• ekrem imamoğlu'nun kopenhag c40 belediye başkanları zirvesi'nde sunumunu ingilizce olarak gerçekleştirmesi olaydır.

    istanbul üniversitesi'nde ingilizce bölüm okuduğunu biliyordum ama kesin o kadar yıldan sonra konuşmaya konuşmaya unutmuştur diye düşünüyordum. harika bir konuşma yapmış; gönülden tebrikler.

    binali yıldırım'ı aynı ortamda düşünemedim.

    link

    edit: mesaj kutuma aşırı derecede fazla, binali yıldırım'ın da ingilizce bildiğine dair video geldi.
    ben daha önce görmemiştim ama paylaşmış olalım.

    edit 2: beğenmeyen yazarların tamamı ingiliz kraliyet ailesinin birer ferdidir.
  • sevğili belediye başkanları.

    pardon bu imamoğlu değildi.
  • ingilizce bilmediği için gururlanan cehalet övücülere ders niteliğindedir. öyle horozlanmakla olmuyor bu işler. derdini anlatmayı, kendini ifade edebilmeyi öğreneceksin.
  • kulak kanatan konuşmadır. fatih terim'in biraz gramer bilen versiyonuna benzemektedir. keşke çevirmen kullansaymış. yabancı dille ilk kez 18 yaşında, üniversitede haşır neşir olursan ancak bu kadar öğrenirsin işte. lisan ancak küçük yaşta, zihin berrakken öğrenilebilir.
    (bkz: anadolu lisesini 7 yıl okuyan nesil)
  • "harika konusmuş" diye başlık açanın ingilizce seviyesinin "are you cola?" civarında dolandığı başlıktır.
  • siyasilerimizin çoğundan iyi olan konuşmadır.

    (bkz: i speech kürsü)
  • adam ne güzel konuşmuş. bizim insanımızda cem yılmaz'ın dediği gibi mükemmel konuşma problemi var. sonuçta karşındakiler seni anlıyor, ister we is de ister we are de . önemli olan derdini net ve öz biçimde anlatabilmek.
  • türkçe konuşur gibi ingilizce konuşmuş ama hiç konuşmamasından daha iyi olmuş
  • sanırım buradaki herkes birmingham köylüsü falan, hayırdır hepiniz mi kraliyet ingilizcesi konuşuyorsunuz? siz hiç yurtdışında bulundunuz mu? hiç bir çinli,japon,hint aksanı dinlediniz mi? bir fransızın "the" telafuzunu duydunuz mu? adam ingiliz değil ki amk ne bekliyorsunuz? asıl sorgulamanız gereken böyle bir başlığın olması. bir kuzey avrupa ülkelerinde bulunun da görün, 15-18 yaşından itibaren ana dili gibi ingilizce konuşuyor insanlar. sorun bizim yabancı dile karşı önyargımız. ve tabii ki eğitim seviyesi.

    tanım : kendi anadilinin etkilerine rağmen gayet güzel yapılan bir konuşma.
  • valla adamın telafuzu acun’dan iyi. siz de hemen londra’da yaşayan bloomberg spikeri ingilizcesi bekliyorsunuz. bir tercüman olarak gayet beğendim, zamanla gramerini de speaking’ini de düzeltir, ayrıca belediye başkanının ingilizcesinin cumhurbaşkanınkinden (eğer varsa) iyi olması üzücü.
hesabın var mı? giriş yap