• o çocuk arthur dayne olmak istiyordu ancak yolun birinde gülen ağaç şövalyesine dönüşmüştü.
  • --- spoiler ---

    s03e04'teyim ve bir bakıma yedi krallığın bu denli koltuk savaşında olmasının tek sebebi o olmasına rağmen- ablasıyla iş peşindeyken bran stark'ın kuleden düşmesine sebep olması- s03e04'te brienne of tarth'ı kurtarması, koluna kaybetmesi sebebiyle üzüldüm lan adama.
    --- spoiler ---
  • at fav'a bekle.

    (bkz: azor ahai)

    --- spoiler ---

    kitapta nasıl olur bilmem ama dizinin gidişatına göre jon ya da daenerys olamaz; birisi kendini feda etse bile ortada büyük bir boşluk oluşuyor.eğer jon dany'i feda etse kadın çocuğu ne ara doğuracak da ölecek.6 bölümü 9 aylık zaman dilimine yaymazlar.daenerys jon'u feda etse bile hayatında hiç kılıç sallamamış daenerys night's king'i nasıl alt edecek ?

    jaime daha baskın.kendisi ya ağır yaralanıp wight'a dönüşmek üzere olan brienne'i öldürecek ya da çocuğu düşürüp -şarap içtiğinden anlıyoruz- sonunda kafayı sıyıracak olan cersei'yi öldürüp lightbringer olarak dönüşümü tamamlayacak.hatta şahsi teorimde tywin'in ikiye ayırdığı ned'in kılıcı ice gendry'nin yardımıyla tekrar birleştirlecek(ya da ölürken brienne'den oathkeeper'i geri alacak) ve jaime kehanetteki gibi kılıcın son işleminde sevdiği kadının kalbine sokup ruhuyla birleştirecek.sonra night's king denen davara tek atacak.adam sonuçta kingslayer..bu sefer önden sapla da şanın yürüsün sarıpipi.

    --- spoiler ---

    edit: olmadı belki kitapta olur belki olmaz.zaten ilk seferinde bu şekilde yenildi diye hep böyle mi olmalı.kehanetler tehlikeli olabilir demişti melisandre.teori kasmak boşuna.
  • sevmekle nefret etmek arasında gidip gelinen karakter. nikolaj coster-waldau'nun hakkını vermek lazım; o kendini beğenmiş, tepeden bakan, yavşak yavşak gülen adam ancak bu kadar güzel canlandırılır.
  • adamlığı son sezonda tavan yapmış abimiz.

    (bkz: roar)
  • cersei, jon snow ve daeneyrs ile birlikte grup seks&swinger işine girmesi halinde çok kafa karışıklığı yaratacak olan vasat karakter. şimdi mesela daenerys’i tutup köklese jon’un hem halasına, hem yavuklusuna, hem ejderlerin anasına, hem merhum khal dhogo’nun dul eşine kaymış olacak. hiç hoşuma gitmedi bu düşünceler, umarım uçkurlarına sahip çıkarlar.
  • dizinin en abartılan karakteri. nikolaj coster-waldau tarafından gayet ustalıkla canlandırılmaktadır.

    özellikle son iki sezondur neredeyse dizinin tek iyi karakteri gibi sunuluyor. seyirci de bunu karşılıksız bırakmayıp (bkz: sürü psikolojisi) övdükçe övüyor. arya stark olayının bir benzeri yaşanıyor.

    --- spoilerimsi ---

    unutulan bir ayrıntı, bu herif dizideki en şerefsiz pisliklerden biridir. daha ilk bölümden yediği pisliği farkeden çocuğu (bkz: bran stark) kuleden aşağı itmiş, ölmeyince suikastçı tutup öldürmeye çalışmış, çocuğun babasını ardında onlarca asker varken kılıç dövüşüne zorlayıp ned stark'ı yaralamış ve neredeyse başkentteki tüm kışyarı askerlerini öldürtmüştür. ikinci sezonda robb a esir düşünce kaçmak için öz kuzenini harcamaktan çekinmemiştir. üçüncü sezonda ise red weddingi planlayanlardan biridir.
    bir elini kaybedince bütün bu pisliklere ara vermesi bunu iyi bir adam yapmaz. cerseinin light halidir sadece.

    unutkan edit: her ne kadar manyakta olsa korumak için yemin ettiği bir insanı sırtından bıçaklayacak tıynette bir adamdır. bu konuda dizide örnek alınması gereken isim barristan selmydir.
    --- spoilerimsi ---
  • üstteki arkadaş paralel evrende çekilen game of thrones'u izlemiş sanırım. zira jaime ne suikastçi tutup bran'i öldürmeye çalışmış ne de red wedding'i planlamıştır. şükürler olsun adam gece kralını jaime yarattı yazmamış.
    (bkz: biliyorsunuz jaime braavos demir bankasını batırdı)
  • --- spoiler ---

    adam diziyi izlemiş, onu da yarım yamalak izlemiş.
    red wedding'i nasıl planlamış anlamadım, red wedding olurken jaime kesilen elinin enfeksiyonuyla 40 derece ateşle yatıyordu mesela.

    bran suikastçi muhabbetini, serçeparmak'ın yaptığını bilmeyen dünyadaki sayılı insanlardansın.

    brann'ı kuleden atma meselesine gelecek olursak;
    kendinizin, kardeşinizin, çocuklarınızın hatta muhtemelen babanız, diğer kardeşiniz ve tüm hanenizin katledilmesini mi tercih ederdiniz, yoksa bir çocuğu kuleden atmayı mı? bunun cevabını hepimiz biliyoruz da, onurlu olduğunu iddia eden palavracılar doğru cevabı vermezler.

    ha diğer konu da ned stark'la olan düellosu. üzgünüm ama tüm diziyi ned stark'ın gözünden izliyorsunuz. jaime'inin gözünden bakınca; hiçbir suçu günahı olmayan kardeşini esir alıp idamla yargılayan kadının kocasını şehirde sıkıştırıp tüm savaşçılarını öldürerek güzel bir ayar vermiştir. ayıks.

    çok onurlu diye dolaştığınız ned stark, jaime'nin 500bin insanı ölümden kurtardığını bile bile jaime'ye "kralkatili" diyecek kadar kaypak bir adamdır. odaya 30 dakika sonra kendileri girip kralı öldüreceklerini bile bile, "kralkatili" ünvanını layık görmüştür jaime'ye.

    ned stark gibi kaypak adamların, bu yukarıda saydığım gibi cesur hamleler yapmaya pek götü yemez genelde. 1 kişininin onuru için onlarca, binlerce insanın ölümünü izlerler.

    gerçek karakterler ise, binlerce insanın hayatı için bir kişiyi onursuzca öldürmekten çekinmezler. bir haneyi yok oluştan kurtarmak için, bir veledi kuleden atmaktan da çekinmezler.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap