• bir insanın hayatından 10 yıl götüren, saçından 50 tel ağartan konuşmadır. erkek için genelde konuşan taraf olduğu için ayrı bir sıkıntı, kadın için ise dinleyen ve makul ölçüde tepki verecek kişi olduğu için ayrı sıkıntı vardır. hayatın zorlu parkurlarındandır.

    bir de o konuya girememek var günlerce. 2 taraf da durumu bildiği halde acaba ben mi yanlış anlıyorum kaygısı ile konunun etrafından dolanır. saldalye kapma yarışında sandalyeye oturmak için beklerken müziğin bitmemesi gibi ordan kaçmak ama yakınında dolanmak doğru zamanı beklemek. konuşmalar saçmalaşır. lanetli kelimeymişcesine aşktan sevgililikten bahsedilmez. bir sürü gizli özne, bir sürü bitmemiş cümle. bu konular hakkında kurulabilecek bütün yuvarlak cümleler kurulur. konuşmalar gittikçe saçmalaşır. genelleşir. insanlar, bireyler gibi kişilerden bahsedilir kimse onlar. aynı konu etrafında binlerce tur atılır ama konuya girilmez. nabız ölçülür sürekli. ölünse daha iyi.
  • eğer bir taraf ilişkiye başlamak istiyor diğer tarafsa böyle iyiyiz ya takılıyorum aynı anda başkalarına da yazıyorum tavrındaysa ilişkiye başlamak isteyen tarafa soğuk terler döktürecek olan olaydır. taraflardan biri ilişkimizin durumu konulu konusmaya başlar başlamaz karşı taraf lafı çevirecek bir şekilde kaçacak, diğer tarafı göt gibi bıracaktır. o yüzden 1 ya da 2 defa denenip sonrasında siktirin çekilmesi gereken konusmadır kanımca..
  • bu malum konuşmanın uzun uzadıya yapılmasına gerek yoktur. karşınızdaki kişiden zaten olumlu ifadeler görmüşseniz yeter. ne o öyle amına koyim, bi de senet imzalat bari?
  • (bkz: #27402302)

    kızlar tarafından yapılabilecek olanı (bkz: #26574518)

    bonus olarak (bkz: #27462072)
  • biz aslinda sevgiliyiz degil mi seklinde bir sozde soru cumlesiyle yapilabilecek kisacik konusmadir. ozguven lazim yoksa gote gelinebilir.
  • "düşündüm taşındım benimle beraber olmana karar verdim. itiraz hakkın bulunmuyor haberin olsun" şeklinde yapılabilecek basit konuşma.

    edit : tecrübeyle sabittir.
  • yalakalık kokan cümleler kullanmadan yapılamayacak konuşmadır.
hesabın var mı? giriş yap