• (bkz: başbakanın evinde zor tuttuğu %50)

    edit: başlık başıma :(
  • yeni neslin interneti süper güç olarak gördüğünün kanıtı olan soru. 2. sayfadaki "kan grubumu değiştirebilir miyim?" sorusu da ayrı bir bombadır. neyini beğenmedin kanının :)
  • çocukluğu internette geçmiş bir nesil için yadırganmayacak durumdur. geçenlerde karnı acıkan küçük kuzenim, "'abi, internet'ten bir şeyler indir de yiyelim." demişti.
  • bizim utancımızdır. eğitim sisteminin genel hedeflerine ulaşıldığını gösteren bir beyanat. bunun sorumlusu eğitim politikası ve ailelerdir. nasıl bir nesil yetiştireceğimiz bizlerin elindedir. insanların aile kurmaktan anladıkları sadece çocuğu doğurmak değil o çocuğu nitelikli bir insan olarak yetiştirmek olmalıdır. ve bildiğiniz gibi çocuklar her zaman büyüklerini örnek alır.

    edit: web yer alan bir soru. yukarıda yer alan tanımı göremeyen kişiyi de tebrik ederim.
  • parmağını bıçakla kesip kanı farenin sol kısmına sürdükten sonra sağ tık yapınca kan grubunu öğreneceğini bilmeyen gençlerin sorduğu soru.

    dedelerimiz de böyle öğrendiydi.

    beyin olup olmadığını öğrenmek için de webcamı açıp kafamızı öne uzatıyoruz. kameranın kafamızın içini taramasını bekliyoruz.

    not: şeker ölçümü de kan grubu testiyle aynı şekilde yapılabilir ama onun için farklı bir link lazımdı, bulamadım şimdi.
  • ilk bakışta malca bir soru olmakla birlikte biraz inceleyince çok da saçma değil lan aslında. yok ciddiyim. hakikaten de niye öğrenilmesin ki hemen gerizekalı mal gençlik diye yaftalıyoruz.

    benim 30 temmuz 2012 tarihinde doğan oğlumun kan grubuna doğar doğmaz bakılmış. çünkü eşimle aramızda kan uyuşmazlığı mevcut ve çocuğun da bundan etkilenmiş olması olası. ayrıca çocuğun kan grubunun pozitif olması durumunda anneye iğne yapılması gerekiyor. o yüzden hemen bakılmış. belki de her doğumda bakılıyordur, rutin prosedürdür bilmiyorum.

    ben şimdi eşimin doğum yaptığı hastanenin internet sitesinden oğlumun koluna taktıkları bileklikteki numarayı ve soyadını sorgulayarak o tahlil sonucuna ulaşabiliyorum. yani oğlumun kan grubunu internetten görebiliyorum. site ve arşiv yerinde durursa 20 sene sonra aynı numara ve aynı soyadıyla oğlum da aynı tahlil sonucuna ulaşabilir.

    pek pratik ve akıllıca gelmemekle birlikte teoride yanlışsa yanlış diyin. hadi bakalım. soruyu soran gencin bunu kast etmediğini kesin olarak söyleyebilir miyiz?
  • (bkz: yan yat)
  • "çocuğun kan grubu babasnn kan gruu ile aynı olur bn doktorum mrak etme bilirim" gibi fen bilgisi terk doktorların olduğu gruba yönelik soru.
hesabın var mı? giriş yap