• instagram'da olan herkes mutlu değildir. olayın özü, instagram vb. sosyal platformlarda insanlar mutlu anlarını paylaştığı için ve diğer insanların bu 3-5 mutlu paylaşıma bakıp "aaa bu çok mutlu birisi" şeklinde tümevardıkları için düştükleri yanılgıdır.

    ne yapsın insanlar? mutsuz anlarını mı paylaşsınlar? bunları mı görmek istiyorsun? mutsuz anını paylaşsa takip eder misin? kim mutsuzluğu görmek için çaba gösterir? kim mutsuzluğunu göstermek ister?
  • minimum 3 farklı nedenle anlamsız eleştiriliyor, sıralayayım.

    birincisi, gerçek hayatta dahi maskeler ile dolaşırken insanlar, instagramda mı maske kullanmayacağız? çoğu insan kim olduğunun ölene kadar bile farkına varamıyor. kıskanç olan kendini yetersiz hissettiğinden habersiz, çok sevdiğini sanıyor. hayatında bir daha hiç görmediğin ilkokul arkadaşının ölümü ardından ağlayan adam kendi ölüm korkusuna kapılmışken zamansız gitti çok üzgünüm diyor. daha uzar gider…

    ikincisi ise, sosyal medya profillerinin insanların hayatlarının bir yansıması olması gerektiğine inanmıyorum. istersem profilimi kedi fotolarıyla doldurabilirim, bu hayatımda sadece kediler var ve hiç bir arkadaşım yok demek değil. ekşi' de sürekli eleştiri yapan arkadaşlar, hayatları eleştiriden mi ibarettir, hiç bir şeyi mi beğenmez? tabi ki hayır ama buradaki profilinde canının istediği ve insanların keyif alacağı konuları seçip yazıyor.

    üçüncü konu ise mutlu görünen insanlara tahammülsüzlük. sürekli ağlayan insanları görsen kendini kıyasla daha mutlu göreceğin için iyi gelecek. yok öyle yağma. hayatı kısas üzerinden yaşadığın sürece her zaman birilerinden daha mutsuz olacaksın.

    bu nedenle önerim herkes kendi sahtelikleri ile uğraşsın, instagram çok daha masum hakim bey.
  • sahte mutluluk tablolari
  • herkes mutlu değil onu geçtim de, anlayamadığım nokta şu: arkadaşım sen güzel güzel kocanla musmutlu fotoğraflar paylaşmışsın, belli ki o an mutlusun da. böyle bir sürü fotoğrafın var ve bir gün çat diye ayrılıyorsun. o çat diye ayrılma olayı gerçekten çat diye olmuyor biliyoruz ki. fakat böyle fotoğraflar varken nasıl ayrılabiliyorsunuz ki ya, ben gördükçe üzülüyorum. benim böyle fotoğraflarım olsa ayrılamam resmen, fotoğraflara bakar bakar kendi kendime yine mutlu olurdum. ya ben çok safım gerçekten. insanların bu kadir kıymet bilmezliği, hoş görülebilecek şeyleri büyütmeleri vs beni bitiriyor. hiç değmeyecek, çözümü olan şeylerden bitiriyorlar güzel güzel anıları. benim gibi böyle anıları olmayan insanlar da ancak üzüldüğüyle kalıyor. benim de hiçbir şeyim yok gibi zaten.
  • öyle bir konu ki üzerine tespit yapmayanı dövüyorlar.

    lan çok normal değil mi? bütün insanlar her zaman mutlu görünmek ister.
    mutsuzluğumuzu, acımızı sadece en yakınlarımızla paylaşırız.
    ağlarken fotoğrafını çekip paylaşmasını mı bekliyorsunuz insanlardan, anlamıyorum.
  • biz sohbet etmekten fotoğraf çekinmeyi unutuyoruz mesela arkadaşlarla. zaten artık video çekiyorlar onunda modası geçti.
  • gerçekten çok ilginç bir konu bu.

    ben bile mutluyum amk. lol

    mutluyum amk işte. insanlar sürünsün istiyorsunuz dimi. lol
  • uygulamayi silince gelen mutluluk ve hafifleme duygusunun yanında bir hiçtir. koskocaman bir sıfırdır. boşluktur. ayrıca büyük bir yalandır. kızmışım asdgfjkshsd
  • yersen.
  • instagramı mide bulandırıcı bulup silen tek kişi ben miyim? evet birçok yeni şey gördüm sayesinde ama çok yapmacık bir uygulama,beni çok yorduğunu düşündüğümden 3 ay dan beri kullanmıyorum mutluyum
hesabın var mı? giriş yap