• bez olanlarına nazaran, tahta ya da plastik olanları tercih edilirdi ki araba direksiyonu olarak kullanılabilsin. dikdörtgen prizma olanları vardı çift tarafından mıknatıslı bir kapakla açılırdı. okuldan eve giden yolda araba sürmek istiyorsan en ideali oydu işte. sırtta çanta, yandan asılan suluk da vites. düzlükte arkadaşı itmeler vs. insanlara atılan makaslar, atıcam derken dev gibi bir adama toslamalar, yanına biri geldiğinde onla aynı hıza ulaşma çabası...

    kalemkutusunu nerdeyse hiç asli göreviyle kullanmadım ben. 1989'da elden çıkardım, çok yakıyordu.
  • bunlarin bir de isvicre cakisi gibi dugmesine basinca "$lak, $ulak" diye orasindan burasindan kalemtra$, buyutec, silgi gibi bir $eyler firlatanlari, kapaklari acilanlari olurdu. ustunde 9 tane dugmesi olan bir kalem kutusunu yanimda oturan cocuk almi$ti, hic kiskanmami$tim ki. bozulmasin diye bir dugmesine bile dokundurmazdi adi adam. benim de buyukbabam gelince bana ondan alsin diye yav$ami$tim, o gitti $ifrelisini aldi. (zaten hacca giderken ismarladigim cep televizyonu yerine 37 ekran televizyon getiren de kendisidir, sipari$leri algilamakta ya gucluk cekmektedir yahut kasten giciktir).
    ilkokul cocuklarina mesaj:
    kalemkutusunun iyisi degil ucuzu makbuldur, ne de olsa bozulacak yahut kaybolacaktir. o yuzden aldirmayin annenize babaniza. sonra boyle james bond filmlerindeki gibi pahali kalemkutusu alan arkada$larinizla o cocuk onu bozunca "ehehe nasil da bozuldu seninki enayi!" diye dalga gecersiniz.oooh ne guzel!
  • kalem kutulari ilkokulda sinif ayrimi olusturan varliklar olarak hatirimda kaldi.kimininki muzik bile calardi,baskasi ise bu cihazin yanindan gecemediginden ya annesinin eski gozluk kilifini kullanir,ya kalemleri onlugun cebine doldurur,en topu dikmis olanda naylon poseti kalem kutusu olarak bellerdi.
  • artik kalmadi sanirim 80 sonlarinda ortaya cikip cigir gibi buyuyen cinslerinden. sagli sollu her tarafinda bir aperatifi olurdu. dugmeye basardin , pinnn!! kalemtrasli kapak acilirdi. baska dugme , pinnn! silgili bolme. senin kalemkutunun kac gozu var , benimkinin 5 gozu var. idile annesi 8 gozlu almis seklinde ilkokulda ogretmen gelmeden once masa muhabbetleri yapardik haklarinda.onlar yuzunden kara tahtaya konusanlar listesine adimiz yazardi.
    simdilerde kirtasiyelere girip arastiriyorum da , yok pek oyleleri. bez kalemkutular var , fermuarli , uzerlerinde nicci falan yaziyor , koyun resmi ayi resmi cizmisler. halbuki o zamanlar kalemkutularimizin uzerlerini voltran falan suslerdi. heeey gidi..
  • matematik dersi olsun olmasin her okul cantasinin icinde olmazsa olmazlardan abakusun ayrilmaz e$i..bilimsel bilgiler kafayi doldurmadan once renkli kalemler ve kokulu silgilerle mutlu olunan doneme ait nesne.
  • inanılmaz pahalilari varmış ya. bizim çocukluğumuzda isviçre cakisi gibi olanları vardı ama sanki bu kadar pahalı değildi.

    ben dün d&r'da 150 liraya kalem kutusu gördüm o a dostlar. üstelik kumaş yani. fermuarlı falan. tek özelliği 3 katlı olmasıydı galiba. yani 3 fermuar var, üç tane de gözü var haliyle. ama başka bi olayı da yoktu.

    hatta bir de mimarsinan üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı kalem kutuları vardı, 50 lira.

    dumduz yine gayet fermuarlı sıradan bir kalem kutusu.

    abi saka misiniz nasıl fiyatlar öyle ya?

    d&r'da 100 liraya şaheser dolmakalemler falan satılıyor. basit bir şey olan kalem kutusunun bu acayip fiyatlandirmasina bir anlam veremedim.
  • eskiden çok yaygındı. öğrenciler hala taşıyor mu bilmiyorum, iş yerlerinde de kalem kullanan kalmadığı için (onları kınıyoruz) kalem kutusunu geçtik kalemlik bile kalmadı ortada.
  • plastik kalem kutularinin olmadigi yillarda tahtadan olurdu. ustten surgulu bir kapagi bulunurdu. sene sonuna dogru tahta asinir ve kullanilmazdi.
  • isviçre çakısı gibi olan, mıknatıs kapaklı kalem kutuları eskiden her kırtasiyecide bulunurdu. şimdi hiç yok. her yerde aynı, fermuarlı bez kalem çantaları. mıknatıs kapaklı olanlardan bir tanesi şöyle bir şey:
    [http://urun.gittigidiyor.com/…er-hediyeli-240901233 http://urun.gittigidiyor.com/…er-hediyeli-240901233]
hesabın var mı? giriş yap