• trakya 'da diye desteklediğimdir. #thracexit
  • klasik üstnot: van'da yaşayan, istanbul doğumlu arnavutum.

    .

    "van, türkiye'den bağımsız olmalı", dersek bölücüyüz, teröristiz, ama "izmir, türkiye'den bağımsız olmalı" dersek modern ve ilericiyiz.

    öyle mi?

    öyle değil işte arkadaşım... ülkenin birlik ve bütünlüğünü her ne şekilde bozarsan boz, bölücüsün. ilerici değil.

    .
  • bundan birkaç sene öncesine kadar doğru olan önerme. lakin yine de bir yazarın dediği gibi şu sözü de unutmamak gerek: “bazı şeyler hep izmir’den başlar.”
  • hayır neye dayanarak bu sonuca ulaştın acaba ? çiğdem çitleyerek mi ? bu nasıl sikimsonik bi önermedir.
  • kuşadası da dahil de lan.
  • en son meydana gelen gelişmeler dahilinde gündeme getirilmesi gereken olaydır.

    (bkz: 27 kasım 2022 göztepe altay maçı)(bkz: 27 kasım 2022 göztepe altay maçında atılan füze)(bkz: recep tayyip erdoğan %55 ihtimal yeniden kazanacak)(bkz: izmirlilerin gerçek yüzünün ortaya çıkması)(bkz: 21 kasım 2022 hsys 101 milyon verinin sızdırılması)

    şimdi diyeceksiniz ki ne lakası var bu olaylarla bağımsızlık talebinin. elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.

    izmir, özellikle 1980'lerden bu yana, anadolu'dan inanılmaz bir göç almıştır. normalde şehrin tarihinden ve cumhuriyet öncesi balkanlardan göçen halkından gelen batılı ve modern kültürü, özellikle 90'lardaki iç anadolu/doğu/kürt nufusun göçünü kaldıramamış ve bugünkü 'köy' olarak anılmasına sebep olan nüfus kaynaklı dejenere şehir yapısını perçinlemiştir.

    2000'li yıllarda ise, anadolu köylerinden 80'lerde göçen cahil kitlenin çocukları, şehri benimseyememiş ve özellikle merkez bölgelerindeki sosyal hasarın ve yozlaşmanın adeta kaynağı haline gelmiştir. akp hükümeti ile birlikte bu yozlaşma ve lümpenlik kendini yobazlık olarak tekrar cesurca gösterme fırsatı bulmuştur. bu gruplar içerisinden sıyrılıp kendini eğitmeyi başarabilmiş bir kitle elbette vardır, ve şehre çok değerli katkıları olmaktadır.

    buna ek olarak, kendine atatürkçü diyen aslında cahil ve lümpen olan bir kitle de kendini 'izmirli' olarak tanımlamaya başladığı için, 2, 3 hatta benim gibi 6 kuşak izmirli'ler sayıca bu kitlenin yanında azınlık olarak kalmışlardır. bu da beraberinde izmir'i, 'kordonda bira içilip kusulan, beton yığını, sanattan ve doğadan uzak, bok kokulu bir şehir' haline büründürmüştür.

    bu problem farklı şekillerde birçok köklü büyük şehirde kendine özgü biçimde ortaya çıkmaktadır, yani sadece izmir'e has bir durum değildir. örneğin istanbul, konstatiniye (evet osmanlılar böyle diyordu, maalesef) gibi bir başkent iken tüm rum ve ermeni zanaatkar loncasını kaybederek, günümüzdeki yoz yapısına bürünmüştür. aynı şey izmir için de geçerlidir ve levanten, rum, yahudi kültürünün geride bıraktıkları ile kendini tanımlamak durumunda kalmıştır. mesela en ünlüsü diyebileceğim (bkz: boyoz). ancak, yine de sayısız kültürel ve sosyal aktarımlar şehirlerin dokusunda yer etmiş ve geçmiş yıllardaki daha kontrollü denebilecek göç ile mücadele edebilmiş ve yıllarca o hassas dokuyu yenilenerek koruyabilmiştir. fakat günümüzde, özellikle akp ile beraber kültürel miras yanında şehrin toprakları da talan edilip 'sömürülecek savaş ganimeti' zihniyeti ile yağmalanıyor.

    erdoğan ve siyasal islam faşizminin 20 yılı aşkın süredir yapısal olarak zayıflattığı muhalefetin beceriksizce alacağı kararlar sonucunda önümüzdeki seçimler akp'ye hediye edilecek ve ilelebet ülkenin başında bu yobaz zihniyet kalacaktır. siyasal islamı bir ülkeden belli bir noktadan sonra temizlemek maalesef imkansızdır. silahlı mücadele ile bile temizlenememiştir (bkz: kurtuluş savaşı). türkiye cumhuriyeti bütünü olarak da ortak ülkü çerçevesinde hareket etmenin anlamını yitirdiğini tüm çıplaklığı ile görüyorum. artık izmir, türkiye cumhuriyeti'nin parçası olarak kalmamalıdır. beraberinde tüm laik, demokratik ve insan hakları merakı olan türkiye vatandaşlarını da beraberinde taşıyarak, sivasın, yozgatın, kayserinin, trabzonun, rizenin yönettiği çarpık düzenden kendini sıyırmalı ve geleceğe umutla bakmabilmelidir.

    çürümüş ve çağımızın dışında kalması gereken, modernleşme çabalarına rağmen her geçen gün daha da çirkin bir vucuda bürünen siyasal islam belasından kurtulmanın tek alternatif yolu, yerel olarak mücadele vermektir.

    ben bir izmirli ve egeli olarak imamoğlu, yavaş, kılıçdaroğlu ve erdoğan dayatmasından çok sıkıldım artık. karadenizli populist çakal müthaitlerin veya dersimli nepotik dedelerin yönettiği bir ülkenin parçası olarak, kısır siyasi döngüler içerisinde hapsolmuş bir şekilde daha fazla yaşamak istemiyorum ve benle aynı görüşte olan birçok insanın var olduğunu da biliyorum. bu sebeple benimle aynı fikirde olan, belli bir birikimdeki ve özgürlük isteyen izmirliler, artık sesinizi daha çok çıkarmanız gerekmetedir. bizim kaderimiz türkiyenin kaderi olmamalıdır. kendi başımıza, kendi öz kaynaklarımızla, ankaraya muhtaç olmadan zaten senelerdir ayaktayız. inanın bağımsız bir izmir, başarılı bir planlama ile 10 yıl içerisinde dünyayın refah seviyesi en yüksek şehri olabilecek potansiyele sahiptir.

    sadece izmir değil belli başlı şehir devletleri oluşumu türkiye'nin geleceği için elzemdir. aksi takdirde kırıntıları ile oyalandığımız cumhuriyet kazanımları ivmelenen bir hızla erimeye ve yok olmaya devam edecektir. geriye ise 'bölünmez bütünlüğü ve bayrağı' ile kupkuru, renksiz siyasal islamcı bir ortadoğu ülkesi kalacaktır.

    bu sebeple artık izmir halkına ve türkiyedeki diğer 'izmirli' ruhu taşıyan kişilere burdan seslenmek istiyorum. bence harekete geçme vaktidir:
    (bkz: bağımsız izmir hareketi)

    edit: türkiye cumhuriyeti'nde işlemeyen bir hukuk var, güvenlik açıkları had safhada, yönetimin başındaki kişi ülkeyi onlar bunlar diyerek paramparça etti. hayvan hakları olayında bile ülkenin medyası insan kutuplaştırma peşinde, bu ülke sosyal olarak çökmüş durumda, siyasal olarak da sizin belirlemediğiniz kalıplara ve sınırlara hapis durumdadır. devlet kurumları sizin anayasal hakkınız olan güvenliği bile sağlamaktan aciz. mevzu sınırlar olunca herkes deliriyor, gerçekten anlamak güç. yakında elinizde sınırlardan (ki orası da yol geçen hanı) oluşan kocaman bir çöplük kalacak.
  • anayasal suç işlenen başlık.
  • bu kadar saçma bir görüşün bu kadar temiz bir üslupla ifade edilmesi şaşırtmadı değil.

    izmir milli mücadelede kastamonu, ankara, mersin, giresun, trabzon gibi illerin evlatlarıyla kurtarıldı, vatanda kaldı.

    yani, demem o ki, kimsenin 'ben izmirliyim' diyerek bu şekil bir talepte bulunmak hakkı olamaz.

    ama terk edip bir yunan kasabasına yerleşmek tercihine bişey diyemeyiz.
  • son zamanlarda izmirlilerin deli olduğunu düşünüyordum. son yaşananlar ve bu başlık düşüncemi güçlendirdi.

    o fişeği atan adam yedi göbek izmirli çıksa ne saçmalayacaksınız acaba?

    son bi tespit, izmirde herkes haklı şehirde hiç haksız yok. bana saldıracak olan izmirlilere önden teşekkür ediyorum. tüm yazılanların ispatı olacaksınız.
  • türkiye cumhuriyeti doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle bölünmez bir bütündür..
hesabın var mı? giriş yap