• 9 haziran 2007 saat 21'de skyturk de yayinlanacak belgesel
  • yanlışlıkla kan uykusu kınalı tutku diye okunabilen, ülkede yaşanan sorunun çözümünü anlama, bulma yönünde katkı sağlamayan yapım olacaktır, önceki bölümlerine bakarsak. yoksa biz de etkilendik gariban askerlerin, fakir fukaranın çocuklarının fedakarlığından, hayatlarını ortaya koymalarından, canlarından olmalarından. birden fazla anadilin konuşuldıuğu ülkelerde insanca yaşamanın şartı karşılıklı olarak hayatını hiçe sayan kahraman evlatlar yetiştiren iki veya daha fazla halk değildir, dünyanın her yerinde birden fazla etnik kimliğin var olduğu yerlerde kavga dövüş patırtı gürültü ve en acısı burada olduğu gibi sayısı onbinleri bulan toplu ölümler/öldürmeler de olmuştur. kafa yorulması gereken bunun efendi gibi çözüme kavuşması için ne yapılması gerektiğidir. bu tip iç savaşların, terörün durulduğu yerlerde çözüm kahraman askerlerin teröristleri öldürerek bitirmesi ile mi sağlanmış yoksa terörün iç mihraklar dış mihraklar artık kaynağı neyse onunla ilgilenilerek mi sağlanmıştır? bunlara bakmak lazımdır.

    kişisel kanatim türkiye biçimsel kalsa da veya teroide kürtlerin eşit ve adil şartlarda yaşadığı bir ülke olması açısından büyük ilerlemeler ve hukuksal ve zihinsel devrimler geçirmiştir. kürt ve türk halkı tarafından milliyetçi kürtlerle verilecek mücadele bu zatların bunları (reformları) kürtlerin hayatını iyileştirmek için kullanmaları gerektiği şeklinde ikna etmektir. siyasi kavga vermek siyaset geliştirmektir. yoksa insanları pkk'ya karşı bilinçlendiriken potansiyel linç ekibi mensubu yapmak değildir.
  • kisaca:

    bir donemde bizim bilmedigimiz bir hayati yasayanlarin, bunlari anlattigi bir programdir.

    belgeseldir veya degildir, taraflidir veya degildir:

    bu bir yasanmislik hikayesidir. yasananlari gorenlerin; kendi gozleriyle gordukleri, kendi beyinleriyle anladiklari, anladiklarini anlattiklaridir.

    bu hikayenin sorgusu, hikayeyi anlatanlari sorgulayarak yapilmaz. anlatilan ve bu anlatilanlardan bizim anladiklarimiz; yasayanlar degil, "yasatanlar" uzerinden sorgulanabilir.

    bizler kurtulus savasini sorgulariz; burada savasan askerlerin oykulerini degil. bizler devrimleri sorgulariz; devrimleri yapan genclerin hikayelerini degil. biz teroru sorgulariz; teroristlerin yaptiklarini degil.

    insanlarin hikayelerine dokunmayin... orada aci var, sebebi ne olursa olsun.
  • amerikan ordusunu, amerikan silahlanmasını, amerikan şarlatanlıklarını ayıla bayıla, salyaları aka aka hollywood filmlerinde izleyen bir gurubun kendi ulkesini korumak icin canını, parcasını, ruhunu vermis insanlar uzerine yapılan bir belgesele "askeri propaganda" diye bakabilecegini bana hakkında girilen entrylerle gostermis belgeseldir.

    bu kisilere soruyorum:
    kaciniz amerikan filmlerinde gordugu yalancı bombaya değil tc askerini öldürsün diye pkk'lıya hediye edilen amerikan yapımı el bombasının ustune arkadaşları kurtulsun diye atlayabilir ve sonra ölürse ailesi, gazi olursa kendisi "vatan saolsun" diyebilir?
  • teröristlerin iyice azdığı,karakol bastığı,neredeyse her gün şehit haberlerinin geldiği bu günlerde,izlemesi daha da bi zor gelecek belgesel.
  • ilk anda "biraz duygusala kacilmis" fikri olustursa da teror olayinda ates dustugu yeri duygu olarak yaktigindan sabredip sonuna kadar izlenmesi sart bir belgesel. [yorumu sonlandirmadan evvel bitmesini beklemek, edit icin acik kapi birakmak uygun olur]
  • okumadan izlemeden onyargı ile olumsuz fikre sahip oldugum pek cok kitap, film ve muhtemelen bunlardan cok daha fazla televizyon programı var. dogrusu izlemedigim pek cok televizyon dizisi hakkında pervasızca atıp tuttarım, bu yazının mevzusu olmayan pek cok gecerli kriter ve yontemlerim de bu hareketlerimde.
    fakat bu nasıl bir onyargıdır bu nasıl bir cehalettir ki, tsk'dan hukumete, hukumetten devlet kurumlarına korkusuzca en haklı elestirileri yapan gazilerimizin sozlerine yer veren ve acıkcası onceki belgeselden en farklı yanı unutulanların dısında halen yasananları da ekrana tasıyan program hakkında "tsk'nın reklamı" dedirtiyor insana. sen git gazi kaldıktan sonra calıstıgı devlet dairesinde koturum kalan kardesime anlat "ucuz propaganda"yı.
    onyargılı veya maksatlı veya cahilleri bir yana bırakırsak, bugun yasanan dramlar konusuda beni de aymazlıgımdan uyandıran program. daha once buralarda bir yerde yakın donemde yasadıklarımız konusunda "bu bir milattır bundan sonra hersey farklı olacak"lara inanmadıgımı anlatmıstım. fakat benim izledigim basın medya her ne zıkkımsa onun tarihi icinde bir milattır bu program. en cesur sistem elestirisi yapıldı az once. serdar akinan ve ekibi cekerken de yazarken de okurken de ne elleri ne kalemleri ne sesleri titremis. ellerine saglık.
  • ilkini izlediğim gibi bunu da izledim, ve diyebilirim ki birincisinden çok daha farklı.

    birincisinde "zaiyat vererek rütbe olarak yükselememe korkusu"nun nasıl şanlı olarak aşıldığından bahsedilirken, ikincisinde o bahsedilenlerin hayatlarını doğrudan ortaya koyanların hikayeleri var.

    bu da tamam, ama benim anladığım ülkedeki sosyal devletin işlemezliği. postal severlere sosyal adaleti anlatmanın en güzel yolu olacakken bu da nedense farklı bir biçimde algılanıyor ve bir acındırma pornografisine dönüyor.

    araya giren bayraklar ve şiirler dikkat dağıtıyor sanırım.
  • 1 saat 10 dakikalık tek videosu için.
    http://www.youtube.com/watch?v=g281wljor2g
hesabın var mı? giriş yap