• kanzuk'un konuk olduğu programın adı. röportajı yapan zeki enes akkan'mış.
  • zeki enes akkan'ın kanalında bugün paylaşılmıştır. genel olarak satırbaşlarında, ekşi sözlükçülerin ağlaklığı, adblock'un önemi, sedat'ın çok müthiş bir insan olması, sözlük ceo'su olmanın öyle buradakilerin yapabileceği bir şey olmaması, eski sözlük yazarlarının çoktan unutulduğu ve zamanında sedat ile birlikte yediklerinin dürüm değil, ciğer olduğu gibi çok önemli ve değerli hususlar bulunmakta.
  • sözlüğün ceo’su başak purut * zeki enes akkan ile yaklaşık 1 saatlik samimi bulmadığım bir söylesi yapmış

    dürüm geyiğini de yine bu söyleşi ile bitirdiğini düşünüyor.
    aynı zamanda hukukçu (!) olan bu arkadaşımız umarım sözlüğün en yeni haline de hakimdir.
  • açılın, söyleşiyi ben yaptım.

    kanzuk bu söyleşide - benim bir ceo'dan beklediğimin çok ötesinde - bir politik-olmaya-çalışmama örneği sergiledi. doğrusu, ben sorularımın çoğunun yuvarlak cevaplarla geçiştirilmesine hazırlamıştım kendimi. o ise, mecrasını yönettiği komüniteyi çok iyi tanıyan birine göre, bence fazlasıyla açık sözlü cevaplar verdi. you can't get much more samimi than that.

    bu arada aşk olsun, programın adını kimse yazmamış.
    (bkz: aşırı sohbet)
  • hakikaten çok dingin kanzuk, sakin
    'şu an kazandığımı 20 yaşımda kazanmak istemezdim' sözü doğru, insan gelişirken değişiyor.
    adam iftiradan, kötü eleştiriden hem bıkmış hem artık umursamıyor, derisi kalınlaşmış.
    güzel bir söyleşi olmuş,

    https://youtu.be/dqlq_zajfhg

    edit,
  • gündemi sansürlediklerini itiraf etmiş. üzücü. ekşi sözlük sansüre karşı değil miydi?
  • sıkıcı olmayan yer yer iyi olan bir söyleşi. kimileri ölümlerinden sonra bile hırsız olarak hatırlanacakken dürüm meselesine takılmaması gerekli bence.
    değerlendirmenin içeriğindeki en iyi şey şu anlattığı mevzu olsa gerek;
    https://youtu.be/dqlq_zajfhg?t=1816
    sanırım cs go'daki overwatch sistemi gibi çaylaklar, sayısının bir hayli fazla olacağını düşündüğüm yazarların ekranına onay için düşecek gibi bir şey ki bu sözlüğe yazar alımı açısından algoritmadan daha faydalı olacaktır. güç tek kişide toplanmadığı için sistemin yozlaşması da mümkün olmayacaktır. bilen bilir, zamanında götü başı ayrı oynayan moderatör ve kondüktörler vardı.
  • mizah şelalesi.

    (bkz: kahkaha tufanı)
  • kendim yaptım diye demiyorum, gayet samimi röportajdır.* el insaf kardeşim.

    ayrıca belki yüz kere canlı yayına, televizyona, topluluk karşısına çıktım, konuştum, tartıştım, ilk defa bu kadar zorlandım. karşımda kimse yok, çok uzatınca araya giren yok, bir sonraki soruyu okuyan yok, tekrara düşünce 'uzatma, kısa kes.' minvalinde bir şey diyen yok, en zorlandığım röportaj/program/kayıt oldu resmen.
  • ekşi sözlüğü ankara - istanbul otoyolu kenarındaki cücük kadar kalan 20 senelik çam ağaçlarına benzettiğim için işim olmasına rağmen işi bırakıp açtım videoyu.

    kanzukun bence en büyük sorunu hayal gücünün olmaması. adam avukat olduğu için mesleki deformasyondur diye düşünmüşümdür hep. her şey çok iyi gerekçelendirilmiş durumda ama ortaya çıkan şey iyi mi diye bakmıyor bu avukat tayfası. case'i kazandım mı? kazandım. iyi oldu mu? irrelevant.

    ekşi sözlük kocaman kaçırılmış bir fırsat bana göre. facebooklar twitterlar neler yaptı neler, ekşi sözlük istanbul-ankara otobanındaki 20 yıllık 1.buçuk metre büyüyebilmiş çam ağaçları gibi kaldı benim gözümde.

    doğru düzgün sub-etha ve resmi bir ekşi sözlük api olsa oradan kim bilir neler çıkardı.

    mesela ekşi sözlük app'i kötü ya, yıllarca düzeltemediler şunu. mesai harcayıp iyisini sen yapmaya kalkışsan bu konudaki tutumları konusunda netlik yok. koyarsın appstore'a bir bakarsın kaldırttırmışlar, engellemişler. fena olmayan bir kaç app vardı, kullanılmaması tavsiye edildi app geliyor dendi ve gelmesi yıldan fazla sürdü ve gelen app dandikti(bu röportajda da dediği gibi).

    şu an herhalde sözlüğü platform olarak kullanmak istediğinizde yapabileceğiniz en mantıklı şey account farm kurmak hesap büyütüp satmak falan, ki anladığım kadarıyla ajanslar falan bunu yapıyor çünkü ban yeme riskine girmemek için az kişiye dokunan yüksek etkili işler yapmak zorundasınız ve anca böyle saçma sapan şeyler yapılır.

    iyisini kendileri de yapmadılar, kimseye de yaptırmadılar. türk internet kültürü de aşırı kısır olduğu için yıllar içinde de bir alternatifi çıkmadı, yerine geçen olmadı.

    ekşi şeyler güzel ama türkiyenin bir numaralı sitesi içeriklerden derleme blog projesinin ötesine geçebilmeliydi.
hesabın var mı? giriş yap