• haber yarım saat önce girilmiş. 5. sıradan önce 4.lüğe daha sonra da 3.lüğe çıktı yoğunlukta. kaynak

    allahın izniyle bu alanda da dünya liderliğine doğru gidiyoruz.

    edit: ayrıca ilk 10'daki havalimanlarına bakınca 72 km/s ile fırtına sebebiyle gecikme yaşayan tek havalimanı burası. an itibarıyla inişlerde 37dk, kalkışlarda ise 40 dk gecikme yaşanmaktadır.

    edit2: kutlu yükseliş devam ediyor. şu an 2. sıradayız. sıradaki rakip zorlu londra ekibi ama umudumuzu kaybetmeyelim!

    edit3: kendimi boşluğa bıraktığım bir aralıkta 1.sırayı da görmüşüz. bol bol mesaj kutuma uyarılar gelmiş geç de olsa düzeltelim. katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.
  • an itibariyle rüzgar hızları

    istanbul havalimanı 72km/h
    atatürk havalimanı 47km/h
    sabiha gökçen 43km/h
  • ya şimdi bunu eleştiren hain olur, işbirlikçi olur, seviniyor olur; iktidar gitsin de nasıl giderse gitsinci olur.

    kanal o rüzgarı kesecek diyen olur; olur oğlu olur.

    benim artık sinirlenmeye bile mecalim kalmadı. müthiş bir bezginlikle okuyup, ekşi ekşi gülüp geçiyorum.
  • bilimle aşık atılmaz.

    ders olması gerekirken olmayacak sorun yaratmadır.
  • allah'a suç atılır, rte ye atılmaz. raat olun.
  • daha bu iyi hali. kar firtinasinda neler olacak acaba allah korusun.

    bugun sozlukte hala 'iyi ki yapmis cekemiyorsunuz kanal istanbulu da yapicaz bakacaksiniz mal mal' diyen bir mal kahpecik vardi.

    bi tarafina girsin marmara uzerinde donen o ucaklar.
  • bilime karşı meydan okumanın bir sonucudur. pistlerin yönlerini belirlemede, ilgili arazinin iklim verilerini (kus göç yollari da dahil)geriye dönük olarak elde etmek mümkün ve elde edilen hiçbir veri ışığında tasarım ve planlama yapılmadığından( çünkü farkli yonlerde pistler yapmaya kalksalar muhtemelen dolgu vs. sebepleriyle daha maliyetli olacakti) son derece olağan bir durum. maliyetten kacarlarken, havayollarının sırtlarına maliyet yuklediler, hem yerde hem havada.
  • ben bir mimar da olarak, bu sıkıntıyı giderecek bir proje hazırladım. kanalistanbul'dan sonra ranta... aman pardon. hizmete aç milletimize hızır gibi yetişecek. 45 milyar tl civarı da bütçe öngördüm, ihtiyaca göre 200 milyara kadar artırılabilir... sonuçta bu havaalanı her şey düşünülerek yapılmış ama maalesef havaalanı için en son akla gelecek rüzgar, coğrafi konum gibi şeyleri atlamışız. olur, insanlık hali. yepisyeni havaalanı çöpe atılacak değil, çözüm odaklı olmak lazım. neyse.

    pimapenistanbul isimli bu proje ile istanbul'un kuzeyini devasa pimapenler ile kapatıyoruz. vasistaslı olarak yaptığımız için böyle rüzgarlı havalarda kapatıyoruz, rüzgar kesiliyor. yazın ise komple açıyoruz, püfür püfür, havalandırıyoruz istanbul'u. projede üstten de açılan pimapen öngördük. bahar aylarında üstten açarak kontrollü de havalandırma sağlayabiliriz.

    taslak proje şu şekilde :
    >>proje<<

    projeye uygun çed raporu da yazabilirse bir arkadaş, uygulamaya hemen geçilebilir.
  • sorunun cozumu flightradar ve turevlerini erisime kapatmaktir. kimsenin haberi olmazsa sorun da olmaz. (bkz: iktidar tipi sorun cozme)
hesabın var mı? giriş yap