• (bkz: idc)
  • hindistan teknoloji enstitüsü.

    girmenin zor olmasıyla yaklaşık olarak bilkent'in, boğaziçi'nin vb çok yüksek puanlı bölümlerine tekabül eden okul.

    aşok'un mezun olduğu okul. dilbert'te bu okuldan olanların sahip oldukları zihinsel yeteneklere dair espriler yapılır arada. (bkz: telekinezi)
  • olasılıktan yapay zekaya bir çok konuyla ilgili ders anlatımlarını yaklaşık bir saatlik videolar halinde youtube'a koymuş, hayırlara vesile olan üniversite.
    daha fazlası için http://nptel.iitm.ac.in/
  • her yıl ortalama 300.000 * kişinin girdiği, başarı oranının ise %2'ler civarında olduğu enteresan bir sınava sahiptir.
  • bir mezunuyla fransada master öğrenimim sırasında aynı sıraları paylaşıp beni dumurlara sürüklemesinin ardından staj için soluğu madrasta bulunanında aldığım ilim irfan yuvası. daha ilk gün laboratuvarda bana çıplak ayakla nanorodların termodinamik temellerini anlatan adamı gördüğümden beri bir itü mezunu olarak olayın şekil şemalde değil inanma ve çalışkanlıkta yattığını bu yaşıma kadar anlamamamış olmamın sebebini başka yerlerde değil kendimde aramaya başladım. bu okula girme şansını bulan gençler bunun değerini çok iyi bildiklerinden dolayı günün 16 saatini ders çalışmak geri kalanını ise uyuyarak geçirirler. çünkü bilirler ki bu onlara verilmiş bir nimettir.
  • hindistan'ın mit*'si sayılan üniversite. çeşitli şehirlerde kampüsü vardır. en son yapılan araştırmaya göre hindistan'ın en başarılı 10 okulundan 7'si değişik şehirlerde bulunan iit'lerdir.
  • hindistan'in teknik devlet universiteleridir. amerika'da basat universitelerde buradan gelen adamlari sikca gorursunuz. sebebi teknik alanlarda cok secici ogrenci alip bunlari iyi egitmesidir.

    tabi gunumuzde artik sayilari oldukca artmis olsa da, orijinalleri bir avuc olan universitelerdir bunlar. bombay, delhi, kanpur, madras, kharagpur, guwahati kampusleri cok saglamdir. ozellikle bombay ve delhi mezunlarina saygi duyulur.

    bizim bolumde de iit mezunu elemanlardan biri herkese hindistan'in en iyi okulundan mezun oldugunu soylerdi. oysa ki okulu bu girdikten sonra iit'ye cevrilenlerden biriymis. foyasini guwahati mezunu arkadas cikarmisti. yani her iit cok iyi diye bir sey yok. cogu kampusu 10-15 yil once kuruldu.
  • (bkz: bombay) şubesinin mottosu çok güzeldir:

    knowledge is the supreme goal.
hesabın var mı? giriş yap