• incil'in degistirilmesinin tanri katinda hosgorulmeyisindendir.

    "aha bu son, bir daha da size kitap mitap yok."
  • incilin büyük kısmının zaten tanrı sözü olmasından ziyade bi hadis kitabı olmasından kaynaklanır.

    bu ufacık gerçeği de çoğu insan bilmez ha.. yıllar önce elime aldığım incil'i açtığımda "isa şuraya gitti" gibisinden bi cümle gördüğümde yaşadığım şaşkınlığı nasıl tarif edeyim. tanrı, "isa şunu dedi, şunu yaptı der mi yahu" demiş, kitabın hadislerden ibaret olduğunu ancak otuz kırk saniye sonra anlayabilmiştim.

    ha bu basit gerçek neden insanlardan gizlenir peki.. çünkü ortaokul din hocalarımızın en büyük argümanları incil'in zaten indiği gibi en az dört versiyonunun yazılıp bozulmuş olduğudur. kitabın sadece bi hadis kitabı olduğu, bu yüzden değiştirilebilir, silinebilir olduğu gerçeğini bilsek bu argüman patlar ya ondan.

    abartıyorsam eşekler kovalasın beni ama taaaa o sıralarda otururken bile aslında bunun bi argümandan ziyade bi açık olduğunu fark etmiş, "tanrı daha indirdiği dine indirdiği esnada bile sahip çıkamıyor mu ki insanlar dört farklı incil yazıyorlar, bu nasıl tanrı yahu" demiştim. ee kalp gözü kapalı zındık olunca çocukken bile günah işliyoruz.. pis ben pis..
  • kuranin degistirilmedigini sananlar oldugunu gordugumuz olaydir. hayir bir de degistirmekten daha kotusunu yapanlar var. bu yazanlari saga sola cekistirenler, her anlami katanlar. millet degismedi sanip yasayip gidiyor oyle. neyse canim cok yedik boyle laflardan.
  • her iki dinde de onlarca mezhepin, tarikatin ve alt olusumun olusmasini engellememiştir,
  • kuran'ın indiğinden yıllar sonra kitap haline getirildiği gerçeği göz önüne alınınca zaten baştan yanlış olan durum. *
  • --- son derece kişisel görüş ---

    kimin yazdığı belli olmayan kitapların orijinal içeriklerini koruyup korumamaları önemli olmadığından tartışmaya değmeyecek konudur.

    --- son derece kişisel görüş ---
  • savas nedenidir...(bkz: karl marx)
  • incil'in değiştirilmesinden çok, tanrı kelamı olamayacağı daha çarpıcıdır... bilindiği üzere incil, havariler tarafından yazılmıştır. yani isa'nın ölümünden uzun yıllar sonra havarileri oturup incil'i kaleme almıştır. yıllar içinde ortalıkta yüzlerce ayrı incil'in dolaşması üzerine 4 tanesi iznik'te kabul edilip son şekli verilmiştir...islamın incil'i kutsal kitap sayması (islam'ın şartları) ayrı, hıristiyanların bu iddiada bulunmamaları ayrı ilginçliktir.. bütün bu konular çerçevesinde "kuran'ın içeriği değişmedi ama incil'in değişti naaaaber" deyip şark kurnazlığı ile hıristiyanlığa ayar verilme çabası gülünçtür.
hesabın var mı? giriş yap