• 11 bölümden oluşan intihar kılavuzu. kitapta meşhur aokigahara ormanı'ndan da bahsedilmiş. hatta söylenene göre bu ormanda intihar edenlerin birçoğunun yanında bu kitaptan bulunmuş.
  • ingilizce ismiyle complete manuel of suicide çoğu ülkede sansürlü wataru tsurumi tarafından yazılan japonya'daki gençlere yönelik bir rehber. ama yazar şöyle demiş:
    "en kötü anlarda intihar ederek acıdan kurtulabileceğini düşünmek, anı daha kolay yaşayabilir. bu yüzden, bu kitabı dağıtarak, bu boğucu toplumu yaşanması daha kolay bir yer haline getirmek istiyorum. bu kitabın amacı budur. ve asla okuyucuları intihara teşvik etme niyetinde değilim"

    benim şahsi düşüncem intiharın sansürlenmesi yerine insanlara açıklanmasıdır. çünkü bir şey yasaklandıkça , gizlendikçe daha çekici ve tehlikeli olur. bunun yerine intiharı anlatan kitapların sıkı bir sansürden ziyade zarar verici durumlar dışında serbest olması kısacası haifletilmiş sansür yasalarına tabi tutulması daha mantıklıdır. insanların intiharın mekanizmasını felsefesini anlamasının yolunun açılması intiharı günlük hayata sokup teşebbüsleri azaltacaktır elbette özenenler olacaktır ama bu sizin anlatırkenki dilinize bağlı zaten hep özenenler olmuştur. genelde intiharla ilgili araştırma yapanlar gerçekte diğer teşebbüsçülerden daha kolay vazgeçirilebilir. çünkü onlar salt bir istençten ziyade gerekçeli olarak mantıksal bir intiharı hedefler ya da sadece merak ederler. eğer bu merak giderilmezse kişinin kafasındaki soru işaretleri ve belirsizlikler onu daha depresif kılar meyli artar. bende bir pdf var tarihini güzelce yazmış başka kaynaklar da vardır onları kendiniz bulursunuz artık,
    intiharın tarihi-georges minois bu fransız yazar ama japonlar da bu konuda ileri derecede bilgilidir zaten başlıktaki kitap japon bir yazar tarafından yazılmış demiştim.
    onlarda intihar çok yaygın. çok çeşitli intihar şekilleri var o da başka bir entrynin konusu olsun.

    ayrıca altta da bu kitapla alakalı bir yazı var fikir verecek ölçüde özetledim isteyen detaylı okuyabilir.

    --- spoiler ---

    ölmek için en güzel yer, fuji dağı’nın eteklerindeki aokigahara ormanı’dır" diye yazan ve bir yılda 75 kişinin adı geçen ormanda yaşamına son vermesinden hiç alınmayan yazar tsurumi’nin vicdanı rahat. "kitabımda, internette tanışın, buluşup otomobile binin, bir parka gidin, camları seloteypleyin, uyku ilacı alın, kömür yakın ve ölün diye yazmıyor."

    hayırsever dignitas’ın hazırlayıp bıraktığı ölüm şerbetini otoparktaki araçta ilk tadanlar, biri 50, diğeri 65 yaşında iki alman erkeği oldu. 10 kasım 2007 günü öğle sularında yürüyerek girdikleri araçtan, torbalar içinde çıktılar. avukat minelli, kısa bir açıklama yaptı: "faaliyetlerimizi engellemek isteyenleri mahkemeye verdik. ölmek isteyen insanların dava sonucunu beklemeye tahammülleri olmadığından, böyle bir çözüm geliştirdik."

    isviçre ceza yasaları, dünyanın diğer ülkelerinden, bu arada bizimkinden de farklı olarak, kişisel bir çıkar bulunmadığı takdirde intiharı kolaylaştırmayı suç kabul etmiyor. avukat minelli ve hemşireleri de, destek oldukları kişilerle aralarında bir çıkar bulunmamasına büyük bir özen gösteriyorlar.

    isviçre’de, intihara yardım eden, dignitas’tan başka kuruluşlar da var. ancak dignitas, diğerlerinden farklı olarak yabancılara da hizmet veriyor. bugüne değin intihar ettirdiklerinin 753’ü, yabancı ülke vatandaşı.müşterilerini, isviçre’ye yolculuk sıkıntısından kurtarmak isteyen avukat, şimdilerde orada da bir intihar istasyonu açmak üzere.
    kaynak

    hürriyet
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap