• erdoğan'ın bugün yapmış olduğu fantastik açıklamadır.
    "şimdi eğitim düzeyinin yükselmesinin de etkisiyle işsizlik rakamlarımız nispeten yüksek çıkıyor."
    burada anlatılmak istenen galiba bize aklı başında çalışan lazım değil. okumasın, eğitimsiz olsun ve vereceğimiz üç kuruşa şükretsin.

    haber detayı
  • %14 genel %30 genç işsizliğe reisimizin nispeten yüksek demiş. galiba %30 a%50 oranı reisimizin gözünde kabul görecek seviyedir
  • doların yükselmesi, enerji maliyetlerin ve hammaddenin artık ucuz olmaması ve dolayısı ile üretimin azalmasının konu ile ilgisi olabilir mi acaba?
    yani şahsen ekonomiden anlamam ama bi fikir benimki.
  • bim gibi, her apartman altına üniversite açılırsa eğitim seviyesi yükselmiş gibi gözükür.
    eğitim seviyesini görmek istiyorsan, insanların nasıl yaşadığına ve ülkenin ne halde olduğuna bak.
  • "işsizliğin nedeni torpil seviyesinin yükselmesi" olarak editlenmesi gereken söylem. dili sürçmüştür zaten, öyle demek istememiştir. istemsizce eğitim demiştir.

    bundan birkaç sene önce de malum partinin torpili ile rektör olmuş bir beyin söylemini de eklemeden edemeyeceğim, "bize okumuş insan yaramaz" minvalinde bir cümle çıkmıştı ağzından.

    ytc, herkese hayırlı olsun.
  • "egitimli insana is bulmakta zorlaniyoruz" demek degil mi bu?
    oyleyse sapkayi onumuze alalim kendimize karsi durust olalim. bazi seyleri yanlis yapiyoruz.

    ayrica egittigin kisi kendine is saglayabilmesi gerek ki yaratici nesil gelistirelim.
  • neredeyse her köye varacak şekilde yüksek okul açtığınız için olabilir mi acaba ?
  • tamamen olmasa da kısmen doğru bir durumdur.

    ipini koparan üniversite okuduğu için memlekette, zanaat gerektiren işi yapacak kesim azalıyor. zanaat gerektiren işi yapan kesim fazla kazanmaya başladıkça "üniversite mezunu" arkadaşlar da işsiz kalıyor.

    (bkz: #72966259)

    bununla birlikte, eğitim sisteminde olan (okuyan) gençler de aslında bu işsizlik istatistiğine dahil değil. yani aslında onlar da potansiyel işsiz. dolayısıyla bu bahsi geçen oran iyimser bir durum olarak açıklanıyor.

    şu gençliğe, şu genç nüfus kaynağına yazık oluyor. ulan bu genç nüfus kaynağı almanya'da, iskandinav ülkelerinde olacak, ortalığın a.ına koyarlar. bizim "basiretli" yöneticilerimiz maalesef genç nüfus kaynağımızı yönetemiyor.
  • demiyor ki, işsizliğin nedeni bütün kamu kuruluşlarda özel sektörde trollerin dolması. akp üyesi ol işsiz kalmazsın açık bir dille bunu dektare ediyorlar il ve ilçe başkanlıklarında ki troller. eğitim seviyesiymiş hadi ordan demezler mi adama sen türkiye’yi 3. dünya ülkesi yap ama eğitimden bahset. eğitim seviyesi olsa bile yine demezler mi adama eyy trollerin başı sen değilmisin 17-18 yıldır bu ülkenin bir numaralı adamı neden bizim eğitim seviyemiz diplerde?
  • statü gereken koltuklarda iş hakkında fikri olmayan adamların oturması yüzünden aynı koltuğa oturmak için okuyan ama işsiz kalan insanlara yaptığı şuursuzca söylemdir.

    edit: bir boka yaramayan eğitim seviyemiz hakkında götünden bahaneler uydurmasın lütfen komik bile olmuyor.
hesabın var mı? giriş yap