• catharsis yontemcisi, hipnozcu.
    (bkz: josef breuer), (bkz: dr breuer).
  • avusturyalı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış breuer, sigmund freud'un çalışma arkadaşı ve psikanaliz'in kurucularındandır.viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır.özellikle öğrencisi sigmund freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır.evli ve 5 çocuk babasıdır.yahudi kökenlidir. iç kulakta bulunan cochlea'nın (salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim adamıdır.
  • avusturyalı yazar.sigmund freud ile birlikte (bkz: psikanaliz) ve (bkz: katarsis) yöntemlerinin kurucularıdır.sigmund freud'un yakın dostudur.mathilde altmann ile evli ve 5 çocuk babasıdır. yahudi kökenlidir.

    iç kulakta bulunan (bkz: cochlea)'nın kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim insanıdır.döneminin önde gelen doktorlarından biridir.
  • psikiyatrisin babası sayılmaktadır.
    temelini kendisinin attığı katartik yöntemi, öğrencisi sigmund freud tarafından geliştirilmiştir.
    baca süpürme diye bilinen ve daha sonra katartik adını alan bu konuşurken tedavi yöntemini geliştirirken breuer, histeri atakları geçiren hastasının histeri sorununu kontrol etme amacıyla hastasına hipnoz yöntemini denemiştir. hastası doktorunu değiştirene kadar bu tedavi olumlu sonuçlanmıştır.
    bu vakadaki hastası bertha (kendinin koyduğu isme göre anna) arasında ilişki olduğu söylentileri de çıkmasına rağmen, kabul etmemiştir.
    kendisinin takip ettiği klinik vakalarında, hasta mahremiyetine saygı için hastanın isminin ve soy isminin ilk harflerinden bir önceki harfleri ele alarak o harflerden yeni isimler türetmiş ve hastalarını bu şekilde deftere geçirmiştir. (bertha pappenheim - anna o.)
    (bkz: histeri)
  • breuer, kendi zamanında viyana’ nın en ünlü hekimlerinden biriymiş. freud'un baba olarak gördüğü bir adam. ona çok büyük yardımları dokunmuş maddi ve manevi olarak. breuer, 1880' lerde tedavi ettiği bir hastası olan anna o' dan söz etmeye başlıyor freud' a. anna o, psikanalizin ilk vakası ve rosetta taşı denilebilir. freud ve breuer bu vakayı odaklayan bir çalışmayı, histeri üzerine çalışmalar kitabını birlikte yazıyorlar. modern psikiyatrinin ilk büyük kitabı diyebileceğimiz kitabı ortaya çıkarıyorlar.

    bu kitap onların hem beraberliklerinin doruk noktası oldu, hem de ayrılmaya başlamalarının başlangıcını oluşturdu. breuer ile freud kaba bir biçimde ilişkilerini koparmaya başladı. çok fazla nedeni var. birincisi, breuer, freud’ a oldukça fazla borç para vermişti, ona yardım etmişti. freud’ un ilk açtığı muayenehanenin ilk hastaları sürekli olarak breuer’ den gönderilmişti. bu kadar büyük bir yükün altında kalan freud, bu babadan kurtulmak istiyordu, zaten onun kişiliğinin temel özelliklerinden biri de budur, birine çok büyük bir tutkuyla tutulmak, her şeyini ona açmak, ondan sonra da ondan kurtulmak için onu düşman bellemek. bu belki pek çoğumuzda görülen bir tavır, ama freud’ da çok baskın. breuer’ den ayrıldığı zaman yaşadığı yoğun yalnızlık, dayanılması zor arkadaşsızlık onu gerçekten derin bir psişik krizin içine sürüklemiştir.

    kaynak: didik didik freud açık radyo programı
  • "*bir volkan gibi sürekli olarak lav çıkararak, öfkelenerek yaşamış, yasaları ve töreleri yapan, kadınları izleyen, kovalayan, satan erkeklere karşı uzlaşmaz bir savaş vermiş, ama öfkesi -aynı zamanda- karmaşık bor sevgi ifadesi olmuştur. iki erkek tipini, babasını ve onu hasta yayağında "çocuğu" ile bırakıp giden dr. breuer'i baş düşman olarak ilan etmiştir." serol teber - bilimsel bir peri masalı

    "freud'un gönlünde muhafazakar breuer'in yerini, daha ele avuca sığmaz fliess almıştı; fliess'in insanların doğuştan biseksüel olduğuna inanması freud için son derecede rahatlatıcıydı." adam phillips - freud olmak bir psikanalistin gelişimi

    (bkz: hering breuer refleksi)
hesabın var mı? giriş yap