5 entry daha
  • minibüsçüyü (belki) aşırı hızlı gitmesi dışında başka bir şeyle suçlayacak olanlar için;

    yayalar adı üstünde yaya geçididir, yani araba hariç her şey geçebilir geçidi değildir. onun için, bisiklet, kaykay, skuter ve tabii ki de motor ile geçecekseniz, inip, yaya olarak geçmeniz gerekmektedir.

    sebebini burada görüyorsunuz.

    aynı şekilde bisikletine binip yavaşça geçiyor olsanız bile, normal yayadan daha hızlı geçeceğiniz ve daha alan kapsayacağınız için, o da yasak.

    geçen aylarda bir skuter yaya geçidinden kız arkadaşıyla geçmeye çalışırken onun da başına benzer bir olay gelmişti de, onun için.

    edit: 1) aşağılarda birisi neden kimse durmuyor demiş. 5 saniye içerisinde iki motorcu kazazedenin yanında duruyor, ambulans siren açıyor ve 20 saniye içinde ambulans kadraja girip duruyor. normal vatandaş daha yapmalıydı acaba?

    2) hala minibüşçüyü suçlamaya çalışanlara anlatalım; rahmetli motorla yaya geçidinden herhalde 30-40 km hızla geçiyor, bir yayanın hızı 5 km koşuyorsa 10 km olabilir en fazla. bir yayanın yaya geçidindeki ebatı yani yaya geçidine yaklaşan sürücü açısından kesiti 1 metreden kısa, bu ancak motorun boyu (yani kesiti) en az 2 metre. yani 2 kat büyük alan kaplayarak normal yayadan 3-5 kat daha hızlı şekilde oradan geçiyorsan, bunun savunması olmaz. reaksiyon süresi ve fren mesafesi denilen bir şey de var.

    bir başka bonus bilgi de, yayanın ayağının üzerinden geçse yaya en fazla ayağını ezdirip ayağı kırılır, kaybeder, ancak motorun üzerinde binici varken önüne de, arkasına da, arka tekerine de dokunsa da motorcu için fark etmeyecek, ağır yaralanacak veya ölecektir.
307 entry daha
hesabın var mı? giriş yap