• - kaliteli ve uzun ömürlü kulaklık arıyorsanız iyi bir para ayırın:
    piyasada bulacağınız 20 - 30 tl lik kulaklıklar tatminkar ses verebilir. ancak bir kulaklığın iyi ses vermesi basların veya tizlerin yüksek olması değildir. özellikle müzik bünyesinde duyabileceğiniz aralıkta çok fazla frekansta detay barındırır ve ucuz kulaklıklar bu detayların bir çoğunu yansıtamaz.

    ayrıca kaliteli kulaklıkların kablo ve bağlantı noktaları ucuz muadillerine göre çok daha dayanıklıdır. 20 tl'lik creative kulaklığın kablosu 1 ay sonra kopabilir, ancak bir sennheiser cx300 ile yük kaldırmaya kalkışmazsanız fiziksel durumunu 4 - 5 yıl koruyacaktır.

    -nasıl bir kulaklığa ihtiyacınız olduğunu iyi belirleyin:
    her ne kadar insanlar kulakiçi kulaklıkları dış görünüş açısından tercih etse de kulaklık tipi seçerken kullanım amacına uygunluk düşünülmelidir.

    iyi bir kulak içi kulaklık normal dış ortamda ortam gürültüsünü yeterli miktarda engelleyecekdir. sokakta, otobüste müzik dinlemek için en kullanışlısıdır. ancak kulaklıktan beklentiniz seste doygunluk ise headset'ler çok daha tatminkar sonuçlar verecektir. mümkünse kulaklık kullandığınız farklı ortamlar için farklı kulaklıklar alın. her kulaklığınıza 100 lerce lira vermek zorunda değilsiniz, kaliteyi nerede arıyorsanız, o ortamda kullanacağınız kulaklığa önem vermeniz yerinde olur.

    yaygın kanı, müzik dinlenen kulaklığın kablolu olmasının anlamlı olacağı yönünde olsa da son dönemde çıkan bluetooth kulaklıklar, kablolu bir çok kulaklıktan çok daha başarılı sonuçlar verebilmektedir. özellikle aptx codec destekli cihazlara (telefonlar, bluetooth vericiler) sahipseniz, kablosuz kulaklık büyük bir avantajdır.

    kulaklığı ne için kullanacaksanız, ona göre kulaklık alın. telefonla konuşmak için kulaklığa 100 - 150 lira vermek çok anlamsızdır. müzik dinlemek içinse 20 - 30 liralık kulaklıklar yukarıda bahsettiğim gibi müziğin tüm detayını veremediğinden uygun değildir.

    bir diğer konu da kulaklık tipinin insanın kulak yapısına uygunluğunun önemidir. kulağınıza uygun kulaklığı seçmediğinizde hem fiziksel olarak rahatsız olursunuz, hem de kulaklığın ses performansından yararlanamazsınız. örneğin kulak arkasına asılan kulaklıklar orta boyutta kulaklara sahip olan insanlar için uygun olabilir. ancak kulağınız ortalamanın biraz altında veya üstündeyse, o kulaklık ya kulağınızdan düşer ya da kulağınıza baskı yaparak kulaklığı çıkarsanız dahi kolay kolay geçmeyen acılara neden olur. keza kulaklarınız kepçeyse düşük çaplı bir headset almanız da paranızı çöpe atmanız anlamına gelebilir.

    -empedans ve sürüş gücü kavramlarından haberdar olun:

    kaliteli kulaklıklar genellikle yüksek empedansa (dirence sahiptir). oysa ki bir çok ses aygıtı yüksek empedanslı kulaklıklara uygun değildir ve söz konusu kulaklıkları bu cihazlara taktığınızda çok düşük ses seviyesi sizi kulaklık hakkında yanıltır. bu yüzden kulaklıkla beraber kullanacağınız cihazların kulaklık çıkışının yüksek empedans kulaklıklara uygun olduğundan emin olun. şöyle bir deneme yapabilirsiniz: dandik bir kulaklık bulun ve bunu cihaza takın, sesi dinleyin. sonra yüksek empedanslı bir kulaklığı aynı cihaza ses seviyesini değiştirmeden takın. eğer yüksek empedanslı kulaklık dandik kulaklıktan hissedilir biçimde düşük ses veriyorsa kabahat kulaklıkta değil cihazdadır.

    -almayı düşündüğünüz kulaklığı mümkünse deneyin:

    bulabiliyorsanız, almayı düşündüğünüz kulaklığı, kulaklığı takacağınız cihazla beraber yarım saat kadar deneyin. böylece kulaklığın fiziksel ve algısal özelliklerinin aradığınız gibi olduğundan emin olun. unutmayın ki kulaklığı saatlerce kullanabilirsiniz ve kulaklığın size bu sürede rahatsızlık vermemesi önemlidir.

    -markayı yargılamayın, modeli deneyip yorumlayın:

    yukarıdaki tavsiyelere uyarak uygun bulduğunuz modelleri markadan bağımsız olarak değerlendirin. herkes sennheiser kulaklıkları beğenmek zorunda değil, her philips kulaklık da kötü olmak zorunda değildir.

    -aldığınız kulaklığın aksesuarlarını inceleyin ve doğru kullanın:
    özellikle kulakiçi kulaklıkların birçoğunun paketinden farklı boyutlarda kulaklık yastıkları çıkar. doğru kulaklık yastıkları doğru sesi almak ve kulaklıkla rahat etmek için şarttır. o yüzden kulaklığı paketinden çıkarıp kulağınıza sokmayın, paket içeriğini inceleyin, kendiniz için doğru konfigürasyonu bulun.
  • nasıl olsa bozulacak diyorsan max 40 tl'lik bir şey al.
  • kulaklıktan önce güzel bir mp3 çalarınız olmalı. sennheiser'a 150 tl bayıldım ama ses seviyesi tatmin etmiyor. aynı kulaklığı bilgisayarıma taktığımda performans gayet güzel.

    kafa bandı bir kulaklık alın öncelikle. bir tane de normal kulaklığınız olsun.
  • sıralarsak shure koss sennheiser derim ama bunlarda anasını satim neredeyse bi müzik seti hatta 7+1 fiyatında sittirici bi kulaklıktır neticede atla deve değilki. ama bunlara en güzel alternatif sony derim ben. kendim yıllardır mp3 çalar dinleyen birisi olarak sony nwz-s544 mp3 çalarımda sony mdr-ex35 kulak içi kulaklığını kullandım gayet güzel. yıllaca kullandım en ufak bi sıkıntı çıkarmadı hem fiyatıda o zaman için çok uygundu valla 45 tl mi neydi ama şuan sanırım yoktur bu model. şuan bozulsun yine sony alırım. bak creativeyi saymıyorum bile var gerisini sen düşün. yada düşünme git sony nin 50-60 tl lik bi kulak içi kulaklığından alıp kulaklarını ödüllendir bence.
  • 4 sayfa ve 83 entry okumayın. fazla anlamıyosanız fazla para vermeyin. ihtiyacınızdan daha fazlasına para vermeyin. unutmayın siz kötü ses kalitesinden bile zevk alabilecek şahane insanlarsınız. öyle afilli markalara para kazandırmanın anlamı yok.

    sesten anlayan ve daha azıya yetinemeyenlere de saygı duyuyorum. onlar da kendi ihtiyaçlarına göre kulaklık alsınlar. lakin ilk kez kulaklık alan birine 60 liralık kulaklık tavsiye edilmez. türkiye'de yaşıyoruz. ayaklarınız yere bassın biraz.
  • söz meclisten dışarı ama cahil cahil konuşanların farkına varın öncelikle.

    bütçenize göre alın. ve o bütçeyi zorlayın.

    sennheiser ilah değil. dr. beats hiç değil. futbolcu kulaklığı o.

    gerçek ses deneyimi için portatif amfi şart. o empedanslarla anca amfi mücadele eder.

    buradaki incelemelere göz atın; http://www.head-fi.org/
  • türkiye'de öyle bir yer var mi bilmiyorum ama mümkünse almayı aklınızdan geçirdiğiniz kulaklıkların hepsini ard arda deneyebileceğiniz bir yerden alın.

    ilk önce ne tür bir kulaklık istediğinize karar verin. onun için de nerede ve hangi koşullar altında kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. fiziksel büyüklükleri ve nasıl kullanıldıkları açısından in-ear, on-ear, over-ear seçenekleriniz olacak. active noise cancelling özelliği olup olmaması ikinci bir seçim konusu, üçüncüsü bluetooth mu, kablolu mu olacağı. eğer bluetooth ve in-ear istiyorsanız iş iyice çatallaşıyor. sporda kullanacaksanız böyle bir şeye ihtiyacınız olacak ama o zaman da tere dayanıklı mı olsun, tamamen bağımsız mı, yoksa kablo bağlantılı mı istiyorsunuz gibi sorular karşınıza çıkacak.

    ben şahsen bir adet eski sennheiser hd 280 pro bir de bowers & wilkins p5 sahibiyim. sennheiser eski işverenim tarafından hediye edildi. son işverenim de 300 dolara kadar istediğimi seçmeme izin verince b&w p5'i seçtim. bunların ikisi de satıldıkları fiyatları sonuna kadar hak eden kulaklıklar. tabi ki daha pahalı, daha kaliteli ses üreten, çok daha şık ve daha taşınabilir p5 diğerine kıyasla çok daha iyi bir kulaklık, ve bugün para verip alacak olsam yine onu tercih ederim. öte yandan, halihazırda çok iyi bir kulaklığım olduğu için sırf kullanım kolaylığı nedeniyle apple air pods almayı da planlıyorum. apple store'da denediğimde ses kalitesini beklediğimin çok üzerinde buldum. malesef talebe cevap verememelerinden dolayı hala satın alması çok zor. onu aldığım zaman p5'imi sadece uzun yolda ve oturduğum yerde müzik dinlemek için kullanacağım.
  • hakkında yardıma ihtiyacım olan konu. kablosuz bir şey bakıyorum sizin tavsiyeniz hangisi olurdu?
    1-plantronics backbeat sense
    2-sennheiser hd 4.40

    başka kablosuz kulaklık önerileri için bir yeşil uzağınızdayım.

    çaylak ve dışardan okuyan dostlar için: letscookmrwhite@gmail.com

    edit: merak edenler için bugün mediamarkta gidip 2 ürünü de test ettim ilk intiba olarak sennheiser hoşuma gitti ses kesmesi bass kalitesi iyi diyebilirim platronics kafama tam oturmadı ama aşırı hafif sonuç olarak sennheiserda karar kıldım mağazadan çıkıp internetten kdv indirimi sayesinde 100 tl daha ucuza aldım. ürün gelsin tekrar editlerim.

    edit2: üründen gayet memnunum şarjı benim kullanımımda 3 4 gün gidiyor. tek sıkıntısı mikrofonu biraz iyi değil sanki yani bana öyle geldi.
  • kzden şaşmamalı benden söylemesi
  • sony değil. yazık olur paranıza.
hesabın var mı? giriş yap