• kimdir nedir, kimin annesidir, kimin eşidir üzerinde durmuyorum ama türkçe yazmaktan aciz. tamam kendisinden edebi bir metin beklemiyoruz ama çok kasmış. uzun cümle kurmaya kastıkça kaçırmış cümlelerin başını sonunu. çapını bilip ona göre anlaşılır ve kısa cümlelerle yazsaymış keşke.

    (bkz: #25487960)

    aha lan bir de yazarcılık oynuyormuş bu kişi:
    http://www.haber10.com/…6d8-df11-81a0-00221981883e/
  • twitterdan "bu çocuklar kim ki iel hakkında konuşma yetkileri var" diye buyuran veli.

    konuyla ilgili ben de fikrimi, kaygılarımı sözlük dahil çeşitli ortamlarda belirttim. iel'den mezun olalı 13 sene oldu, orada 8 senem geçti, konuşmaya hakkım var. benden 5 -6 yaş büyük abilerimin görüş bildirdiklerini, şu an dernekte bu konuyla ilgili çalıştıklarını şahsen biliyorum.

    100 küsur yıllık camia burası. mezunların da, öğrencilerin de konuşmaya bürokratlardan daha çok hakkı var. birileri o bürokratları parmağında oynatabilir, ama camiaya hükümleri geçmez. korkarım bunu "iktidar" odaklı düşünen kimselere anlatmak hiçbir zaman mümkün olmayacak...
  • anavatana kesin donus yapar yapmaz ulkemizdeki linc kulturu ile karsilasmis bir vatandas. insan harcamayi, uzmeyi ne cok seviyoruz. keske bu kadar cok bos vaktimiz olmasaydi.
  • zaten yaralı olan bir camianı yarasına tuz basan, tavırlarıyla kızını zorla kaydettirdiği okulun öğrencilerini ve mezunlarını provoke eden insan. linç kültürüymüş! sanki o okulda ilk kez onun görüşünden insanlar okuyor? bir insan 2 kere reddedildiği bir başvuruyu ısrarla neden tekrarlar?
  • en hayati ayrıntıyı atlayan uzunca bir metin yazmış kişidir.
    kızların okula girişi hakkındaki tartışma, kızlarının başarılı bir öğrenci olup olmaması üzerine değil, okula kabul edilişinin metodu üzerine; bu genişlikte bir metinde bu metodun yasalara uygunluğunu açıklamaya yer verilebilir ve basitçe, çok kibar bir şekilde "boşa tantana ediyorsunuz, yasal hakkımızı kullanıyoruz" denmiş olurdu. bunun yerine kurduğu cümle şu:

    " aranızdan hangi anne ya da baba yurt dışından getirdiği üstün yetenekli ve başarılı çocuğuna yasaların tanıdığı istisnai hakkı kullanarak onu mümkün olan en iyi eğitim kurumuna teslim etmek istemez, sorusuyla dürüst bir şekilde yüzleşmenizi rica ediyorum."

    soru güzel, empati talep ediyor, kendisini de çocuğunun iyiliğini düşünen sıradan bir ebeveyn olarak konumlayarak "ben de sizin gibiyim" mesajını veriyor ve talep ettiği empatinin zeminini hazırlıyor. mesaj güzel ama asıl sorunun cevabı yok: bahsedilen o istisnai yol nedir? hangi kanun maddeleri ve düzenlemelere dayanmaktadır? yapılan iş gerçekten de kitaba uygun mudur?

    en kısa zamanda bu soruların yanıtlarını paylaşması bu kavgayı bitirir, kızını da bahsettiği nahoş durumdan kurtarır.
  • benim cocugum soyle zeki boyle harikka demek yerine, meb in su su sayili yonetmeliginin su maddesince kayit hakkimizi kullandik deyip somut bir hukuki cevap vermedikce, kizinin gordugu 180+1 muamelesiyle bas etmesi zor gorunuyor.
    cunku hakkli olarak insanlari cok rahatsiz eden bir durum var ortada: biri kontenjani belli olan 180 kisinin alindigi bir okula, +1 olarak, kontenjani dolmus bu okula 2 kere reddedilmesine ragmen ve okulun bagli bulundugu ulkeyle herhangi bir egitim gecmisi bulunmamasina ragmen zorla kaydoluyor.

    bunun neresinden yasal bir hak talep edilebilir bir hukukcu adayi olarak benim aklim almiyor bunu. dusunuyorum dusunuyorum, buna mantik cercevisiyle izin verebilecek bir mevzuat sekli semali aklima gelmiyor. varsa eger buna uygun bir yonetmelik, uygun hazirlanmamis, bosluklar birakilmis gibi geliyor.
    cunku boyle kosullarda ilk once bahsi gecen okulun bos kontenjani olup olmadigina bakilir. bu banko, bir numaradir. yer yoksa, giremezsin, durum budur. her sey icin boyledir. zorla +1 olmak, e bir sira daha koyuluversin, herkes 30 kisilik siniftayken bi tanesi 31 oluversin canim ne olacak demek, en amiyane tabirle yaptim oldu, demektir, kabul edilebilir hali yoktur.

    twitterdan da surekli iel camiasi buna nasil izin veriyor, linc kulturu, bize nasil sahip cikmazlar bidi bidi da yapmasin lutfen. kendisi bizzat iel camiasi tarafindan protesto ediliyor zaten.

    benim kisisel merakim da neden canhiras bir sekilde bu kadar tepkiye, bu kadar dislanmaya, rahatsizliga ragmen iel de iel diye tutturmalari. amerikadan geldigi okul ib programi uyguluyormus, robert dahil olmak uzere istanbulda bu programi uygulayan bir suru okul var. sorunsuz olarak herhangi birine gidebilirdi, kendi hirslari icin cocugunu bu kadar basin malzemesi yapmasinin anlami yoktu. is anonim kalacak gibi de durmuyor.

    kendisini siniftaki diger velilerin yerine koymasini rica ediyorum. cocuklarinin cocuklugunu vicdan azabiyla calip senelerce dersanelerin, ozel hocalarin kapilarinda surundurup, tum imkanlari seferber edip, 12-13 yasindaki bir cocugun girmemesi gereken psikolojik zorlamalarla basa cikip turkiyenin en iyi llieselerinden birine bileginin hakkiyla girmis cocuklarinin arasinda +1 olarak, bir sinifin zorla mevcudunu arttirarak, hic bir mantigin kabul etmedigi sekilde, sinavsiz gelmis bir cocukla ayni sinifta okumasini ister miydi? bu o yastaki cocuklarin adalet duygulari icin dogru mu? onlarin hak edilmislik hissi icin, esitlik algilari icin dogru mu? 5 sinifin mevcudu 30 iken, 30 cocugun birden esitiszlikle 31 kisilik bir sinifta okumalari dogru mu?

    hadi turkiyede yonetmelikler emmioglu usuluyle hazirlaniyor olsun, senin cocugunun istisnai hakki var ama o cocuklarin kazanilmis haklari yok mu?
  • kendisi çok ama çok ağır bir yanılgının içindedir
    kendisi 23.09.2011 tarihli açıklamasında

    "özellikle kızımızın artık bir mensubu olduğu okul ve okul camiası"

    bu kız şu anda yasal olarak bir istanbul lisesi öğrencisi olabilir
    ancak camiamızın büyük çoğunluğu bu kızı camiamızın bir mensubu olarak görmemektedir ve görmeyeceklerdir
    hukukla ,tanıdıkla veya başka araçlarla bu kız herhangi camiaya kabul ettirilemez

    ayrıca kendisi benim nazarımda çok ama çok kötü bir annedir
    zira hiçbir anne bile bile göre göre çocuğunun ruhunda büyük yaralar açılmasına izin vermez ki
    bu yaralar da yapılan protestolarla, basında yapılan haberlerle açılmıştır

    bir de kendisinin "ay ne biçim camia bu, ben kızımı en iyisi burdan alayim" minvalinde açıklamaları vardır ki

    bence evlere şenlik bile değil sadece trajiktir
  • hiçbir şey bilmediğim bir konu hakkında yapılanın hukuksuz olmadığını belirtmek amacıyla yapmış olduğu basın açıklamasını okuyarak haksız olduğunu anladım. madem haklısın, yazsana şu yönetmeliğin şu maddesi gereğince şu durumda olanlara şöyle bir imkan sunuluyor, onu kullandık. hoş kişiye özel yönetmelik, hatta kanun çıkartılan bir ülkede mevzuata uysan ne olur, uymasan ne olur, ertesi gün istenilen şekle sokulur, konu halledilir.
  • twitter'da hangi maddeye dayanarak kizini iel'e yazdirdigini "aciklami$" kadin.

    $u maddeymi$:

    geçici madde 2 — ( ek: 18.12.2004/25674 rg ) bu yönetmeliğin yayımı tarihinde yurt dışında öğrenim görmekte olanlardan, bakanlıkça denkliği tanınan bir okulda en az iki ders yılı, kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nde ise anadolu lisesi programı uygulayan bir okulda en az bir ders yılı öğrenim gördüğünü belgelendiren öğrenciler, bu yönetmeliğin 11 inci maddesi hükümlerine bakılmaksızın anadolu liselerine kabul edilirler.

    kaynak: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/45.html
    ve: http://twitter.com/…ilmaz/status/117221732489768960

    ben hukukcu degilim, bilmiyorum o madde sayesinde kizinin i$lemi yasal midir. adinin altinda defalarca "madde ve hukmu gostermedi" denmi$, o sebeple belirteyim dedim.

    kendisinin yerinde olsam cok daha basitce kayit yapabilecegi arel koleji, ted koleji gibi ingilizce egitim veren turk kolejlerini tercih ederdim. ama iel'e kaydi neden yasal degildir, neresinde hukuksuzluk yapilmi$tir kismini hukukcu arkada$lar aciklarsa sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap