• (bkz: cigdem kagıtcıbası)
    kucuk gruplar sosyolojisi uzerıne yazılmıs kıtap.
  • yıllar önce ilk okuduğumda "keşke bunları çok önceleri, ortaokul lisede okusaydım" dediğim ve hala ciddi ciddi müfredata girmesi gerektiğini düşündüğüm kitaptır.
    anlatımı çok güzel olduğu için gönül isterdi ki bu kitabın birkaç level'ı olsaydı, seçilmiş kuramlar seçilmiş örneklere göre ayrıntılı ve derinlemesine anlatılsaydı, hatta gelişmiş "sosyal psikoloji dersleri" ansiklopedisi ve örnek çalışmalar gibi bir versiyonu olsaydı ne güzel olurdu*.
  • aramızdan bugün ayrılan çiğdem kağıtçıbaşı hocanın sosyal psikoloji alanında yazılmış belki de en iyi kitabı.
  • önceki entrylerde belirtildiği üzere kesinlikle her lisans, hatta belki de lise müfredatına girmesi gereken kitaptır. örgütsel davranış dersi için okumaya başladıktan sonra etrafına devamlı hiddetlenen bendenizi inanılmaz sakinleştirmiştir. insanların neden, nasıl davrandığı, ucu bucağı olmayan sınırları, o sınırları istediği gibi eğip bükebilmesi derken her meslekten insanın bunları bilmesi lazım, insanla uğraşıyoruz sonuçta diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. sosyoloji ve psikoloji bir yana, sosyal psikoloji bir yana imiş meğerse. ayrıca derin saygıyla (bkz: çiğdem kağıtçıbaşı).
  • anlatımı basit, insan nedir sorusunu ele alan bunu hem evrimsel hem de din boyutunda "gelişim" kavramı içerisinde açıklayan felsefe giriş düzeyi kitabı.
hesabın var mı? giriş yap