceker. bunun disinda yonetmenlik ve oyunculuk konusunda artik yorum yapmiyorum, zira sadece bu oyunculara ödül vermeyen jurilere kolum bacagim kafam girsin diyorum sadece. evet emmy jurisi, bu lafim size... fakat metin yazarlarina selam edicem burdan, zaten ilk sezondan itibaren cok basarili diyaloglar yazilmaktaydi, fakat ozellikle son sezonda tepe yapti, bu bolumle ayyuka cikti. diyaloglar gercekten zekice ve gun gectikce kendini asiyor.

    bir de entryi bitirmeden yine bi iki mevzu yaziyim ;

    - kutner neden intahar etti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun basinda motorla nerden nereye ve niye giderken kaza yapti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun sonunda hastanin yastiginin altindan niye ses kayit aleti cikartti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun sonunda asansore binip wilson'a baktiginda neden locked in sendromu yasarmis gibi gorduk halen bilmiyoruz.
    - house kutner'in olumunden kendini sorumlu tutuyor mu ya da daha onceden intaharini sezmis miydi de bu kadar sucluluk duyuyor halen bilmiyoruz.

    bunlar ozellikle kutner diziden ayrilmaya karar verdikten sonra yapilan keskin donus ve senaryoyu yeniden yonlendirmenin akabinde ortaya cikan ve henuz cevaplanmamis olan sorular. zira ben motorla bir psikiyatriste gittigini ve ses kayit cihazinda da kutner'in seslerinin oldugunu dusunuyorum. sucluluk duymasi da tahmin edip engelleyememesinden oturu muhtemelen. ve hatta haen senaryoyu renklendirmek disinda neden amber'i gordugunu bilmiyoruz, fakat su son bolumde yuzumuzde bir gulumseme birakan kutner'in gorunmesinden sonra ölümünden sucluluk duydugu insanlari gorme mevzuu olabilecegini dusunuyorum...

    yine de kutner'a selam ederim burdan... gormek iyi oldu...

    --- spoiler ---

    soundtrack ise yine bambaska... 6 eylul'de 6. sezona kadar eskilerle idare edilecek dizidir kendisi...
  • bünyede vicodin etkisi yaratan dizi (özellikle benim gibi bütün sezonlarını 3 ay içersinde seyredip bitirirseniz...)

    hakkında yazılacak çok şey var gerçi ama gelmiş geçmiş en süper dizi işte daha ne diyeyim.
  • ilk 4 sezonu 1 ayda izleyip 5.sezonunu hala izleyemedigim,dizi gerçekten bagımlılık yapıyor.halbüki porno gibi sonunu biliyorsunuz hasta kurtuluyor ama olsun..
  • yaklaşık 5 ay kadar baston kullanmamdan mıdır bilmiyorum ama bana baya bir sempatik gelen dizi karakteridir kendisi. ayrıca 4. sezon finalinde beraber izlediğim arkadaşımla beni gayet duygulandırmıştı. hatta itiraf ediyorum ağlatmıştı. 5. sezon finalinde ise;

    --- spoiler ---

    yıllardır dizi izlerim, house olsun, 24 olsun, prisonbreak, vs.. ben böyle çarpıcı bir sezon finali görmedim. son 10 dakikada tamamen ters yüz olan bölümü geçtim, oyunculuktaki kendini aşmışlığı, kamera açılarındaki kararsızlığı hepsini geçtim. korku/gerilim filmlerini gayet keyif alarak seyreden bendenizi, son sahnelerde amber'in house'un yanında belirdiği sahnedeki kadar geren, daha doğrusu rahatsız eden bir sahne olmamıştı. ne diyeyim yeni sezon hemen başlasa keşke, seviyoruz ailecek..

    --- spoiler ---
  • oyyy aynı açıksözlülükle türkiyede olsa ,o parlak zekasını kafasına hasta yakınları tarafından indirilen depik darbeleriyle kaybedecek olan dr ; house m.dd( medical dayak delisi)
  • kesinlikle en tutarlı ve muhteşem sona sahip olan dizidir.

    karakterlerin uç, saçma, kendinden beklenmeyen bir şey yaptığını göremezsiniz. görürseniz bilin ki vardır bir sebebi.

    ayrıca o kadar iyi sezon finalleri vardır ki ne olduğunu şaşırırsınız. özellikle "wilson's heart" ve "house's head" bölümleri dizi tarihinin unutulmaz bölümleridir.
hesabın var mı? giriş yap