• ebru ozkan was detained at the ben gurion airport on her way back to ıstanbul, witnesses and local media say. she hasn't been heard from since her detention in tel aviv on tuesday evening.

    #freeebruozkan

    there are five daily flights between ıstanbul ataturk airport and ben-gurion airport.

    the turkish consulate in tel aviv quoting ısraeli officials said ozkan was detained for "security reasons".

    meanwhile, social media in turkey is trending #freeebruozkan to seek her immediate release.

    relations between ankara and tel aviv have been deeply strained over the recent killings in gaza, and the us embassy move to jerusalem.

    turkish president recep tayyip erdogan has described the bloodshed, in which over 100 people were killed and thousands wounded, the deadliest for palestinians since the 2014 gaza conflict, as genocide and called ısrael a terrorist state.

    ~

    israil'in gözaltına aldığı türk vatandaşından haber alınamıyor
    ziyaret için kudüs'te bulunan türk vatandaşı ebru özkan, dönüş yolculuğu için bulunduğu havalimanında gözaltına alındı. özkan'dan haber alınamıyor.

    özel bir turla kudüs'e giden türkiye vatandaşı ebru özkan'ın dönüş için bulunduğu israil'in ben-gurion havaalanında dün 16.30'da olan dönüş uçağına binmesine müsaade edilmedi.

    israil tarafından alıkonulan özkan'dan o saatten bu yana kendisinden haber alınamıyor.

    türkiye'ye geri dönüş için havalimanında bavulları teslim eden ebru özkan, bavulları teslim etmesinin ardından israilli bir görevli tarafından durduruldu.

    kendisine yöneltilen ingilizce bilip bilmediği sorusuna 'hayır' demesine rağmen israilli güvenlik görevlileri tarafından alıkonuldu.

    gruptaki diğer arkadaşları itirazlarına rağmen özkan'ın geri dönüşüne izin verilmedi.

    arkadaşlarının aktardığı bilgiye göre, "görevliler günde 5 tane sefer var, kaçırırsa bir sonraki uçak ile gönderilir" diyerek özkan'ı gözaltına aldı.

    ~~

    özkan ailesi haber bekliyor

    tel-avivdeki türkiye büyükelçiliği israilli yetkililerle iletişim halinde olduklarını, güvenlik gerekçesiyle tutulduğunu açıkladı.

    ancak özkan'ın ne zaman geri döneceğine dair bir bilgi bulunmuyor. ailesi endişe içinde.
  • gercekten cok tedirgin edici bir durum insallah kisa surede kurtulur. daha once bu tarz turlarla bir nevi islam turizmi icin oraya giden tanidiklarim olmustu.

    anlattiklarina gore tum vakit namazlarini mescid-i aksa'da kiliyorlarmis, sabah namazlarina giderken israil askerleri tarafindan sozlu tacize ugradiklarini soylemisti. oldukca dikkat cekiyorlar yani.

    arkadasimizin basi kapali bu tarz bir islam turizmi maksadiyla da ulkeye gittigi belli eger cantasinda da islami bir kitap vs. varsa sadece rahatsizlik verip, taciz edip, korkutma maksatli tutuklanmis olabilir.

    edit: bir yazar arkadas mesaj atmis keyfi ceza uygulamanin yasak olduguna dair. bir girisimde bulunmus, hakaret etmis vs. de olabilir fakat israil askerlerinin de pembis bebis kafasinda olmadiklari dunya bilgisine dayanarak nedense verilmesi gereken cezanin en ust sinirini uyguluyor olduklarini dusunuyorum.
  • umarım sorun kısa sürede aşılır dediğim hadise.

    işim nedeniyle mart ayında o havalanında bulundum. evet ülkeye girerken ve çıkarken adamlar paranoyak derecede güvenlik uyguluyor. bizim bir bezle yaptığımız uyuşturucu testini adamlar cihazla yapıyor falan. lakin israil'de onlara göre illegal bir şey yapmadıysanız sorun çıkarmıyorlar. bunun altını özellikle çizeyim. normalde uçağı kaçırmamak için havaalanına üç saat önceden girmeniz lazım. bizim sorumsuz tur yönetici arkadaşlarımız yüzünden otelden geç çıkabildik ve bir saat kala vardık havaalanına. neyse işlemleri başlattılar ve uçuş saati çok yaklaştığı için bir görevli bizi sırada ön taraflara ilerletti. sürekli sıradaki konumumuzu da takip ettiler ve uçağa tam saatinde binebildik.

    israil, sevelim sevmeyelim bir devlet. kuralları var kendince.

    edit:imlâ ve bazı düzeltmeler.

    not: fetöcü olmayan sıradan bir müslüman.
  • israilli fetöcü pekakalı cehepelilerin yaptığına emin olduğum eylemdir. reyisimizin ümmetinden birine yapılır mı bu ?
  • israil'e bircok turk giris cikis yapiyor, hatta bazilari kapidaki prosedurlerin diger ulkelerden hicbir farkinin olmadigini soyluyorlar. gunde 5 ucus var tel aviv istanbul arasi neden baskalari degil de ebru ozkan gozaltinda? bu gozaltina alinanlarin oralara ne yapmaya gittikleri belli degil. yok ziyarete gitmis de yok bilmem ne. geciniz bunlari. daha once de cemil tekeli diye bir akademisyeni (!) gozaltinda tuttular. o zaman da yaygara koparilmisti ki onun sicili de bozuk. kendisi acik acik seriati savunur, radikal islamcidir vs. ayni seyleri ona da soylediler masum bir turist olarak gitti katil israil gozaltinda tutuyor diye yaygarayi koparttilar.

    israil elbette sinirlarinda sorunlu alanlara disardan mudahale edilmesini engelleyecek. ne bekliyordunuz? zaten filistin meselesinde bu radikal islamcilarin da payi az degil. oraya gidip resmi devletin terör faaliyetleri diye adlandirdigi faaliyetlere katkida bulunduysan kusura bakma gozaltina da alinirsin, tutuklanirsin da.
  • #freeebruozkan
hesabın var mı? giriş yap