• 24 yaşındaki arkadaşımız üstelik yayalara kırmızı yanarken yaya geçidinden motorunu bağırta bağırta geçerken bir minibüs kendisine hayatın gerçeklerini öğretiyor ve ışıklar içinde öbür tarafa uğurluyor.
    https://www.ozgurkocaeli.com.tr/…r-kameraya-yansidi

    hayır empati yapmıyorum, üzülmüyorum. o kadar kolayca bir başkasının ölümüne yol açabilirdi ki, izmitlilerin verilmiş sadakası varmış sadece kendini götürmüş.

    kaldırımdan giden, yaya geçidinden geçen bütün motorluların aynı seçilime uğraması dileğimle.

    (bkz: #161859413) gibi klasik yorumlar...
    aynı yorumları bu canavarlardan biri sizin bir yakınınıza çarpıp öldürdüğü zaman da bekliyoruz ama. karımı anamı kardeşimi babamı vs öldürdü ama olsun ben hiç mi hata yapmıyorum diye oturur helva yersiniz bol fıstıklı.

    edit:
    (bkz: #161869344)
    sizleri mi kıracağım canım kardeşlerim, tamam inşallah ölmezler de sizlerin bir yakınınızı kurban ederler. o zaman belki neye duyar kasmanız gerektiğini anlarsınız.

    yaya geçidine motorla dalıp üstelik kırmızı ışıkta tek tekere kalkmak hata değil direk cana kasıttır. o zaman silahını havaya sıkarken adam vuranları da hata yapmış diye salıversinler gitsin olur mu canım kardeşlerim?

    (bkz: #161890165)
    şaka gibisiniz. kırmızı ışıkta aracın önüne atlayan çocuk ta olsa, gerizekalı anası babası neredeydi de karşıdan karşıya nasıl geçeceğini bilmeyen çocuğunu ortaya saldı derdik. whataboutism'den bi kopun artık yahu.
  • geliyorum diyen kaza.
  • nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça.

    peşin edit: ülkenin tamamı orta doğu bataklığında boğulurken “izmit yeaaa, normal abiiğğh” diye espri kasacaklara da şimdiden kafam girsin.
  • birazdan burası hiç üzülmedimkicilerle dolar.
    sanarsın, sıfır hata ile yaşıyorlar..

    edit : doldu.
  • kendisine değil ama ailesine üzüldüğüm kaza.

    düşünsene annesi aylarca karnında taşıyor sancılarla doğuruyor.

    uykusuz kalıyor,

    bakıyor, besliyor, büyütüyor,

    maddi olarak fedakarlık yapıyor,

    endişe duyuyor, korkuyor, geleceğini düşünüyor.

    muhtemelrn oğlum binme şuna da diyor.

    ama işte geri zekalı.

    gidiyor kendini öldürüyor.

    anasına babasına üzüldüm sadece.
  • minibüsçüyü (belki) aşırı hızlı gitmesi dışında başka bir şeyle suçlayacak olanlar için;

    yayalar adı üstünde yaya geçididir, yani araba hariç her şey geçebilir geçidi değildir. onun için, bisiklet, kaykay, skuter ve tabii ki de motor ile geçecekseniz, inip, yaya olarak geçmeniz gerekmektedir.

    sebebini burada görüyorsunuz.

    aynı şekilde bisikletine binip yavaşça geçiyor olsanız bile, normal yayadan daha hızlı geçeceğiniz ve daha alan kapsayacağınız için, o da yasak.

    geçen aylarda bir skuter yaya geçidinden kız arkadaşıyla geçmeye çalışırken onun da başına benzer bir olay gelmişti de, onun için.

    edit: 1) aşağılarda birisi neden kimse durmuyor demiş. 5 saniye içerisinde iki motorcu kazazedenin yanında duruyor, ambulans siren açıyor ve 20 saniye içinde ambulans kadraja girip duruyor. normal vatandaş daha yapmalıydı acaba?

    2) hala minibüşçüyü suçlamaya çalışanlara anlatalım; rahmetli motorla yaya geçidinden herhalde 30-40 km hızla geçiyor, bir yayanın hızı 5 km koşuyorsa 10 km olabilir en fazla. bir yayanın yaya geçidindeki ebatı yani yaya geçidine yaklaşan sürücü açısından kesiti 1 metreden kısa, bu ancak motorun boyu (yani kesiti) en az 2 metre. yani 2 kat büyük alan kaplayarak normal yayadan 3-5 kat daha hızlı şekilde oradan geçiyorsan, bunun savunması olmaz. reaksiyon süresi ve fren mesafesi denilen bir şey de var.

    bir başka bonus bilgi de, yayanın ayağının üzerinden geçse yaya en fazla ayağını ezdirip ayağı kırılır, kaybeder, ancak motorun üzerinde binici varken önüne de, arkasına da, arka tekerine de dokunsa da motorcu için fark etmeyecek, ağır yaralanacak veya ölecektir.
  • bunun tek sorumlusu kimdir biliyor musunuz? bu ve bunun gibilere cezayı basmayan, ehliyetini elinden almayan, motorunu trafikten men etmeyen polisler ve onların en üst makama kadar amirleridir. fırat kenarında kurdun kaptığı koyunlar ve bunlar...
  • doğal seleksiyon bunun başka hiç bir açıklaması yok. motorla yaya geçidinden kırmızı yanarken kökleyerek geçersen ölürsün bunun ötesi berisi yok

    gelen bir kaç mesajdan sonra edit : evet minibüs ışıklara gelirken yavaşlamalıydı, evet minibüs hızlı geliyor 8 de kaç kusur yazarlar onu bilmem fakat bu saatten sonra bir anlamı da yok zaten. bakın ben motor kullanan biri değilim kullanmayı düşünen biri de değilim buna rağmen zafer akçay'ın bütün videolarını izlerim. motorcuysan bunun eğitimi alacaksın kuralını bileceksin ona göre süreceksin.kazayı yapan arkadaş adamın yıllardır her videosunda üstüne basa basa yapmayın etmeyin dediği ne varsa peşi sıra yapmış. motorlu taşıtla yaya geçidine giriyorsun, ışığı sallamıyorsun, hız yapıyorsun ve gördüğüm kadarıyla karşı şeridin ortasına gelene kadar zahmet edip sağ tarafa bakmıyorsun bile bunun açıklaması yok ahali. ışığı sallamazsın ama kontrollü geçersin anlarım, hız yaparsın ama etrafının farkındasındır anlarım, yaya yoluna girersin ama edebinle gidersin anlarım ama sen kalkıp bu tarz 3 4 tane kritik hatayı peşpeşe yaparsan ölürsün. olay sadece bu kadar da değil yanlış görmediysem kaskını da yanlış takmış çarptığı gibi fırlayıp gidiyor kaskı doğru takmadığınız sürece hiç takmamanız daha iyi en azından görüşünüzü kapatmaz sahte bir güven duygusu vermez. diğer ekipmanları ne durumda bilemiyorum gördüğüm kadarıyla pek koruma ekipmanı da yok gibi. zafer hoca her videosunda motor almadan ekipman alın, ekipman olmadan binmeyin 30 40km hızla bile kaza yapsanız ölürsünüz, kurallara uyun vs. diye yırtınıyorsa bunca şeye rağmen bu olay gerçekleşiyorsa buna doğal seleksiyon demekten başka bir şey diyemem ben. üzücü mü evet ama bu bir şeyi değiştirmiyor öldükten sonra üzülsen ne olur üzülmesen ne olur?
  • hatalı gençtir. ama yazılan bunca derecesiz nefretin nedeni olayın kendisi olamaz.
    nefretle yetişmişlik ve kaybetmişlik olabilir. travmalarla ağzına sıçılmışlık olabilir, topluma "ben de varım" demek için kin ve öfkeden başka tutamağı kalmamışlık olabilir... olabilir oğlu olabilir...
hesabın var mı? giriş yap