• gerçekten yapmayın şunu. bırakın muhabbet doğal seyrinde gitsin. eninde sonunda zaten kim ne iş yapıyor öğreneceksiniz. ikinci soruda ne iş yapıyorsun, meslek ne gibi sorular sorup kendinizi küçültmeyin. bana bunu sorana içimden alternatif cevaplar geçiriyorum.
    - kokoreç satıyorum desem ne der mesela*
    - yeni iş mi teklif edeceksin dememek için kendimi zor tutuyorum.
    - ve bomba ve yıkıcı soru niye nikahına mı alacaksın?

    bu konuda tepkini de dile getirdiğin zaman, sen beni yanlış anladın oluyor. neyi yanlış anladım? bir şey anlamadım ki? bir insan diğerinin ne iş yaptığı ile 2. mesajda niye ilgilensin. benle mi tanışacaksın, mesleğimle mi? mesleğimi öğrendiğin zaman beni tanımış mı olacaksın?

    haliyle bu tip başlangıçlar, başlangıçta kalıyor. belki sırf çok önemli olabilecek paylaşımlar uçup gidiyor. insanoğlu paylaşarak evrilmiştir.

    gerçekten yapmayın. çok itici çok.
  • iticilikten ziyade net aptal insan işi.

    mesleğinden ötürü insan kategorize eden dünyanın en aptal, en vizyonsuz kişisi benim gözümde.
  • meslek sormayı neden muhabbetin doğal seyrinin dışında dışında tuttuğu belli olmayan birinin ortaya attığı iddia. bence böyle bir iticilik yoktur. meslek de hobi de maaş da oturulan yer de yaş da ve diğer konular da insanın hayatına dair karşı tarafa bilgi verir, dolayısıyla yeni tanışan insanların bunları birbirlerine sormasında ve söylemesinde bir sakınca veya iticilik yoktur.
  • idare müdürüyüm.
    "idare müdürüyüm amcacım"
    onu sormuyorum evladım yaptığın bir meslek var mı avukatlık doktorluk gibi.
  • muhabbetin doğal seyri neymiş merak ettim doğrusu. boyun, kilon kaç dese, resim istese dediklerini bir yere kadar anlarım fakat meslek gayet de normal bir soru. insan çeşitli alanlarda ortak konuşma konusu bulmak amacı ile genel geçer sorular sorar ezelden beri yeni tanıştığı kişilere. o sorulardan biri de meslektir ve bunun internet tanışmaları ile de ilgisi yoktur. şöyle de bişey var, bir konu seni bu derece irrite ediyor ve abartılı tepki vermene neden oluyorsa, bilinç altında o konu ile ilgili halledemediğin çok önemli sıkıntılar vardır. bir de son dönem yeni nesil oğlan çocuklarında (erkek demeye dilim varmıyor) şöyle bişey var herkes benim paramı yicek, ben para makinesi değilim taammı ? işte esas itici olan bu. üstelik bunu diyen adamlar da zengin falan değil az biraz ortalama maaş zilyon yıllık kredi borcu ile alınmış ev, ortalama bir araba. dostum gerçekten komiksiniz.
  • çok doğal bir sorudur, ismini sormak kadar doğaldır. bunun itici geldiği kişilerin özgüven problemi olduğu kanısındayım.
  • ben ilk mesajda soruyorum. problem solved.
  • ilk mesajın ne olduğunu merak ettim doğrusu. sözlükte entrylerle ilgili mesaj atanlarla hiç öyle isim, yaş, boy, kilo, meslek muhabbetine girmedim. anonim olarak buradayım zaten. ama mevzu entry değilse ya da başka bir sosyal mecrada tanışma ve muhabbet amacıyla atılmış ise eğitim ve mesleğin sorulması neden doğal seyrinde olmuyor anlamadım. mesleğini öğrendiğinde tanımış olmayacağın gibi ismini, yaşını, boyunu, yaşadığı ili, ilçeyi öğrendiğinde de kişiyi çözmüş olmayacaksın. bunlar dışında da tanışma kalıplarının dışına çıkan erkeklere rastlamadım sosyal medyada mesela. hani paylaştığı bir resime, şiire, yoruma mesaj atmışsındır hakkında fikir teatisi yapmak için ama birden meslek ne demiştir anlarım. ama zaten klasik isim, yaş, şehirden girip kendince bir süzgeçten geçiriyorsan gelecek sorular meslektir, eğitimdir, boydur, kilodur açıkçası. bunlar da birbirini takip eder genelde.
  • sadece meslek değil. sığ sorular soran kişilere tahamül edemiyorum. yani klişede de olsa bazı giriş çümleleri vardır. kabulüm. ilk konuşma da demokrasiyi başkanlık sistemi ve yarı başkanlık sistemi üzerinden tartışabilir misin? denmez. . . yok yaşın kaç, boyun kaç, maaşın ne kadar ( meseği sorarak üstü kapalı nu soruya cevap aranıyor) bık bık bık.
    kategorize sorulara bayılıyoruz.
  • öğrenince muhabbeti kesiyorlar, çok tatlı insanlar :))))
hesabın var mı? giriş yap