*

  • israil devletinin musevi yeralti örgütleri sayesinde arap halki e ingiliz güçleri bugünkü israil topraklarindan atarak kurulması olayıdır.1949 yılına kadar bir kaç musevi yeraltı örgütü arap sivillere ve bölgenin hakimi konumundaki ingilizlere acımasız terör saldırıları düzenleyerek israil devleti'nin kurulmasını sağlamışlardır. terörle kurulmalarındaki en önemli destek ise amerika'daki musevi güçlerinden gelmiştir. amerika'daki musevi güçler ise 2. dünya savaşında silah ticareti sayesinde büyük güç kazanmışlardır. sonuç olarak terör ile kurulan devlet bugün de teröre devam ediyor. ve doğal sonuç olarak bölgedeki karşı güç kendine yöntem olarak terörü seçiyor. kaçınılmaz son bu.
    (bkz: filistinde babasinin yaninda oldurulen cocuk/#1320414)
  • (bkz: haganah)
  • yanlis bir tutumdur. zira, israil insan ihracati ile kurulmus bir devlettir. hatta bu, amerika ve ingilterenin bir anda "lan bu kurtler cok ezildi; dur sunlara turkiyenin guneydogusunda bir ulke kuralim" demesiyle es degerdir; evet efendim.

    ingiltere ve abd yine her boka burunlarini sokar... araplarin pek eskilerden beri yahudilerle birlikte ustunde yasadigi (ki bu pek eskiler takriben isa'dan oncesine kadar dayanir) topraklara ikinci dunya savasinda hitlerin ezidigi musevi kesimi (baska gidecek yeri olmayanlari) yerlestirirler... ilk basta her sey sahane, gulluk gulistanlik gibi gozukmekle birlikte damdan duser gibi atalarinin vatanlarina yerlestirilen bu halka araplar gicik olur... o gunden beri de savasirlar...

    gerci 2 milyonluk bir halkin 60 milyonluk arap nufusunu nasil puskurttugunu bazi kesimler "taktiksel zeka", "sahane lojistik" olarak degerlendirebilirler. ancak isin asli, israile hala da devam etmekte olan dis destektir. bu da su goturmez bir gercektir, evet.
  • -şimdi sana iki soru soracağım öküzcan.
    -sor abi..
    -bir filistinlinin ,topraklarını işgal etmiş israillilere saldırmasına nasıl adlandırırsın?
    -terörist saldırı!!
    -peki israil uçaklarının,tanklarının ve tüm ağır silahlarının ,kendilerine taş atan çocuklara roket,bomba ve mermi yağdırmalarını nasıl adlandırırsın?
    -meşru müdafaa!!
    -eh peki oldu,gideyim ben.
    -defol antisemitist,faşist yahudi düşmanı seni.insan değilsin sen !!!
  • israil terörle kurulduğu gibi terörle yaşayan bir devlet olmaktan ziyade, doğrudan terör örgütleri listesine alınması gereken insanlığa zararlı bir oluşumdur. şu anda filistinlilerin elinde kalan (kendi sınırları dışındaki) son toprakları da ele geçirmek için uyguladığı yöntemlere dikkat buyrulması bunun anlaşılmasını sağlar. filistin üzerindeki (israil sınırları dışındakı) bir bölgeye fanatik veya fakirlikten başka çaresi olmayan yahudiler yerleştirilir, bu "yerleşimcilerin" "güvenliği" için etrafı askerlerle, tanklarla çevrilir. çaresiz buna karşı koyan filistinliler de helikopterden füze atışıları, tanklardan fırlatılan top mermileri gibi silahlarla öldürülür, sonra bu cnn'de rutin terörle mücadele şeklinde altyazı olarak geçer.
  • israelin terorle kuruldugunu soyleyenler 1950lerde kibris ve hindistanin hatta 1918-1923 arasi turkiyenin kurulmasina da terorle diyecekler midir?
    hatta amerika da terorle kurulmustur gene ingiliz askerlerine karsi yapilan "terorist" saldirilarla.
  • 1948 yilinda ingiliz isgali altinda hali hazirda hem arap hem yahudilerin, hem de uzun suredir yasamakta olduklarini unutan. yahudileri inla ki ta 1948de isgalci sanan bir fikrin ornegidir. yahudiler 1071den beri degil, binlerce yildir yasadiklari topraklarda degisik milleter tarafindan isgal edilip dunyanin dort bir kosesine zirt pirt dagitilmistir. bununla beraber her zaman filistin/israilde yasatan onemli bir yahudi toplulugu olmustur. "terorist" eylemleri baslatanlarin onemli kisminin da bu topluluk oldugunu unutulmamalidir.
    1948de yapilan ilk savasta ise bati yardimindan bahsedilmesi de abartmadir. 1948 savasinda kendisinin onlarca kati buyuklugundeki arap ordularina karsi savunan "teroristlerin" elindeki en buyuk teknoloji anca havan topu olmustur (bunlari yasayip anlatanlar var).
    daha sonraki cikan savaslarda da israilin galibiyetini sadece bati yardimina vurmak da buyuk haksizliktir. iran sahi da devrilmeden once bati destekliydi, filipin liderleri de. guney vietnam de abd destekliydi, hatta abd askerlier bizzat gidip savastilar ama bunlar da yenildiler. israilin elinde f-4ler ve amerikan tanklari varken misirin elinde de mig-21ler ve sovyet tanklari vardi. israilliler canla basla savunup kazandilar bu savaslari. turkiyede yayinlanmis 1973 savasi (yom kipur savasi diye de gecer) ile ilgili 2 ciltlik bir kitap da vardi okursaniz gorursunuz. 1967de israil hava kuvvetleri tarafindan agir hasara ugrayan araplarin 1973teki savasta yogurdu ufleyerek yedigi gorulur. kitaba gore araplari savas sirasinda havaya attigi sam fuzesi sayisi olasi bir 3. dunya savasinda ruslarin bati rusyayi korumak icin stokta bulundurdugu fuzeden fazladir. amerika israile yardim ettiyse (ki israilin kullandigi silahlarin hepsi bati yapimi degildir, kendi yapimi ucaklari ve tufekleri de vardir) sovyetler de araplara epey silah vermistir.

    israil hukumeti bugun filistinlilere bir teror uyguluyor olabilir, ama kurulmasini da terore, kazandigi savunma savaslarini da sadece bati yardimina baglamak tarihi gormezden gelmek ve bir halkin self determinationina buyuk haksizlikta bulunmaktir. bugun yapilan hatalardan geriye gidip herseyi terore ve isgale indirmek basite indirgemektir.
    evet, budur
  • bugün israil dediğimiz, zamanında tamamına filistin denilen bölgede, nüfusa oranı hiçbir zaman yüzde yirmiyi aşmayacak şekilde yahudi nüfus vardı, ancak bugün gelinen durum, dünyanın her yerinden milyonlarca yahudinin tevratı tapu belgesi olarak gösterip bölgede konuşlanması, milyonlarca filistinlinin nesiller boyu mülteci kamplarında yaşamasına ve bir süre sonra katline* sebep olması ve bir apartheid devletinin* kuruluşudur. ben bunda sempati-empati, anlayış, saygı vs. gösterecek hiçbir şey bulamıyorum. israil'in kuruluşunda çokça savaşması, kendince kahramanlık yaptığını düşünmesi kanlı geçmişi ve bugününü görmezden gelmemizi engelleyememektedir. şu anda filistinin elinde kalan son toprakları da israilli yerleşimciler ile işgal etmesi de bu terör örgütünün barışa, bir yerde durmaya niyeti olmadığını göstermektedir. bu arada hatırlatmakta fayda vardır ki, kendi kaderini tayin hakkı* bir yerde yaşayan insanların, milletin bağımsızlık isteme hakkıdır, orayı işgal edenlerin değil. bu nedenle ortada var olan ve yüz yıldır ihlal edilen tek hak filistinlilerin "self-determination" hakkıdır.
  • israilin kuruluşunda etkili olmuş diğer etmenleri görmezden gelen eksik bir önerme. elbette 2 milyon yahudinin 60 milyonluk arapları yalnızca terörle yenmesi ve bunun üzerine meşru bir devlet kurması mümkün değildir.
    israil, ingilizlerin bölgeyi yönetemeyecek kadar kazma olmalarından dolayı batı desteğiyle(birleşmiş milletler kararıyla) uydurulmuş, karşılıklı terör eylemleriyle başlayan ve dış destekler sayesinde meydan savaşına dönüşen çatışmalar sonunda -arapların da beceriksizliği neticesinde- kurulmuş bir din devletidir. osmanlı egemenliğinde iken araplarla kardeş kardeş yaşayan yahudiler ingiliz işgali sonrasında, evvelden yalnız siyonist kitaplarda yer alan "yahudi devleti" fikrini batıya kabul ettirebilmiş ve kurnazca taktiklerle arapların gözü önünde bölgeye yahudileri tıkıştırarak devleti meşrulaştırmayı başarmıştır. gizli gizli silah ithalatına ve sonradan üretimine başlayan yahudiler kendi içinde sürekli ihtilafa düşen araplar tarafından başlarda önemsenmemiştir, sonlarda önemsendiğinde ise çoktan iş işten geçmiştir. savaş sanatından bir gram anlamayan düzensiz bedevi grupları ve "sokak savaşı"ndan öteye geçemeyen küçük terörist gruplar, giderek düzenli ordu haline gelen yahudi örgütlerini durduramamıştır. yahudilerden kat kat üstün donanımlı düzenli ordulara sahip mısır ve ürdün gibi arap ülkeleri ise uzun süre içi boş savaş naraları atmaktan ve tanklarıyla sokaklarda geçit töreni yapmaktan başka birşey yapmadıklarından kelli yahudilerin karşısına uzun müddet düzenli bir ordu çıkmamıştır. tüm bu etmenler göz önüne alındığında israilin kuruluşunda terörün yalnızca küçük bir etkiye sahip olduğu; genel olarak dış destek, dayanışma, kurnazlık ve biraz da şans sayesinde kurulduğu anlaşılır.
    ayrıca, "terörle kurulan devlet"ten anlaşılan pkk gibi örgütlerin hayal ettiği "kürdistan" misali bir devlettir: mevcut başka bir devlete saldıran terörist grupların mevcut devleti yıkarak veya bölerek yeni bir devlet kurması. oysa israilin kuruluşu zamanında bölgede bir devlet otoritesi mevcut değildi, dolayısıyla israil için bu tanımı kullanamayız. bugün son teknoloji silahlarıyla masum insanları acımasızca katlediyor olması da bu tanımı meşrulaştırmaz, ancak israil "terörist ruhlu" yahut "katliamcı" bir devlettir denilebilir, ona diyecek lafım olmaz hatta ben de katılırım sonuna kadar.
hesabın var mı? giriş yap