• intihara meyilli olmak gibi bir durum yoktur,bu sadece sürekli mutsuzluk duymak ancak gel gör ki kelleyi sallandıracak yada bilekleri jiletleyecek göte sahip olamamak durumudur,bu kisi aranır durur ha simdi cıktı ha cıkacak bana bir sebep yasamaya dair diye bekler durur.ben ölmek istiyom,bunalım,hayatın anlamı yok modunda gezer durur ama pek bisi yapamaz.cunku aslında kokten,bu kokde ruh olur galiba,baglıdır hayata ve bu hayatta oldukca realist,kapitaliz,şu kızım,şu arabam,bu da paralarım turu bi hayattır..ki bu turden intihar meyli tasımayan ama harbi olayı asmıs derecede mutsuz olanlar atarlar bedenlerini köprülerden beton sulara,ya da yoksa köprü yaşadıkları kentte,, bir köprü yaparlar...
  • mutsuz olmaya mahkum olduğunu ve intihar diye bir seçenek bulunduğunu kavradığı yaştan itibaren(ki bu dokuz da olabilir ellibeş de) bu konuyu düşünmekten kendini alamayan,geceleri kafasından intihar mektupları yazarak uykuya dalan ve kendini öldürme üzerine bu kadar çok düşünmüş olmanın verdiği bilinçle direnen,beraber yaşadığı insanlara ne kadar kızgın olursa olsun onların hayatını mahvetmek istemeyen insan.intihar etmemesinin sebebi korkaklık değil hayata direnme gücü olan insan.kalbi her acıdığında aklına çekmecede biriktirdiği ilaçları getirmesine rağmen derin bir nefes alıp yoluna devam etmesi gerektiğinin farkında olan insan.intihar eden değil de intihara meyilli insan olarak kalmak için elinden geleni yapan yine de hiçbir zaman ne kadar dayanabileceğini kestiremeyen insan.
  • yüksek binaların pencerelerinden aşağıya bakarken tam olarak adını koyamadığı bir şeyler tarafından aşağıya doğru çekilen insanların içinde bulunduğu durumdur.. illa ki bir gerekçeleri, bir mutsuzlukarı vesaire olmasına gerek yoktur.. yüksek bina ile ilgili bu durum insanların ekserisi için geçerli olsa da ilerlemiş safhaları daha dar bir kesimde tezahür eder.. mesela g3'ü çenesinin altına dayayıp tetik boşluğunu almak, gece şehir dışında hızlı araba kullanırken farları söndürmek, özellikle alkollüyken yüksek yerlerde akrobatik hareketler yapmak ( 5. kattan düşüp hayatta kalan birini tanıyorum ).. ayrıca tehlikeli sporlarla ilgilenenlerin çoğu bu gruba girer..
  • 5nci kattan yüksek binaların balkonlarına çıktığınızda korkuluk demirlerinin üzerine çıkıp ayaklarınızı bitişik hale getirip kollarınızı yana açarak bir süre durduktan sonra gözlerinizi kapayarak rüzgarı soluyup milim milim öne kaykıldığınızı ve bir yerden sonra da ayaklarınızın korkuluklardan kurtulduğunu havada süzülüşünüzü ve o sırada dertlerinizin sıkıntılarınızın düştüğünüz her santimetrede asılı kaldığını hayal ediyorsanız ve korkuluklara yaklaşmak sizi gerçekten korkutuyorsa intihara eğilimli kabul edilir mi insan?
  • kişi için bunu yapmayı neyin engellediğini sık sık düşünüyor olmak, bana göre intihara eğilimli olmak demektir. hayatı boyunca intihar edemeyeceğini bilen birisi, bunu deneyip başarısız hatta başarılı olmuş birisinden bile daha fazla eğilimli olabilir intihara.kendisini hiç intiharın eşiğinde hayal etmez bile. ikna olmaktan korkar. bu bir anlık bir gaflet olamayacak kadar içselleştirilmiş bir şeydir.

    hani insan komik bir şey görünce güler ya, ben bu kadar salak değilim diye, işte o da, intihar lafını duyunca, kaçar; düşünmek bile istemez.
  • "x was here" tarzı cümleleri sağa sola kazıyan insanların ruh halidir.
  • mutsuz ve anlamsız olanların düşünebileceği ruh hali
  • insanın sürekli veda mektupları yazıp, cenaze listeleri hazırlamasına vesile olan durum. rüyada öldüğünü görüp huzurlu uyanan insanın genel ruh halidir ayrıca.
  • belli ipuclarıyla yakalanabilecek ruhun yalın hali.
hesabın var mı? giriş yap