• bayram, yılbaşı vs öncesi kutlama mail'i atmak
    çocuğu olanları nazar boncuğu resimli mail'le diğer çalışanlara haber vermek
    işe yeni girenleri mail'le tanıtmak
    cumartesi çalışma var mı konusuna açıklık getirmek ( bu konuda biraz yavaşlar ama. bakıyorum saat 14:04 daha ses yok)

    zorunlu edit: öncelikle bazı vizyon sahipleri için açıklamalıyım ki bu maddeler esprili ve hafif ironi içeren bir dilde yazıldı. ve yazıya konu olan ik'cılar piyasada çoğunluğu temsil eden kesim. elbette işini çok düzgün yapanlar da vardır. bunu yazıda belirtmediğim için iyi ik'cılar niteliklerinden bir şey kaybetmezler, sadece yazılanlara gülüp geçerler.
    aşağıdaki yazar da çoğunluğun bu şekilde olduğunu kabul ediyor fakat bunları genellememek gerektiğini söylüyor. o yüzden bundan sonra eleştirdiğimiz her kesimle ilgili yazının sonuna ''tabii iyilerini tenzih ederim'' gibi bir not düşeceğiz. neden? çünkü böylece onlar kendilerini izole ve diğer kesime gülebilecek rahatlıkta hissedebilecek.
    kendi yazdıklarının tam tersi şekilde beni hiç tanımadığı halde vizyonsuz olarak nitelendirmesinden bahsetmiyorum bile. 4 satır yazı için yazmak zorunda kaldığım 8 satır açıklama. işte vizyon budur.

    yarın çalışıyoruz bu arada.
  • mülakatlarda kemikli gözlüklerinin üstünden tek kaşlarını kaldırarak kıl kuyruk sorular yöneltmek.
    (bkz: sordum soruyu koydum boruyu)
  • önemli bi alan ama gerçkten profesyonel anlamda gerçekleştirildiğinde. zira bir çok ık personeli starbucks'tan seçme toplanmış gibi hem cahil, hem hitap problemi olan insanlar.
  • şirkette kıllık yapmak
    mülakat esnasında adamı germek
    yönetime yakın durarak uzun seneler/süreler kadroda kalmak
    ispiyon mu desek, laf/iş taşımak mı demek yada yalakalık mı desek
    ne oldumculuk
    birde biraz parayı/maaşı ve değeri gördüğü zaman adam seçmek adam yerine koymamak
    sevmem kendilerini
  • işe alım yaparlar (hep torpillileri alırlar zaten çok bi işleri yok), eğitim verirler(onuda düzgün yapamazlar bu nasıl bir eğitim), motivasyon çalışması yarlar( beni motive etme para ver ben motive olurum), görevde atama yükseltme yaparlar (bunlarda hep torpilli), maaş öderler (zaten düşük ücret veriyorlar onuda yanlış hesaplarlar), performans ölcerler ( beni değerlendiremezsiniz bu sistem hatalı ), personelin şikayetini dinlerler, üst yönetimin azarını yerler(iki tarafa da yaranamazlar), öyle kendi kafalarına göre insanları işten çıkarırlar(kendileri dokunulmazdır, üst yönetim istediği için değil),
    şık şık giyinip elit takılırlar hep goy goy yaparlar (bunun için birde ücret alırlar), ekşi sözlükte gezip entry yazarlar(bkz: tekmeyekafauzatan)

    ik'ya gerek yokmuş kapatabiliriz.
  • şirket patronu ne derse onu yapmak.
    at deyince atmak sat deyince satmak yala deyince yalamak.
    ve tüm bunları ingilizce bir terminolojinin arkasına sıkıştırmak.
  • işsizim. staj yapacak yer bile bulamadım. son umut işkur'a başvurcam. olmadı 2-3 yıl yaptığım avm'de tezgahtarlığa geri dönecem.

    bir yerde amcası,dayısı olanlar sayesinde vasıfsız insanlar ikcı olurken ik mezunu işsiz olur.

    welcome 2 turkei

    edit: bankaya bankacı yerine mühendis alınmasından bahsetmedim bile. mühendis mühendisliğini bankacı bankacılığını ikcı ikcılığını yapsa çok şükela olacak.
  • patronun bakmak ile zaman geçirmek istemediği kariyer sitelerinden 10 aday bulmak

    telefonla görüşerek ,sesini,hitap tarzını,şivesini beğenmediği ,ya da ben bir işte çalışıyorum artık ilanınız ile ilgilenmiyorum diyen adaylar neticesinde bu 10 adayı 5 adaya düşürmek.

    5 adayı mülakata davet ederek tipini,kaşını gözünü ,kılık kıyafetini beğenmediği adayları eleyerek 2 adaya düşürmek.

    2 aday ile patronun görüşmesini sağlayıp,patronun tipini,kaşını,gözünü,konuşmasını beğendiği 1 tanesini işe sokmak.

    işe alınan bu aday hakkında şirket çalışanlarına mail göndermek,peşi sıra departman departman gezdirip personel ile tanıştırmak.

    işe alınan bu adayın doğum gününde,evlendiğinde,çocuğu olduğunda mail göndermek.
  • yılbaşında falan dandik dundik partiler falan organize etmek. bir evrak, ofis malzemesi vs eksik olduğunda önce bu arkadaşlara gidersin söylersin onlarda basit bir notluğu veya makası bir buçuk haftada temin ederler. aaa bak bir de sağda solda dolanım kaplara giriş çıkış, teklikeli, acil çıkış falan yazan isg ciler var. bunlar daha da ilginçtir.
  • ik'ınmak
hesabın var mı? giriş yap