• http://www.cerutca.com/…giniz-10-uygulama-3454.html

    bu adreste profesyonel olarak hazirlanmis bir liste var.

    uçar gider diye toparlayayım dedim:

    --- spoiler ---

    hürriyet e-gazete: türkiye’nin en çok okunan gazeteleri arasında yer alan hürriyet’in ipad uygulaması yaklaşık bir buçuk aydır app store’dan dağıtılıyor. ücretsiz olarak sunulan bu uygulama ilk 90 gün boyunca tüm ipad sahiplerinin hürriyet gazetesi’ni ve tüm eklerini ücretsiz olarak okumasını sağlıyor. 90 günün sonunda nasıl bir ödeme planı sunulacağını ise birkaç hafta sonra görmüş olacağız.
    turkcell dergilik: turkcell’in geçen hafta app store’dan sunduğu dergilik uygulaması aralarında tempo, digital age, chip’in nisan sayılarının bulunduğu birkaç dergiyi ücretsiz okuma imkânı sunuyor. dergi sayısı az ve hepsi ücretsiz. anlayacağınız bu uygulama henüz emekleme aşamasında, ancak yine de denemeye değer.
    zete: gazeteci nurcan akad’ın sadece ipad üzerinden yayın yapan zete adlı haber uygulaması ipad kullanıcılarının gündemi yakından takip etmesini sağlıyor. dünya, ekonomi, spor, türkiye gibi ana haber kategorileri altında listelenen haberlerin yanı sıra zete’de kiosk adı verilen bir bölüm de yer alıyor. bu bölümde her güne özel bir dergi yer alıyor. örneğin perşembe günü teknoloji dergisine ayrılmış. zete uygulaması da ücretsiz…
    avplayerhd: ipad 2 gibi bir cihazda video izlemezseniz olmaz. bu cihaz doğal divx veya xvid desteğine sahip değil, ancak üçüncü parti uygulamalar sayesinde bu formattaki videoları da ipad 2 üzerinden izleyebilirsiniz. app store’da bu amaçla geliştirilmiş çeşitli uygulamalar mevcut, ancak bizim tavsiyemiz avplayerhd. tv çıkışını değiştirme, altyazı desteği, dokunmatik hareketlerle kontrol ve mkv desteği gibi özellikler bu uygulamada yer alanlar arasında. avplayerhd uygulamasının fiyatı 2.99$.
    flickstackr: eğer bir flickr kullanıcısıysanız ve fotoğraflarınızı bu sosyal ağ üzerinden paylaşıma açtıysanız, ya da fotoğraflarınızı burada depoluyorsanız, flickstackr uygulaması bu fotoğraflarda rahatlıkla gezinmenizi sağlayacaktır. slayt gösterisi, parmak hareketleriyle gezinme, parmaklarla yakınlaştırma, ipad’in kendi fotoğraf galerisine fotoğraf aktarma ve fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşma gibi özelliklere sahip olan bu uygulamanın explore versiyonu ücretsiz, tam özellikli versiyonu ise 1.99$.
    moleskine: ipad ile birlikte bir not defteri geliyor ve bu not defteri kayıtlarını bilgisayarınızla senkronize edebiliyorsunuz. ancak daha kullanışlı ve farklı seçenekler sunan, üstelik bir de moleskine adını taşıyan bir elektronik not defteri uygulaması ipad’inize daha fazla hava katabilir. moleskine uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.
    evernote: ipad’inize yükleyebileceğiniz bir başka not defteri uygulaması ise evernote. evernote yukarıdaki moleskine’e göre biraz daha gelişmiş, notlarınızı internette saklıyorsunuz, böylelikle sadece ipad’den değil, iphone, web veya diğer platformlardan da ulaşabiliyorsunuz. diyelim ki, evernote.com adresi üzerinden hesabınıza giriş yaptınız ve bir alışveriş listesi hazırladınız. ipad’inizde evernote uygulamasını açtığınızda bu alışveriş listesinin otomatik olarak uygulamaya eklendiğini göreceksiniz. evernote uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.,
    celcius: iphone’dakinin aksine ipad’de bir hava durumu uygulaması yüklü gelmiyor. app store’da ücretli veya ücretsiz çeşitli alternatifler var, ancak bunların içinde en kullanışlısı celcius. o.99$’lık fiyata sahip olan bu uygulama önümüzdeki 10 günün hava durumunu göstermekle kalmıyor, saatlik bulut ve sıcaklık haritasını da kullanıcılara sunuyor. ayrıca bulunduğunuz şehirdeki anlık hava sıcaklığını uygulama ikonunun hemen köşesinde beliren baloncukta görebiliyorsunuz.
    imovie: ipad 2'de 720p video kayıt yetenekli bir kamera yer alıyor. bu kamerayla çektiğiniz videoları birbirinden güzel klipler hâline getirip arkadaşlarınızla paylaşabilir ya da apple’ın ipad 2 ile birlikte tanıttığı dijital av adaptörü yardımıyla hdtv’ye yansıtabilirsiniz. 4.99$’a app store üzerinden sunulan bu uygulama ile hazırlanan görüntüler youtube ve vimeo gibi video paylaşım sitelerine kolaylıkla yüklenebiliyor.
    garageband: özellikle mac kullanıcılarının aşina olduğu garageband, ipad uygulamasıyla bu cihazları birer sanal enstrümana dönüştürüyor. gitar, piyano, davul gibi müzik aletlerini, farklı versiyonlarıyla birlikte, çalabileceğiniz bu uygulama ile hareket hâlindeyken besteler yapabilirsiniz. 4.99$’a satılan bu uygulama hem ipad 1 hem de ipad 2 tarafından destekleniyor.
    --- spoiler ---
  • flickkick football. frikik oyunu, pek süper.
  • (bkz: angry birds)
  • (bkz: air video)
  • ipadi bir defter olarak kullanmak icin (bkz: upad)
  • swyshd gayet keyifli ve zorlu bir oyun: detaylar icin: http://appkolik.com/oyun/say-what-you-see-hd/
  • zite (ücretsiz): kullanıcısının ilgi alanlarına göre şekillenen bir dergi. alanında bir ilk değil ama bunu en iyi şekilde yapanlardan biri olabilir.

    http://www.zite.com/
  • sadece free app kuruyorum. gün gelicek app'lere harcayacak param da olucak sdklfjs şimdilik sadece hardware'e harcayabildim.

    friendly: facebook için en uygun app şu an.
    feedly: rss takip etmek için sade, kullanışlı bir application. chrome app store'da, android'te filan da var zaten. sayfa yüklenmeleri arada bende sorun oluyor ama kablosuzun stabilliğiyle alakalı diye tahmin ediyorum. google reader'la sync özelliği sunması da pek tatlı.
    slate: gündemi takip etmek için kullanılabilir. arayüzü keyifli, en azından günde bir kere girip "the slatest" haberlerine göz atılabilir.
    qwiki: her gün bir wikipedia article'ını sunum şeklinde bize sunuyor. pek de tatlı oluyor. konuşuyor filan da.
    pulse: seçtiğiniz sitelerden haberleri takip etmenizi sağlıyor bu da. arayüzü slate'le benzer. güzel şeyler bunları deneyimlemek.
    ibooks: değinmezsek olmaz. sayfa çevirme animasyonuna kurban sdkljf
    pdfreaderlite: pdf okumak için bunu seçtim ben 239084 app arasından. pdf'lerin üzerine not filan alabiliyoruz. ibooks'taki gibi tek tek sayfa çevirerek değil de, direkt aşağı doğru swipe ederek iş yapabiliyoruz.
    plizy: sosyal medya hesaplarınızda paylaşılan videoları izlemenizi sağlıyor. siz hesap seçiyorsunuz, o oradaki video'ları getiriyor. canım benim. ama bir deja değil
    deja: mükemmel bir deneyim sunuyor. plizy'den farklı değil pek yaptığı ama arayüzü kat ve kat başarılı.

    bahsedilenlerden:
    flipboard: çok çok çok farklı bir şey. mükemmel! ipad'i olup kullanmayan insan varsa, alsın aleti çöpe atsın. o derece.
    dropbox: kullanmazsanız yazık günah. başka bir şey demiyorum.
  • türkiye'deki app store'da çıkmıyor ama abd'deki ipad sahibi sözlükçülere bir faydam olsun: fanhattan. netflix, itunes, hulu plus ve abc videolarını bir çatı altında sunuyormuş, kullananların yalancısıyım ama çok memnunlarmış.

    edit: http://www.youtube.com/watch?v=rzlkuofykqu
  • daha önce yazılmış ama böyle yazılmamış: (bkz: iswifter browser/@ventolin)
hesabın var mı? giriş yap