• not: sen güzel kardeşim bu entryi okumayıp geçtiğinde veya bu entryi okuyup uplamadığında bir sonraki dolandırılan sen veya bir yakının olacaktır. dolandırılanın ünlü olmaması bunlara kimsenin dokunmamasını sağlıyor. sabah programlarına meze olmaz çünkü sıradan vatandaşın dolandırılması

    not 2: destekleyen herkes için çok teşekkürler. olumlu olumsuz bütün yorumlarınız önemli, hala yeterince insana ulaşmış değiliz. entrylerinizle de destek vermeniz gündemde kalması için çok önemli.

    bir dolandırıcılık şebekesi var. 2 yıldır kimse dokunmuyor muazzam paralar kazanıyorlar. ben devlet memuruyum. bunlara gücüm yetmez elim uzanmaz ama burada eli kolu uzun olanlar mutlaka vardır. zamanında ekşi sözlükte yazdığım entryi aşağıya bırakıyorum.

    dolandırıcılık kabaca şöyle işliyor. bu dolandırıcı grubu önce bir site açıyor. ve büyük alışveriş sitelerinde de mağaza açıp kendi açtıkları hesaplarla yorumlar yapıp mağazalarının puanlarını yükseltiyorlar.

    sonra ekşi sözlükten hesap satın alıp açtıkları siteyle ilgili olumlu geribildirim yapıyorlar.

    şikayetvar.com dan da açtıkları siteye olumlu yorumlar yapıyorlar. puanları yüksek oluyor anlayacağınız.

    sitelerini ticaret bakanlığının etbis sistemine kayıt yaptırıyorlar. ve siteye tamamen güven sağlanmış oluyorlar. ve bu insanlar nasıl hemen etbis kaydını alabiliyorlar orasını bilmiyorum.

    son olarak bütün siteyi hazırladıklarında bir haftasonu yada iş günü olmayan bir tatil gününde google'dan reklam çıkıyorlar. ve ürünleri değerlerinin %40 altına yazıyorlar (cep telefonu gibi resmi distribütör harici kimsenin %40 indirimle kar elde edemeyeceği kalemlerde yapıyorlar bunu)

    ve sepette ekstra şu kadar indirim ve haftasonuna özel diye reklam yapıp insanları haftasonunda bankaya ve hiçbir devlet kurumuna ulaşamayacakları günlerde düşünmeden alışveriş yaptırıyorlar. ve insanları eft/havaleye yönlendiriyorlar çünkü hemen karşıya geçiyor. eft ye özel ekstra %10 indirim yapıyorlar ve kimse kredi kartıyla almıyor. kredi kartında provizyonda kaldığı için zaten hedefleri de size eft yaptırmak.

    ve sonra birden site kapanıyor ve kaçıyorlar. yeni siteleri zaten yapılmış oluyor o esnada. yeniden aynı oyunu tekrar tekrar oynuyorlar.

    ciddi mağdurları var.

    artisepetim.com
    cepbilek.com
    televizyonn.com

    ve daha nicesi

    hatta sonuncusu sevgievim.com şikayetvardan bakabilirsiniz mağdurlar oluşmaya başlamış bile

    ara not: sevgievim.com da kapatıp kaçmışlar.

    en az 15 20 kere bu döngü tekrarlandı. yerel mahkemeler atıl kalıyor.

    dolandırıcılıklar bu kadar modayken vatandaşı dolandıranlar hakkında kimse bir şey yapmayacak mı ?

    kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. bu rezaleti üste taşıyın size güveniyorum sevgili suserler.

    ilgili entry: #148553795

    edit: arkadaşlar ben dolandırılmadım, çok akıllı olduğum için değil. şansım olduğu için. ama siteler gerçekten çok profesyonel hazırlanmış. ben artisepetim.com la karşılaştım bu çeteyle siteleri için epey para harcamışlar belli ki. ilk defa karşılaştığında üniversite mezunu bir insanın bile dolandırılma ihtimali var. boş anına denk geliyor insanın. bu başlık tamamen iyi niyetle açılmıştır başka insanların dolandırılmaması derdim. bu bir rezalet başlığı değildir.

    —————————————

    son edit: başlık debeye girmiş hepinize gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkürler bunun üzerine başımdan geçen bir dolandırıcılık hikayesi daha anlatayım.

    1 yıl önce ev internetimin taahhütü bitmesi sonrası yeni internet servis sağlayıcı arayışına başladım. ve turk-nette karar kıldım. internetten başvuru yaptım. önce türknetten arandım gerekli onaylamaları yaptım.

    ardından türknet kampanya biriminden aradığını söyleyen birileri türknetle birlikte digiturk kanpanyası olduğunu söyleyip digiturk + turknetin aynı fiyata geleceğini söyledi. o zamanlar yalın internete ek vergi gelmişti. uydu yayınıyla vergiden kurtulmuş oluruz gibi bir mentaliteyle okeyledim.

    ertesi gün digiturk geldi başlandı ancak turknet in altyapı süreci uzayınca 1 hafta sonra turkneti arayıp hizmet sunumu yapamadınız digiturkle birlikte paketinizi iptal etmek istiyorum dediğimde aldığım cevap şuydu “ ne digiturk'ü”

    devamında digiturkü cayma süresi içerisinde iade ettim. gelen faturayı ödedim ve tüketici hakem heyeti tarafından ödediğim parayı da geri aldım.

    anlayacağınız digiturkte bayiler sizin yaptığınız üyelik üzerinden komisyon kazanacağı için böyle bir yola başvuruyor. digiturk desen bana üye geldiği sürece sorun yok diyerek ses çıkarmıyor. türknet desen daha senin kendilerine sunduğun kişisel bilgileri ve iletişim numaralarını dahi koruyamıyor.

    nerden tutsan elinde kalır. bu rezalet gerçekten.
  • ilginç bir olaydır. siteler hakkında sikayetvar.comda epey yazı yazılmış. olay doğru gibi duruyor.
  • hırsızın hiç mi suçu yok gibi anlaşılmasın ama karşıma cepbilek.com gibi bir site gelse koşarak uzaklaşırım hacı.

    bilindik yerlerden alışveriş yapın işte çok zor değil bu tuzağa düşmemek be..
  • (bkz: ava giderken avlanmak)
    ismi cismi duyulmamış sitelerden alışveriş yapacak kadar uyanıkları(!) arayan ve mutlaka bulan, silkelenecek kerizler akıllanmadığı sürece de hep varolacak sitelerdir.
  • aslında olayın çözümü basit.
    1)bir malın fiyatı 100 tl ise ve biri bunu sana 50 tlye satmaya çalışıyorsa en iyi ihtimalle mal çalıntıdır.
    2) internette okuduğunuz her yorum doğru diye bir şey yok. adamlar yorum hizmeti adı altında bir sektör kurmuşlar yani her okuduğunuza inanmayın. garip isimli internet sitelerinden bir şey almak yerine belli başlı bilindik sitelerden alışveriş yapın.

    ekleme:
    bunu yazma gereği doğdu. suç her zaman vardır. unutmayın suç varsa suçlu da vardır, ceza da. onlar bitmez. o zaman ne yapacağız? akıllı olacağız. bilmiyorsak ki ayıp değil bir bilene soracağız ki sonradan üzülmeyelim.
  • internette çok fazla dolandırıcı var. bazıları direkt dolandırıcı yani adamın parasını bir ürün vermeden alıyor, diğeri sitede görünen üründen farklı bir ürün göndererek dolandırıyor insanları. bazıları da indirim yaptım diyerek dolandırıyor. önce ürünün fiyatını yükseltip sonra düşürüyor. neler neler…

    örnek, ev taşımak için büyük boy streç film almak için hepsiburadaya girdim. 0.8 mikron, 0,23 mikron, 300 metre, 200 metre, 3,2 kg, 2,7 kg, masurası 700 gr olan, 400 gr. olan… neler neler! yüzlerce ürün var. hangisi doğru bilgi veriyor emin olamıyorsunuz. yanıltıcı çok fazla bilgi var. bu da bir dolandırılık sayılmaz mı?
  • neyse ki büyük alışveriş siteleri var; trendyol, hepsiburada, amazon vs. olmasa bırak internetten telefon- bilgisayar almayı çikolata bile almaya güvenmezdim. hem kazıkçı yerel esnafa karşı hem de internetteki dolandırıcılara karşı son kale bunlar.
  • dilan polat gibi para aklama çetelerinin ucu bu olaya da giderse hiç şaşırmam.

    bir ürün alacaksam ilk önce akakce cimri gibi sitelerde karşılaştırma yaparım. zaten bu sitede bilindik firmaların düşük fiyatları çıkıyor. ama buraya girmenin yolunu da bulabilir şebeke.

    ürün için fiyattan sonra ikinci kriterim pttavm ile mi gönderiyor başka bir kargo şirketiyle mi. çağlayan gibi bir yere minimum 5 günde getiriyor bu firma. bodrum'daysanız sıçtınız. en az 1 haftası var.

    yorum durumu en sonra kalıyor. hepsini toplayınca aynı ürünüm orta fiyatlı bir seçenek kalıyor ve oradan sipariş veriyorum konu kapanıyor.

    hayatta henüz hiç dolandırılmadım.(taksimde ayakkabıcının düşen fırçasını geri verme dolandırıcılığını saymazsak. adam fırçayı düşürü gibi yapıyor, sonra geri verdiğinizde teşekkür ediyor. kıyak olsun diye ayakkabını boyayayım ya da temizleyeyim diyor. iki su sürüyor. bitince tam gidecekkern “ abi para vermicen mi “ diyor. senin de cebinde 50-100 ne varsa veriyorsun.
    bu dolandırılma da iyi oldu bir daha böyle şeyler yemedim. hatta titanvari oluşumlar hep karşıma çıktı. hiç bir zaman bende başarılı olamadı).

    hiç dolandırılmayacağım anlamına gelmiyor tabi ama para kolay kazanılmıyor. o yüzden harcarken de kolay harcamayın biraz araştırın. arkadaş tavsiyelerine inanmayın yine de araştırın her zaman. en fazla yarın saatiniz gider.

    reklam gibi olacak ama bu aralar amazon ve prime üyelik baya hayatımı kurtardı. hem alınan şey max 1 günde geliyor hen de kaliteli şeyler öne sürüyor. yoksa kimse bana airfryer aldıramazdı :))
  • her gün yüzlerce site türüyor ülke sınırları içerisinde. kimsede bunlara baskın düzenleyip ne yapıyorsunuz lan siz demiyor. 2 yıla aşkın süredir bu böyle devam ediyor. ilk entry bir kaç site ismi vermiş ama her hafta sikayetvar.com bir tanesi hakkında yazılar yazılıyor. bu kadar kolay mı bu işler ya. ne tutuklanan var ne de geri ödenen paralar.

    not: son yıllarda sayıları arşa çıkmış dolandırıcılık siteleridir.
  • yıllardır internetten alış veriş yapıyorum. kitabımdan tutun da ayakkabıma kadar internetten alıyorum. öncelikle başından böyle bir dolandırıcılık geçmiş olan insanların durumuna üzüldüğümün bilinmesini istiyorum. yalnız şu hususların akıldan çıkartılmaması lazım. 1) dolandırıcılık olayında sadece dolandırıcının mı suçu var? ben internetten alış-veriş yaptıkça, en fazla yorum yapılan ürünleri tercih etmemeyi prensip haline getirdim. çünkü parayla ürünlerine yorum yaptıran ahlaksızlar var. 2) piyasanın çok altında satılan ürünler hangi ad altında indirim yapıldığı belirtilirse belirtilsin uzak durmak lazım.

    aözün özü: dolandırılmadan önce her sitenin alış veriş sitesi olduğuna inanmamak lazım, popüler internet alış veriş siteleri dışındaki sitelerden uzak durmak lazım, kredi kartı kullanmak lazım. (kredi kartından çekim yapıldığında ürün gelmezse veya site bir kaç gün sonra kapatılırsa alış-veriş bedeli karşı tarafa aktarılmadan müdahale edilebiliyor.)
hesabın var mı? giriş yap