• sınavlarında "adnan menderes'in ilk soyadı hangisidir?" benzeri sorular soran bir hoca.
    cevap "ertekin"miş. tip'lidir. odtü'de perinçek'e atılan dayak sırasında o da arada iyi dayak yemiştir.

    gene de sevimli bi adamdır.
  • 2010-2011 eğitim döneminde de odtüde tarih dersi vermekte olan kafa hoca. cuma günü bir tek tarih dersim olduğu halde koşa koşa gidiyorum derse, öyle bir adamdır kendisi. daha ilk derste "hiç kimsenin söylediği hiçbir şeyi hemen kabul etmeyin, buna ben de dahilim. gidin araştırın okuyun ondan sonra karar verin ne düşüneceğinize" demesiyle kazandı zaten saygımı açıkçası. öğrencisi için şans olan hocalardan biri işte, daha ne olsun.
    bir de eklemeden olmaz, iki dönemde de dönemin başlarında tek soruluk mini anket yapmıştır. "büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?". bu dönemki kağıdı geri verirken sormuştum, hocam bilimsel anket diyorsunuz da ne işe yarayacak bu diye. "gençlerin büyümekten ne anladığını görüyorum, sadece meslek mi anlıyorlar, daha farklı şeyler mi, hepsi çıkıyor" civarında bir şeyler söylemişti. hala umudu var demek ki gençlikten. bende yok o umut ne yazık ki.
  • 2011-2012 döneminde principles of kemal atatürk dersini beraber işleme şansına sahip olduğum hoca.beraber işlemek diyorum çünkü alışılageldik tarih derslerinin aksine çok farklı üslubuyla ve düşündürücü yönüyle mecburen işletiyor öğrenciye dersi.dersin içeriğini bambaşka bir boyuta sokup sadece öğretmiyor insana,eğitiyor da aynı zamanda.ilk dersime gittim bugün,ha derseniz ilk dersten nasıl bu kadar fikir sahibi oldun diye,işte o kadar farklı bir adam.derslerine gidin,hocanız değilse bile gidin.eğleneceksiniz.
  • cumhuriyet tarihi el kitabı var odtü yayıncılıktan çıkma,görmedim,tanışmadım ama takdir edilesi,eli öpülesi bir kişi.
  • "sevgili arkadaşlarım ve hocalarım,

    bugün odtü'de yaşananlar, en temel insan hak ve özgürlüklerden bihaber bir iktidar anlayışının hukuk ve yasadışı güç gösterisidir.

    temel insan hak ve özgürlüklerini yalnız öğrencilerine öğretmekle yükümlü değil, aynı zamanda bu hak ve özgürlükleri savunmakla yükümlü öğretim üye ve görevlileri olarak bu hukuksuzluğa karşı hakkın ve haklının yanında olmak ve hukuksal tepki göstermek bir anayasal yükümlülüktür.

    başbakan ve güvenlik görevlileri odtü'de eğitim ve öğretimi engellemiştir. bu hukuk dışı uygulamalar sonucunda birçok öğrencimiz yaralanmış, bir bölümü gözaltına alınmıştır. bu öğrencilerimizin devamsızlık nedeniyle hak kaybına uğramaması için bu hafta ders yapmayacağımı bilgilerinize sunarım.

    saygılarımla,

    ilter ertuğrul

    odtü tarih bölümü, y/z öğr. gör."

    (bkz: 18 aralık 2012 odtü olayları)
  • "bu hafta ders yok" diyerek (hesapta) öğrencisini kayıran şahıs. bu ayki maaşının 1/4'ünü iade edecek mi acaba?

    ha bu haftalık kafa iznini öğrenciler gidip lastik yaksın, gerilim tırmansın diye verdiyse bu işin birde öbür dünyası var. allah büyüktür.

    zöe: genç odtü'lüler rahatsız.
  • dile getirdiği her konu, hatta her cümleden sonra gidip elini öpmek istediğiniz bir insan olduğunu düşünün.

    düşünemeyenleriniz var, çünkü her ekşi yazarının bu eli öpülesi insanı dinleme imkanını bulduğunu düşünmüyorum.
  • nasıl güzel bir insan...

    "sevgili odtü’lü devrim tarihi öğrencilerim,

    bütünleme sınavınız 21 haziran cuma günü sabah 08.30’da yapılacaktır. sınıflarınız henüz belli olmasa da, sınava gireceğiniz bina, tarih bölümü’nün de içinde yer aldığı sosyal (beşeri) bilimler binası’dır. lütfen sınav yerini, üniversite giriş sınavında yaptığınız gibi -ailece olmasa da olur- önceden ziyaret ediniz. sonra sabahın o kör saatinde odtü içinde bölümü ararken helak olursunuz.

    'ders, asıl sınavda öğrenilir' ilkesi gereği, sınava her türlü kitap, defter, not vb gibi ders materyali getirmek, sınavda internet kullanmak, konuşmak serbesttir. sınav 'klasik' yapılacaktır, 'üst kağıt' sınırlaması yoktur, 'alt kağıt' sınırlaması olacaktır. ***

    'biz, size tarihi anlatırken, aslında dünü değil, bugünü ve yarını öğretiyoruz.'

    bütünleme sınavınız, derste çok yinelediğim bu tümceye uygun biçimde bir kavramın dünü, bugünü ve yarını çerçevesinde yapılacaktır: 'direnme hakkı'…

    sınava hazırlanmanız için, aşağıda mümtaz soysal’ın 'anayasaya giriş' kitabından bir bölüm verilmiştir:

    “ (…)
    direnme hakkı’nın bir anayasa konusu olarak düzenlenip düzenlenemiyeceği eskiden beri hukukçular arasında tartışma konusudur. bazıları, bu hakkın kullanılmasına yolaçacak koşulları belirtmeye ve sınırlarını açıklamaya, bazıları da böyle bir konunun hukuk açısından ele alınamıyacağını göstermeye çalışırlar.”
    (…)
    “özellikle 17. yüzyıl ingiliz düşünürü john locke’dan beri tartışma konusu olan direnme hakkı, bir devlet içindeki üstün güce sahip olan halkın, kendi verdiği yetkiyi kötüye kullanan yasama ve yürütme organlarına karşı direnebilmesini, karşı koyabilmesini ve ayaklanmasını öngörür.
    4 temmuz 1776 amerikan bağımsızlık bildirisi, ‘yaşama, özgürlük ve mutluluğu arama’ haklarını güvenlik altına almak için kurulan yönetimlerin bu ‘amaçları yıkıcı’ duruma gelmeleriyle birlikte, halk açısından da böyle yönetimleri ‘değiştirmek ya da devirmek’ hakkının doğacağını açıklıyordu. fransız ihtilâli’nin 1789 ‘insan ve vatandaş hakları evrensel bildirisi’, ‘zulme karşı direnme’yi insanın ‘doğal ve zaman aşımına uğramaz’ haklarından sayıyordu. 1793 bildirisi ise, daha kesindi: “yönetim, halkın haklarını çiğnediği zaman isyan etmek, halk için ve halkın her kesimi için hakların en kutsalı ve ödevlerin en gereklisidir.’”

    dün’e dair göz atmanız gereken konular şunlardır:
    1 – kurtuluş savaşı,
    2 – 1950-1960 arasında dp iktidarının uygulamaları ve 1961 anayasası’ndaki “direnme hakkı”.

    bugün’e dair incelemeniz gereken konu şudur:
    istanbul taksim’deki gezi parkı’ndan başlayarak türkiye’de yaşanan olaylar…

    yarın için üzerinde kafa yormanız gereken -değişme olasılığı olsa da- kavram şudur:
    'toplumsal medya ile örgütlenerek hak arama'…

    sınav sorunuz bu çerçevede hazırlanacak ve yorumlamanız istenecektir.
    hepinize başarılar diler, gözlerinizden öperim…

    ilter ertuğrul"
  • odtü'de olanların en az bir kez dersine girmeleri gereken aydın hoca.
    su gibi geçer dersleri ama onu güzel yapan bu değildir. insanı sıkıcı tarih bilgilerine boğmaktansa, günümüzü anlamak için gerekli olanları size verir.

    güzel insan dersin ya. sıfatın tanımı resmen.
  • maalesef vefat etmiştir, toprağı bol olsun. iyi adamdı, iyi hocaydı.
hesabın var mı? giriş yap