• chp'nin gerçekten sosyal demokrat bir parti olmasını isteyenler tarafından 'inşallah' diye karşılanan dilek.
  • avukatlığın görev tanımında; mazlumun hakkını korumak, itibarını iade etmek de var ise; ismail saymaz sadece gazeteci değil, türkiye'nin en iyi avukatıdır!

    sahipsiz, kimsesiz sanılan ali ismaillerin, festus okeylerin, ali tatarların katillerinin cezalandırılmasını sağlayan, sorumlularının ipliğini pazara çıkaran aslan parçasının, bu ülke insanının hakları için meydanlara indiği düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor.

    tanım: siyasetin kirli çarklarında aynı mücadeleyi verebilir mi bilinmez ama hayali bile güzel bir temenni.
  • bitirmek istediğiniz kişi için ''chp'ye genel başkan olsun'' demek
  • ben bu hikayeyi hatırlıyorum...

    zamanında kemal kılıçdaroğlu da tartışma programlarında melih gökçek'in içinden geçiyordu, başta sosyal demokratlar olmak üzere herkes o'nu konuşuyordu. bu adam chp'nin başına mutlaka geçmeli deniyordu. sonra söylenen oldu, genel başkanlık koltuğuna oturdu ama adam nasıl olduysa bir anda tu kaka oldu. benim aydın kesimim nasıl olduysa bir anda bu adamı beğenmemeye başladı.
    ismail saymaz da tartışma programlarında insanların altından girip üstünden çıkıyor, sosyal medya 'ismail saymaz'dan tarihi ayar' videoları ile dolu. sosyal demokratlar bu adamı yere göğe sığdıramıyor. gel gelelim yarın öbür gün -olmaz ya- genel başkan oldu mu bu adamı yerden yere vururlar, koskoca chp'nin genel başkanı bu mu derler.
  • ismail saymaz böyle bir topa girmez. zira kendisinde partiler üstü bir muhalefet yeteneği var. bir parti altına girdiğinde bu yeteneğini kaybedecektir. gerek de yoktur. aksine ülkenin parti forması giymeden çatır çatır konuşan insanlara ihtiyacı var. böylece karalanmadan, "o zaten şuncu, buncu" denmeden, yara almadan konuşabilirler.
  • insanı iyice bunalıma sokan, çaresizliğin ve yılgınlığın en saf ve iyi niyetli ifadesi olan temenni.

    bir parti düşünün ki, genel başkan adayı olmak için fabrikaların kurulduğu dönemleri, yerleri bilmek, 2-3 beyinsize temel çarpıtılmamış tarihi bilgi döşemek yeterli olsun (chp), başka bir parti düşünün ki genel başkanlığı için hayatta olmak yetiyor olsun (mhp), ve bir başkasını düşünün ki hiç bir şey bilmeden bunların hepsi ve üstüne devletin en önemli sıfatlarını kazanıyor olsun.

    işte bu, üzerine bundan sonra da yaşamaya ve hakkında yazmaya devam edip, oy kullanmak haricinde hiç bir varlık göstermeyeceğiniz ülke değerli ortadoğu halkı.

    (bkz: ortadoğu insanının en karakteristik özelliği)
  • (bkz: muharrem ince)
  • (bkz: ismail köybaşı'nın milli takıma hoca olması)

    bunu diyenler, evde bilgisayar toplayan dayıoğluna hacker, gitarla akdeniz akşamlarını çalan kuzene rockstar, sosyalist felsefenin temel prensiplerini anlatan üniversite öğrencisi halakızına devrimci başgan der.

    bırakın olm artık her üstün gördüğünüzün daşaklarını yalamak için sıraya girmeyi. ezikliğiniz çok belli oluyor.
  • siyasetin kirli oyunlarıyla kirletilmemesi gereken nadir insanlardan...
hesabın var mı? giriş yap