• bir araştırma sonucu. lafa gelince mangalda kül bırakmayan izmir'in gerçeklerinden biri. ama kürtler izmir'e çok göç ediyoğğrr değil mi ? tabi canım ondandır.
    http://www.milliyet.com.tr/…aritasi-gundem-1924868/

    edit: şehrin gelişmişliğinden dolayı sağlık kuruluşlarına başvurunun daha fazla olduğunu söylemek tam anlamıyla mallıktır. başvuru vakalarının içeriğini, tafsilatını bilmeden "şehrimiz çok gelişmiş yea" diyemezsin. sağlık kuruluşuna başvurunun sebebi uygulanan şiddetin düzeyiyle de alakalı olabilir örneğin. yani götten sallamakla olmaz kısacası.

    edit 2: mallara tek tek cevap verme huyumdan kurtuldum neyse ki. şimdi istatistikleri çok iyi yorumladığını iddia eden gerizekalılara anlatmaya çalıştığım şu. mevcut istatistiğin "bildirimin çokluğuna bağlı" olduğunu ispat etmenin yolu, bir başka çalışma ve istatistikle "a ve b bölgelerinde sağlık kuruluşlarına yansımayan şiddet vakaları şu kadardır" diyebilecek bir veri elde etmektir. bildirim problemi elbette akla gelen ilk sorun ama bunu götünden sallayarak ya da kendi kafanda yerleşmiş tablolarla ispat edemezsin. hepsini geçtim bu istatistiğe göre türkiye'de bildirilen şiddet vakalarının 10'da 1'i izmir'den bildiriliyor. şimdi napalım, sizin izmir aşkınız için bunu izmir'in gelişmişliğine mi bağlayalım ?

    bir de diline dolayan "isveç de tecavüzde birinci, hindistan değil mesela" falan diyor. lan gerizekalı o araştırma avrupa birliği ülkeleri içerisinde yapılmış bir çalışma zaten. kes zırvalamayı.
  • izmir'in gelişmişliğini gösterir. çünkü kadınlarımız cesur ve bilgili bu yüzden aile içinde şiddet gördüklerinde gidip polise, mahkemeye ve derneklere şikayet edip, yardım isteyebiliyorlar. bu yüzden şiddet oranları yüksek çıkıyor. doğu ve güneydoğu da ise kadınlar cehalet, korku, çaresizliki gelenek ve diğer nedenlerden dolayı şiddet gördüklerinde bunu aile dışında kurumlara (polis, mahkeme vb) anlatamıyorlar. kadına şiddet türkiye'nin doğu bölgelerinde daha çok yaygındır, ancak şikayet etme belirli bir bilinç gerektirdiği için batıda yaygındır. bundan dolayı resmi istatistiklerde batıdaki oranlar yüksek çıkıyor.
    önüne her gelen istatistikleri yorumlamaya kalkarsa da yukarıdaki gibi cahil ve saçma yorumlar ortaya çıkıyor.
  • sağlık bakanlığı'nın gavur izmir istatistiğidir. aynı istatistiğe göre istanbul listenin sonlarındadır. noel baba kadar gerçek, endüstriyel atık bölgesindeki toprak kadar taze, gdo'lu buğday kadar kutsal, nükleer santral soğutma suyu kadar duru bilgidir.
  • kırılan kolun izmir'de yen içinde kalmadığını gösterebilir.
    bilmeyenler için (bkz: kol kırılır yen içinde kalır)

    güneydoğu anadolunun bu sıralamada en düşük seviyede olması da tabi orda kadına verilen değerin had safhada olduğunun ispatıdır.
  • izmir'li kadının dayağı kabul etmediğini gösterir. tabloyu doğru okumak lazım.
  • yalan dolan, veri analizini bilmeyen dallamalarca hazirlanmis istatistiklerdir.

    verinin dogrusu su sekildedir.

    kadina siddet vakalarinin, resmi ve adli mercilere bildiriminin en cok oldugu il izmir'dir.

    digerlerinde zaten
    ya oldurulup bir koseye atiliyor kadinlar
    ya tehditle, dayakla susturuluyor
    ya da zaten o bilinc duzeyine bile erisememis oluyorlar egitimsiz birakildiklari icin.

    veriyi gotle okumamak lazim, goz var.
  • gerçekten bunu şiddetin yaygınlığı için referans alan gerizekalıların varlığını göstermiştir. ona bakılırsa en yüksek taciz ve tecavüz oranları da isveç'te, hindistan'da falan değil yani, yersen.
  • sebebinin "çünkü izmirliler bilinçli insanlar, bunu ihbar ediyorlar" şeklinde gösterilmesini ilginç bulduğum durum.

    öyleyse çok basit bir soru: madem size göre daha çok şiddet olan yerdekiler ihbar etmiyor, ihbar olmayan yerde çok olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

    genellikle eğitimsizlik ve fakirlikle korelasyon içindedir şiddet, din gibi yan faktörler de vardır. ama istatistiki bir sonucu hiç bir istatistiki veriye dayanmadan eleştirmek temelsizdir, hayli özneldir, çürütlmesi kolaydır.
  • toplumsal yozluğumuzun sadece bazı ideolojideki insanlarla sınırlı olduğunu düşünen insanları şaşırtmıştır. chpli mhpli akp hdpli farketmiyor, şiddet, din dil cinsiyet ayrımcılığı tüm toplumuzun hastalığı, kadına şiddet de..

    tabi izmirin fazla çıkmasının nedeni izmirli kadınların biraz daha az baskı altında olmasından kaynaklanıyor olabilir. bunda sevinilecek ya da üzülecek bir şey yok izmir içindekiler ve izmir dışındakiler için. hepimiz aynı bokuz.
  • öz izmir'li biri olarak bu zamana kadar farklı illere gittiğimde herkesten "izmir güzel yer yaaa tek orda yaşamak isterim" gibi tepkiler alırım. ama internet ortamında genelde izmir'lilere karşı bir linç girişimide vardır. en ufak bir olayda "bakın ehe ehe gavur la bunlar" diye olayları getirirler ki bu durumu da cidden aptalca karşılarım. ne yazık ki kıskançlık güdüleri çok ilerdedir. izmir'e dışardan gelen erkeklerin ağızlarının suyunu akıta akıta kızlara bakması içimizden sen gelme ulan ayı söylemlerini de geçirmiştir. konuya gelecek olursak dünyadaki en fazla şiddetin olduğu ülkede fransa'dır. buna da şaşırırsın dimi, o dibimizin düştüğü kültürleri falan ama şiddetle birinciler diye. hııı işte kürt trolü herkes senin annen kardeşin gibi hayat yaşamıyor başına gelen olaylarda gidiyor şikayetini yapıyor. boşanıyor nafakayı bağlatıp adamın götünden kanı alıyor. allahında bulsun demek yerine hakkını arıyor. sende burda ahkam kesiyorsun. türkiye'nin en gelişmiş ilide izmir'dir bu veriler bunu gösterir. emininki karısına şiddet uygulayan adamda izmirli değildir.
hesabın var mı? giriş yap