• seçim kelimesinin meskalin etkisi yarattığı parti. seçim sözü geçince uçuşa geçiyorlar. duyuyorlar seçim kelimesini ve algı kapıları oynamaya başlıyor. barajlar aşıyorlar hoplaya zıplaya, 6 ay sonra iktidarız, anketlerde oyumuz %47 diye dolanıyorlar. ilginç. seçimin kafa yaptığı ender partilerden.
  • helal olsun partisi'dir. yemin ediyorum çok takdir edilesi partidir. 10 kasım 2014 balıkesir de atatürk heykeline çelenk bırakılıyor. valilik çelenkinde tc yok.
    herkes susuyor işçi partili çıkıyor bağırarak, sen hangi ülkenin valisinin diye soruyor.
    herkes susuyor.
    cesur adamlar, herkes susarken yanlışlığa karşı çıkabilecek gücü olan bir partidir.
    cesur partidir.
  • ismini ve amblemini değiştirmek şeklinde geç kalmış isabetli bir karar veren partidir. işçi de, yıldız da kurtuldu bu irinden çok şükür!
  • sol cenahta ihbarcilar partisi olarak da anılır. 80 oncesinde devrimcilerin ev adreslerini krokilerini aydınlık dergisinde yayınlayan ekibin 80 sonrasinda kurdugu partidir.bugunku uyelerinin universitelerde zaman zaman polisle bir olup devrimci ogrencilere saldirdigi, mgkyi haddinden cok sevdiği, orduyu defaten "goreve" cagirdigi pek cok insanca maruftur.
  • geçmişin kontrgerilla artıklarının yuvasıydı.
  • hasan atilla uğur'un ardından turgut okyay ve ismail hakkı pekin'in de "vatan görevi için işçi partisi’nde birlikteyiz." diyerek üye oldukları siyasi parti.

    http://iscipartisi.org.tr/
  • atatürkün sosyalizme karşı olduğunu, devletçilikle ilgili görüşlerini açıklarken, kendi devletçiliklerinin, bireysel teşebbüs üzerine kurulu olduğu ve sosyalizmle uzaktan yakından ilişkisi olmadığını söylediğini bilmeyenlerin, kemalizmi, türkiyede kapitalist ekonominin kurulmasının temelini hazırlayan ideoloji(ki bu açıdan dönemine göre gayet ilerici bir harekettir, olanı söylüyorum, hakaret etmiyorum) olarak değilde, sosyalizme geçişte bir aşama olarak değerlendirilmesi, hem, düşüncelerini, yanlışlar ve yalanlar üzerine kurmaları hem de gerçekleri duyduklarında inatla reddetmeleri üzücüdür.

    ulus, ulus-devlet ve ulusalcılık belli bir dönemin ürünüdür, sosyalizm, ulusal bir sentezle anlam kazanmaz, bunu kim iddia ediyorsa, bunu izah etmek zorundadır, kolektif mülkiyetle ulusallık arasındaki reddedilemez bağ neymiş diye.

    anti-emperyalizmle, milliyetçiliğin bir tutulması, emperyalizmin açık baskısına maruz kalan ülkelerin komünistlerinin yurtsever bir kimliğe sahip olmalarıyla, milli burjuvaziyi destekleyen bir ideolojinin aynı şeymiş gibi öne sürülmesi, bunu savunanların kavramlarla arasının pekte iyi olmadığını gösteriyor.

    anti-emperyalizm, milliyetçilik demek değildir. anti-emperyalizm, kendi ülkenin milliyetçiliği dahil olmak üzere bütün milliyetçiliklere karşı olmayı gerektirir.

    sosyalizm konusunda bir bakış açısı bulunmayan parti. çini sosyalist zannettikleri sürece de böyle bir bakış açıları olamayacak.

    çinin sosyalist olmadığı söylendiğinde "mülkiyetin yarısı devlette işte!" diyebilecek kadar kıt bir sosyalizm anlayışının ürünü.

    sosyalist olmayan, her biri kendi emperyalizminin etkinlik alanını güçlendirmek amacında olan devletlerle birlikte hangi anti-emperyalist mücadelenin verileceği ise merak konusudur!

    not: avrasya projesi, doğulu halklarla işbirliği değil, abdye karşı başta rusya, türkiye ve çin olmak üzere bir blok oluşturmaktır. bunun ikinci bir emperyalist blok oluşturacağını söylemek yanlış olmaz.

    not2: aceleyle yazılmış bir yazıdır varsa, hatalar, cümle yanlışları vs için özür.
  • orada burada "bu sefer basacam bu sefer bunlara" cümlesinin kurulmasına sebep olan parti. %10'u aşarsa türkiye'nin daha iyi bir yer olacağına da inandığım parti.
  • secim kampyanlarinda bahsettikleri baraji asma sorunsali herhalde %1 i gecme olsa gerek diye dusunmeye basladigimiz * dunyada kimsenin beni solcu olduguna inandiramiyacagi, dogu perincek'in partisi
  • babası adalet partisi genel başkan yardımcısı, dayısı zamanın genel kurmay başkan adayı bir tümgeneral olan doğu perinçek'in bu büyük fırsatları bir kenara bırakıp kurduğu siyasi parti.
hesabın var mı? giriş yap