• 1. işinde yükselmek isteyenin yapması gereken..

    2. kendisine saygısı olanın yapması gereken..
  • insan olmanın en büyük gereklerindendir. kişinin, kendi yaşam mücadelesine saygı duymasıdır.
  • hiç bir zaman beğenilmemeyi göze almanın eş anlamlısı.
  • saygi gormek isteyen herkesin yapmasi gereken davranis. tabii ki sayginin tek bileseni degildir* ac kalinmayacagina dair guvencedir; dunyadaki en cins adam bile olsaniz, eger o isi iyi yapiyorsaniz size gelmek zorundadirlar.
    soyle de bir anektod var alakali alakasiz:
    cirak gelir yaptigi isi ustasina gosterir, ve sorar
    c: nasil olmus usta?
    u: sen begendin mi yaptigini?
    c: evet
    u: iyi olmustur o zaman
    c: peki baskalari begenmezse!
    u: siktir et, gelsin kendi yapsin o zaman begenmeyen.
  • o kadar iyi yapmak ki; dışarıdan bakıldığında bakan kişi, "ne kadar da kolaymış, bu işi ben de yapabilirim" diyor ise o işi yapan kişi, işini gerçekten iyi yapıyor demektir.
  • herkesin doktor, mühendis ya da öğretmen olmak zorundaymış gibi davrandığı bir ülkede yaşıyoruz biz. yetenekleri hiçe sayarak, görmezden gelerek yapıyoruz mesleğimizi. havuz problemlerini çözebilen bir çocuk hayattaki bütün problemleri çözer zannediyoruz. ya da onu çözemeyen hiçbir problemin altından kalkamaz. bu yüzden de eziyoruz o küçücük ruhları. sınavdan sınava koşturarak, başarısızlık duygusunu, daha kendilerini bilmedikleri yaşlarda tattırarak yapıyoruz bunu. neleri yapabileceklerini değil neleri yapamayacaklarını öğretiyoruz onlara. oysa herkesin yapabileceği bir şeyler var. bunu anlamamız ve anlatmamız gerek öncelikle. ne olursan ol, kim olursan ol, şu dünyada herkesin bir işlevi olduğuna inanıyorum ben. ama bunu ısrarla görmezden geliyor ve hep ulaşılması güç hedefleri işaret ediyoruz. ulaşamayanları başarısız diye yaftalamaya hazır biçimde üstelik...

    ahmet şerif izgören söyleşisine katılmıştım geçen yıl. kırk dakikalık söyleşide işlediği tema işini iyi yapmaktı. öylesine iyi yapın ki diyordu, dünyanın neresine giderseniz gidin bu işi yapabilecek durumda olun. ne iş yaptığınız önemli değil, onu iyi yapın yeter.

    genç beyinlere öğretmemiz gereken şey "işini iyi yapmak" olmalı aslında. en iyi puanı tutturmak ve bunlarla girilebilen okullarda okumak değil, işini sevmek ve iyi yapmak. hayatta mutlu olmanın anahtarı bu çünkü.
  • insanımıza mesleğindeki ahlaki duruşu "işini iyi yapmak" olduğu hissettirilse . üniversite sınavında en iyi puanı tutturmak ve bunlarla girilebilen okullarda okumak değil, işini sevmek ve iyi yapmak. hayatta mutlu olmanın anahtarı bu çünkü.
  • çok nadiren bu insanlarla karşılaşınca kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor, sanki biri sizin hakkınızı koruyor siz farkında olmadan. epey güzel bişiymiş diyerek gülümsetir.
  • insanlar çoğu zaman kendilerini yeterince geliştiremedikleri için diledikleri mesleği seçememektedirler. eğitim dalı ve meslek seçimi bir insanın yaşamını etkileyen önemli bir süreçtir. kim bilir, kaç genç istemediği bir meslek dalında eğitim görmek zorunda kalmaktadır?
    işimizi sevemezsek sıkılırız ve huzursuz oluruz. işimizi seversek zaman su gibi akıp geçer, huzurlu ve mutlu oluruz. işini seven her insan gibi yaptığımız işten onur duyarız. enerjimiz ve zindeliğimiz artar. en önemlisi, işimizde daha başarılı oluruz ve kendimize duyduğumuz güven de gelişir.
    işini severek yapan insanlar için işe harcanan zaman kesinlikle kayıp olarak görünmez. ne iş yaptığımız değil, işimizi nasıl yaptığımız önemli olmaktadır. deneyim kazandıkça işe bakış açımız gelişmektedir. böylece iş süreçlerini daha iyi anlama ve geliştirme yeteneklerine sahip olabiliriz. öyle ki, başkalarının fark edemediği ayrıntıları da görmeye başlarız.
    bir insanın işini severek yapması ve yaptığı işlerle mutluluk duyması o işin sadece iyi yanlarını görerek elde edilebilecek bir duygu değildir. insanlar yaptıkları işleri sadece geçimi sağlamak amacıyla zorunlu bir kazanç kapısı olarak da görmemelidir. öyle olursa yapılan bir işin sevilme olasılığı azalmaktadır. bu nedenle hangi ülkeye giderseniz gidin, işinizi seviyor musunuz sorusunda "evet" cevabı verebilecek kişilerin sayısı giderek azalmaktadır.
    insanın işini severek yapması ne güzel bir duygudur. uykuda geçen zamanı çıkarırsak çalışan bir insanın yaşamının büyük bir kısmı iş yaparak geçmektedir. bir başka deyişle başarıya ve mutluğa ulaşmada iş hayatı önemli bir rol oynamaktadır. bir insanın işini severek yapması onun iş dışındaki yaşantısını da olumlu yönde etkilemektedir.
    meslek seçimi bir insanın yaşam kalitesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. meslek seçimi bir insanın mutlu ya da mutsuz olmasını etkilemektedir. çalıştığı işten kazandığı para ne olursa olsun bir insanın yaptığı işi sevmesi verimli çalışabilmesi için en gerekli unsurdur. bu nedenle bir kimsenin işini sevmesi ve sevdiği işleri yapması başarılı olması açısından büyük bir önem taşımaktadır.
    insanın her zaman sevdiği işleri yapma gibi bir lüksü yoktur. ancak yine de işimizi sevmek bizim elimizdedir.
    severek yapılan bir iş hizmet ve ürün kalitesini artırmakta ve kişinin kendi ile barışık olmasını sağlamaktadır. eğer işimizi severek yaparsak ve iş yerinde mutlu olursak bu da bizim yaşantımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap