• 1775-1851 yillari arasinda yasamis ingiltere'nin en buyuk romantik manzara ressamlarindan.
    bir diger icin (bkz: john constable)
  • resimlerinde; doğanın karşısında insanın ne denli zavallı olduğunu vurgulamıştır her daim.. "yüce" kavramını ön plana çıkarmış görkemli ve dehşetli doğa olaylarını irdelemiştir...

    http://www.abcgallery.com/t/turner/turner.html
  • cok sayıda eser bırakan oldukca uretken ressamlardan.
    yaglıboya'nın yanısıra cok sayıda suluboya eseri de var. hatta suluboya resim konusunda asmıs.
    http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/turner/
  • 23 nisan 1775 yilinda londrada dunyaya geldi.. hatta chelseali oldugunu soylersem elbette yalan beyanatta bulunmami$ olurum..! neyse.. suluboya ressami* thomas girtinin dostlugu ve zengin bir koleksiyoncunun koleksiyonunda bulunan resimleri [ustalari] kopya etmesine izin vermesi ile ilk resim bilgisi ve resim sanati hakkinda elle tutulur bilgiler edinmesine vesile oldu..
    bu resim meraklisinin evinde kendi tarzini olusturmasinda hatiri sayilir faydasi olacak olan ve turlu arastirmalari ile kendisine ilham verecek olan bir diger suluboya ressami cozens ile tanisti.. 1789 yilinda krallik akademisine girdi ve ertesi yil lambeth palace'da ilk sergi sayilabilecek olan eserlerini gosterime sundu..
    bunun ardindan donemin yayincilari kendisine pittoresk yayinlar icin ismarlamalarda bulundular.. ismarlanan icin ayni donemde galler ve yorkshirea bolgesine yolculuklari oldu..

    1793 yilinda ilk kez bora adli bir yagliboya eseri sergilendi. 1796 yilinda da denizde balikcilar, 1797 yilinda gunesin dogusu adli yagliboya tablolari sergilendi..1802 yilinda ilk kez avrupaya acildi.. kuzey avrupa aslinda.! ren kiyilarini ve isvicreye gitti/gezdi.. 1807 yilinda thomas malton ve mimar thomas hardwickten ogrendigi perspektif teknigini gelecek nesillere ogretmek amaci ile akademiye hoca oldu..* neyse..
    ayni yil claude lorrainin liber veritatis`inin bir oykunmesi olarak ve oyma calismalarini derledigi liber studioriumunu yayinlamaya basladi.. bu derlemesinde turlere gore bir peyzaj ayrimi yapmisti.. bu kadar basariya paralel olarak kazandigi paralardan sonra kendi galerisini acti.!! once 1819 sonra 1829 ve 1840 yillarinda ziyaret edecegi italyaya gitti..

    kisilik itibari ile insanlardan kacardi.. [dun gibi hatirlarim!][yalan tabi] bu tutumunu devam ettirmekte israr edince thamescivarlarinda tuttugu ve taninmamak icin takma bir isimle ikamet ettigi pis bir klubede iradesini teslim etti..
  • hayatimda gordugum en guzel denizde firtina tablosunun yaraticisi, asmis sanatci. hastasiyim.
  • denizde kar fırtınası adlı eserini şöyle anlatmıştır ressam: "böyle bir manzaranın neye benzeyebileceğini göstermek istiyordum.bunun için bir geminin direğine kendimi sıkıca bağlattım.dört saat boyunca deniz ve kar tarafından kamçılandım.sağ çıkabildiğim takdirde böyle bir fırtınayı resmetmenin tek yolu buydu..."
  • yasadigi zamanda kölelerin serbest birakilmalari gerektigini düsünen insanlardan biri.
  • onun kadar güzel gökyüzü yapan bir ressam daha yoktur benim için.
  • ölmeseydi de bu günleri görseydi. modern rome - campo vaccino adlı tablosu, 29.7 milyon sterline (37,5 milyon euro’ya) alıcı bulmuş.

    http://www.yakindunya.com/…5-milyon-euro-odedi.html
  • fishermen at sea slumber'ın myspace profilinde bulunur.
hesabın var mı? giriş yap