• 1402 ankara savaşı'nda, timur'un ordusu dağılmak üzere iken sisler arasından sökün eden filli birliği ile yıldırım bayezid'in ordusunu tarumar edip savaşın gidişatını değiştiren komutan.
  • (bkz: mutlu öküz)
  • asya'nın derinliklerinden kopup gelmiş, buna benzer başka bir isim için (bkz: isenbike)

    .
  • yılmaz özdil yazısıyla tekrar gündeme gelmiştir. şöyle ki;

    1402 ankara savaşında timur ordu komutanı iken filler ile beraber yıldırım beyazıt ordularını tarumar etmiş ve padişahın esir düşmesiyle osmanlı ağır bir yenilgi almıştır.

    ecdadımızın ebesini haklayan böyle bir adamın adı neden türkiye'nin başkent havaalanına verilmiş o da zamanın siyasetçilerin in kepazeliği. yıldırım'ın kemikleri sızlıyordur yahu.
  • ankara savaşı'nda bayezit'i yakalayıp timur'a teslim eden askerin adı. ilginç bir şekilde ismi bugünkü ankara havalimanına verilmiştir.
    (bkz: esenboğa havalimanı)
    (bkz: ramazan yetgin)
  • ‘mutlu, kutlu, güzel, iyi ve sağlıklı öküz’’ anlamlarına gelir ve timur'un generallerinden birinin ismidir.

    dipçe: ‘‘öküz’’ kelimesinin insan ismi olmasına şaşıranlara da küçük bir açıklama yapayım;
    bugün çocuklara ‘‘aslan’’ gibi bir hayvanın ismini vermek nasıl olağansa eski insanlar için ‘‘öküz’’, ‘‘boğa’’ benzeri güçlü hayvanların isimlerini taşımak da böyle sıradandır.

    (bkz: halk etimolojisi)
  • (bkz: #121070448) entrysinde, işverenlerin az para verme sebebi bartın veya karabük üniversitesi mezunlarının olmasıymış. devletin ve meslek odalarının belirlemiş olduğu yasal asgari ücretin altında hiçbir işveren maaş teklif edemez.

    okuduğumuz okulların, aldığımız eğitimlerin önemli olmadığını iddia etmeyeceğim burada. odtü mezunu bir mühendis belirli bir seviyeye gelebilmek için (okul sonrası, alan içi ders dışı durumlardan bahsediyorum) x çalışması gerekiyorsa taşra üniversitesinden mezun kişilerin en az 3x çalışması gerekiyor. işverenlerin, haksızlık yapanların faturasını ben ve benim gibilere kesemezsiniz. biz kimsenin kafasına silah dayayıp buraya üniversite ve kontenjan açın demedik.
  • futbol bilgisi yüksek. yorumlarına güvenilecek beşiktaşlı yazar.
hesabın var mı? giriş yap