• rose byrne ve hilary swank'ın başrollerinde yer alacağı bilim kurgu projesi.
  • stellaris'i, custodian olarak tekrar oynattıracak bir trailer'a sahip netflix filmi.

    "have ı done you any harm, daughter?"
  • başarılı bir filmdir. bilim kurgu severler için izlemeye değer. ters köşelerde gidip gelebilirsiniz. film biraz izleyeciyi şaşırtmaya odaklanmış gibi. dost düşman ayrımını yapmaya çalışıyorsunuz. tabi bilim kurgu sever anadolu çocuğu* yemez bunları ama yine de hoştu plot twistler.

    --- spoiler ---

    film, her an her yerde olup, insanların kaderini çizme lutfuna sahip droidler içermektedir. hikayenin tüm gidişatı yapay zeka tarafından tasarlanmıştır. amaç kızımızı "mother" olarak yetiştirmektir. kim bilir kontrollü olarak yeniden oluşturacağı insan topluluğuna bir meryem ana figürü sunacaktır.

    --- spoiler ---
    notlar:

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!fragmanı izleme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    anahtar kelimeler:

    bilim kurgu, yapay zeka, kıyamet sonrası
  • çok iyi bir bilim kurgu filmi.
  • --- spoiler ---

    2019 avustralya yapımı bilimkurgu-gerilim filmi. senaristi michael lloyd green, yönetmeni grant sputore olan filmin başrollerinde hilary swank, clara rugaard ve rose byrne gibi oyuncular rol almışlardır. sundance film festivali'nde ilk kez izleyicileriyle buluşan film, castaway dizisiyle adını duyuran grant sputore'nin son filmidir. 115 dakikalık filmin çekimleri tamamen avustralya'da yapılmıştır. netflix üzerinden izlenebilen film, oldukça ilginç ve sürükleyici bir yapım olmuştur. son olarak, filmin imdb.com puanı 6,4/10.

    konusu
    i am mother, bir robot (oyuncu: luke hawker, ses: rose byrne) tarafından büyütülen genç bir kızın (clara rugaard) hikâyesini konu ediyor. dünya, büyük bir yıkımla karşıya karşıyadır. insan nesli dünya üzerinden yok olup gitmiştir. insan nüfusunun tükenmesinden sonra, dünya nüfusunun yeniden canlandırmak için özel bir robot tasarlanır. anne (mother) adı verilen bu robot, genç bir kızı (clara rugaard) büyütmekle görevlidir. ancak bu ikili arasında zamanla oluşan ilişki, yaralı bir yabancının (hilary swank) gelişiyle farklı bir hâl alır. yabancının gelişi ile birlikte ondan dış dünya ile ilgili bilgiler alan genç kız, artık herşeyi sorgulamaya başlar. anne ise, gerçeklere ulaşmayı kafasına koyan genç kızı engellemek için herşeyi yapmaya hazırdır.

    imdb.com - https://www.imdb.com/title/tt6292852/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/i_am_mother

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=wm5f4wj_fue

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    insanı sürekli filmi izlerken düşündüren, ters köşe yapan, başarılı bir bilim kurgu filmi. 2.si kesinlikle gelecek gibi.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
  • eh işte dediğim film.

    esas kızın daha büyük yaşta hatta yetişkin olması gerekiyormuş; çünkü o yaşta bir çocuk normal hayatta filmde yaptıklarını yapamaz. her ne kadar günümüzden çok uzak bir gelecek anlatılsa da filmin gerçeklikle bağı zayıf.

    hani bilinç konusu işlenmese ve sonunda ki ben bu bedenden öte bir şeyim gibi bir söz edilmeseydi izlemeye değmez bile diyebilirdim. film beni buradan yakaladı...

    ek: bir yazar arkadaş, çocuğun embriyonun genetiği değiştirilmiş olduğundan algı ve zekası normalden çok daha fazla olabileceğini hatırlattı. haklı sanırım...
  • spoiler.....
    finali konusunda anladığım hilary swank ın karakteri bilerek dışarıda bırakılmış ve kızın sınavının parçasıymış. robotlar onu bilerek kovaladı, vurdu ve yardım istemek zorunda bıraktı. kız da haliyle tüm sınavları geçtiğinde, robotlar senin işin bitti deyip kapıyı çekti.
  • --- spoiler ---

    finaline dair teorim; sanıyorum hilary swank da anne'nin yetiştirdiği kızlardan biriydi, sonunda "anneni hatırlıyor musun?" demesi ondan. bu zamana kadar öldürülmüş olmaması da kızın sınavının bir parçası olmasından da olabilir, onun da anne'nin yetiştirdiklerinden biri olmasından da olabilir. anne olmaya aday kızceyiz sınavı geçince onun da misyonu bitti ve o zamana kadar öldürülmemiş olmasının sonu geldi..

    --- spoiler ---
  • cidden çok başarılı buldum.

    8,5/10
hesabın var mı? giriş yap