• başlık sınırı olmayaydı; 'kara kuvvetleri komutanı hulusi akar'ın abd'den liyakat nişanı alması' olacaktı.

    bir tek bana mı ilginç geliyor böyle şeyler? tamam diplomatik olarak git mevkidaşınla falan görüş ama liyakat nişanı nedir arkadaş. ulusumuz abd'ye verdiğin üstün hizmetler için teşekkür ederiz. bilen aydınlatsın ben mi garipsiyorum sadece böyle şeyleri. bu liyakat nişanı verilmesinin başka nedeni mi var yoksa aq. söylenecek çok şey var daha da neyse vakit yok.

    ahan da link
  • darbenin artık eskisi gibi olmadığını, şekil değiştirdiğini gösteren durum.
  • müttefik ülkeler arasında normal olan bir durumdur. abd müttefikimiz mi diyebilirsiniz, o ayrı bir konu ama resmiyette öyle en azından.
  • cok sağlam bi sniper kullandigini gosterir.

    koskoca kara kuvvetleri komutani yakin mesafeden nişan alirsa garip kaçar zaten.
  • diplomatik ve bürokratik açıdan sorunlu durumdur.

    türk kara kuvvetleri komutanına, abd kara kuvvetleri komutanı nişan vermiş. birbiri ile denk olması gereken iki makam birbirine nişan verebilir mi?

    denk makamlar birbirlerinin liyakatını neye göre ölçebilir? böyle bir yetkileri var mı? diplomatik nezaket içinde görülebilir mi bu hareket?

    bence çok sıkıntılı bir olay olmuş. türk kara kuvvetleri komutanı, makam olarak denk olduğu birinden nişan almayı kabul etmemeliydi.

    sen bir okul müdürüsün diyelim, başka bir okul müdürüne liyakat nişanı verebilir misin? hangi yetkiyle onun liyakatını ölçüyorsun ve liyakatlı buluyorsun? bu tip ödül ve nişanlar denk makamlar arasında verilmez. abd başkanı, bizim generalimize liyakat nişanı verebilir. bunda sorun görmüyorum. ama bu olay denk iki makam olması gereken iki ülke kara kuvvetleri komutanlığının denkliğini ortadan kaldırmıştır.

    mesela bizim genelkurmay başkanı, şili deniz kuvvetleri komutanına benzer bir nişan vermiş. oldukça uygun bir görüntü.

    http://www.haberimport.com/…isani-verildi-69481.htm
  • tsk liyakat madalyası, kendisine verilen görevlerin, başarılmasında büyük beceriklilik veya çeşitli görevlerde başarı gösterenlere, türk silahlı kuvvetleri ile mensubu olduğu silahlı kuvvetler arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini, milletlerin birbirine yakınlaşmasını sağlayanlara verilir.

    buradan bakınca başka bir ülkenin liyakat madalyasını almak için o ülke için üstün hizmet sağlamak gerekmiyor.
  • ödülü veren kişi için:
    (bkz: ray odierno)

    nam-ı diğer:
    (bkz: çuvalcı general)
hesabın var mı? giriş yap