• bugün 72 yaşında aramızdan ayrılan oyuncu. mekanı cennet olsun ama kendisi francis urquhart rolünde öyle bir döktürmüş, role öyle yakışmıştı ki yukarda bbc izleniyorsa kesin cehenneme gönderirler.
    (fu'dan bilmeyenler brazil'deki meşgul mü meşgul patron olarak hatırlayacaklardır kendisini)
  • house of cards roman serisinin birleşik krallık'daki tv dizisi uyarlamasında protagonist francis urquhart karakterini canlandırmış oyuncu ve tiyatro sanatçısı.
  • aramızdan ayrılalı neredeyse 16 yıl olmuştur. sesi ve oyunculuğuna hayranım. house of cards uk anısına türlü türlü oyunlar oynayıp kendisini yaad ettim.
  • house of card uk dizisinin ilk iki sezonunu izledim. rolü oynarken gerçek kötülüğü göstermiş , bakışları ve mimikleri ile ürkütücü olmayı başarmıştır.

    spoiler

    dizide beni en çok etkileyen an şudur. francis (60?) ve gazeteci kızın (25?) arasında son buluşma beni baya etkilemişti. francis ve gazeteci kız yaş farkına rağmen aşk yaşamışlardır.

    2.sezon finalinde gazeteci genç kız, francis'in foyasını öğrenince konuşmak için binanın terasında buluşurlar. kız onun bunun yaptığına halen inanamaz ve ona sırıl sıklam aşık olmuştur. francis, kızın işine artık yaramayacağına ve susturulması gerektiğine kanaat getirir. kıza kendisine daddy demesini söyler ve derkende kızı aşağıya iter. kız aşağıya düşerkende dadddeeeeeeeeeeee diyerek arabanın üzerine düşer ve ölür.

    sahne linki =>

    https://youtube.com/…h?v=hzv4t9r7lho&feature=share9
hesabın var mı? giriş yap