• ülkenin en harika şehri izmir'de çok anlamlı bir sosyal deney.

    güzel izmir'imiz yine duyarlılığını göstermiş, duygularımızı kabartmış.

    kurtaracaksa dünyayı izmir'in güzel insanları kurtaracak...

    https://twitter.com/…cooi/status/903160133395632128
  • son zamanlarda her önüne gelen sosyal deney yapıyor. bir olayın sosyal deney sayılması için ne gibi koşulları karşılaması gerekir, sonuçlar nasıl okunur, neye göre tasnif edilir hiçbir bilgileri yok, eline kamerayı, cep telefonunu alan sosyal deney yapıyor.
  • bu deney e benzer durumlar izmir de yıllardır var mesela alsancak garın ordaki, ışıklarda kordondan talatpaşa yönünde mavi gözlü şarap parası isteyen adam yıllardır var karşıyaka da mevlüt günü peygamberimizin doğum günü diye şarap parası istemişti bir adam gençtim babam vermişti sanırım para herif doğrucu en azından falan demişti aç çok şimdi bizim açlar suriyeden gelen açlar haliyle para ver ver sonu yok ama genç bir adam alkol alamadıysa ve elinde döviz yardım istiyorsa farklı olur ve evet izmir de para verirler gidip erzurum da yaparsan bunu elini kırar diğer eline verirler.
  • çocuk dilendiren kişilere bende para vermiyorum bu gayet normal bir durumdur. bu konuda izmirlileri sevgiyle kucaklıyorum.
    onun dışında bu olayı ısıtıp ısıtıp önümüze sunan malları da zekasından dolayı kutluyorum.
  • ön edit:deney mi?değil. art niyet denemesi.

    ilk izlerken bende şaşırdım belki birazda yadırgadım ama sonra düşündüm ve ben olsaydım aynısını yapardım,neden mi? çünkü hiç kimse kolay kolay içki parası için dilenmez, hep allah rızası için (!) dilenirler ve bu insanlarda bir alışkanlık haline geldi,toplumsal olarak o kadar çok sömürüldük ki ,bu duygularla bir saatten sonra duyarsızlaştık artık hangisinin gerçek hangisinin sahte olduğunu kestiremediğimizden içki için para toplanan durum bu denemede daha samimi ve gerçek gelmiş gibi görünüyor.
    yakında bu da moda olursa,emin olun bu durumda bünyemizde bir alışkanlık haline gelip görmemezlikten geleceğiz.
    her köşe başında,trafikte,cafede,metroda,sahildeki bankta otururken yanınıza gelip "allah rızası için karnım çok aç bir ekmek parası" diyen birileri olduğu sürece bu durum böyle gidecektir.
    maalesef dilenen arkadaşlar bu durumu kendileri yarattı,o yüzden duyar kasmaya gerek duymuyorum, eğer biri benden "karnım çok aç" diye para istiyorsa,kolundan tutup en yakın yemek yenilecek bir yere götürmeye çalışıyorum,yok gelmiyorsa sen bilirsin deyip geçiyorum,
    aynı durum otobüs durakları veya metro istasyonlarında "abi 2 liran var mı kartıma para yükleyeceğim" diyenlerde de mevcut, "gel ben senin yerine basarım" diyorum,kabul ederse ne ala etmezse yapacak bir şey yok,amaç belli...

    aynı deneme iç anadoluda ya da doğuda bir yerde yapılsaydı emin olun belki bu arkadaş dayak bile yemiş olabilirdi,özellikle gavur izmir diyecek gavatlara baştan söyleyeyim böyle bir deneme şimdiye kadar bizim insancıl duygularımızın (özellikle batı şehirlerinde) nasıl sömürüldüğünü ortaya çıkarmaktadır.

    son edit: şunu da belirtmekte fayda var deneyin yeri bu konuda çok önemli,bunu yapan arkadaş özellikle kıbrıs şehitlerini seçmiş gibi görünüyor,neden sadece orası,izmirin en çok içilen yerlerinden birisi bu arkadaşın deneme yaptığı yer,yapsaydı konak meydanında ya da karabağlarda onu da geçtim buca ya da gaziemir tarafında ,tam olarak bir sonuç almak istiyorsan bölgenin sosyal yapısını da göz önünde bulundurmak gerekiyor, saçma sapan bir 30 dakikada izmirde şöyleymiş böyleymiş diyemezsin bir sonuca varamazsın, iyi niyetle yapılmamış bir deneme sadece.
  • rakı alayım sana hem de yetmişlik diyen teyze cansın sen cannn
hesabın var mı? giriş yap