• haberciliğin geldiği noktanın son durumudur. buyrun:

    https://www.haberler.com/…unutuldu-11492699-haberi/

    haberde büyük bir ciddiyet ile hastanın karnında bant unutulduğunu iddia eden bir avukat hanımefendi konuşur iken, hastanın elinde tuttuğu ultrason raporunda 'amniyotik bant' yazdığı görülüyor.
    amniyotik bant sendromu nedir? : bebeğin yaşadığı bölgede, amniotik (zar) olması ve bu zarın bebeğin el, ayak parmaklarına veya bebeğin baş bölgesine dolanması veya yapışması durumuna, amniotik bant sendromu denir. bu durumun varlığı halinde, bebekte el ve ayakta kopmalarına veya ilerlemesi halinde bebeğin ölmesine dahi sebep olabilmektedir. anne karnında gelişimine devam eden bebeğin, zarında yırtılma ve yapışma diye de ifade edilen bir durumdur.
    (ilk çıkan linkten kopyaladım)

    'hekim hatası' olduğu iddia edilerek açılan davaların çoğu aslında evet, tam olarak bu kadar saçma. bilirkişilere gönderince oturulan organımız ile gülünecek seviyede. haber olması iyi oldu aslında, ne kadar saçma davalar ile meşgul olduğumuz hakkında farkındalık yaratması açısından. hatta şimdi adım gibi eminim, ekşi yazarlarının çoğu linke tıklayıp izleyecek ve doktorlara küfürler savuran entryler girecek, başlığı açan kişi altına açıklama olarak ne yazmış diye bile bakmadan veya okuduğu halde anlamadan. sosyal deney yapmak için açtım evet.

    dakika bir editi: kimse bana 'kadın amniyotik bantın ne olduğunu nerden bilsin' diye savunmasın. dava açmayı becerebilecek kadar okur yazarlığı ya da yardım edebilecek yakını var ise önce bu tanıyı birine soracak ya da google'a yazacak zekası da vardır. haydi kadının yok, avukat hanım hukuk fakültesini bitirdiğine göre televizyona çıkıp konuşmadan önce araştıracak kapasitesi vardır. hadi avukat da gerizekalı, haberi yapan da mı gerizekalı. hepsini özen ile mi seçmişler all star gerizekalılar gibi.

    dakika 2 editi: başlığın 2.entry'si ile sosyal deneyimi sonuçlanmış kabul ediyorum. tabii ki yanılmadım. teşekkürler.

    yeni edit: 2.entry ironiymiş, anlamadığım için zeki degilmisim. sözlükte şaka gibi yorumları olan bir sürü insan var. belki de onlardan biri sendin. ne biliyim amk. bir ergen tribiniz eksikti.

    mesaj editi: mesajlar geliyor, bunu gebeye anlatamayan doktorun suçu yok mu diye. onu bilemeyiz ama ultrason raporuna bile bakmadan sik bulmuş gibi haber ajanslarını arayan avukat kadar suçu olmadığı kesin. tanımadığım bir doktor için kesin bir dille ‘açıklamıştır da anlamak istememişlerdir’ diyemem. ama açıklandığını çok iyi bildiğim başka olaylarda en az bunun kadar absürd şikayetleri o kadar çok gördüm ki, bence siz de doktorun açıklamadığından o kadar emin olmayın. doktor ne söylerse söylesin hastaneye ‘doktorun hatasını bulucam ve şikayet edicem’ psikolojisi ile başvuran hastalar vardır. doktor anlatır anlatır boş boş kafa sallar, anladı zannedersiniz; 2 gün sonra aynı bunun kadar saçma bir sebepten şikayet gelir.
  • doktorun yüzüne bi tükürüp çıkçam, adettendir.

    (bugün de kınayacak bir şey buldum, hamdolsun)

    edit : benim de ironiyi fark edecek zekadaki yazarlari ayiklama amacli entrim simdilik sonuc vermis bulunuyor. demek ki kimseyi (basligi acan yazar takip ettiklerim arasindadir) bu kesin zekidir diye kafanda bir yere oturtmayacaksin.
  • birçok ulusal kanalda yayınlanmış ve 1 (yazıyla bir) kişi bile lan bi durun bakalım bu "amniyotik band" neymiş diye sormamış. ne avukatı, ne spikeri, ne haber editörü. öyle mal bulmuş gibi atlamışlar.

    aslında çok utanç verici. hele avukat hanım için ayrı üzüldüm. ne küçük düşürücü bir durumda farkında değil. sorumluların cezalandırılmasını istiyormuş. sorumlu, rahim içindeki bebeğin etrafındaki sıvıyı çevreleyen zar! yazık!

    (bkz: amniyotik band sendromu)

    bu arada türk jinekoloji ve obstetrik derneğinden gelen açıklama;
    değerli meslektaşlarımız , ilgili haber ve bu haberi yayınlayan kuruluşlar hakkında pazartesi günü tjod avukatları aracılığıyla gerekli yasal girişimlerde bulunulacaktır.
    tjod olarak her zaman meslektaşlarımızın ve mesleğimizin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

    tjod yönetim kurulu adına
    prof.dr.ateş karateke
  • cehaletin ete kemiğe bürünmüş hali, fırsatçılık-ahlaksızlık-karaktersizliğin ta kendisi olmuş bu ülke...

    usg'de amniyotik bant ibaresini yanlış anlayan bir anne, bir sürü yakını, hatta ulusal tv kanalı çalışanlarını içeren haberimsi...
  • (bkz: https://m.haberler.com/…t-unutuldu-11492699-haberi/) bir adet karnında bant olduğuna inanan, başına gelen herşeyi buna bağlamış bir kadın, araştırmadan şikayetçi olarak kendini rezil eden bir avukat ve doktor düşmanlığını reyting malzemesi yapan ucuz habercilik peşinde yayıncılık anlayışı.. birkaç kanalda yayınlandı bugün bu haber hangisi daha acı bilemedim..
    not: amniotik bant bebeğin içerisinde bulunduğu içi amniyon sıvısı ile dolu amnion zarının katlantı yapması sonucu oluşan perde benzeri yapıdır. amniyotik band sendromu bebeğin kol ve bacaklarında hafif ödemden, kol ve bacaklar başta olmak üzere fetal kısımların tamamen kaybolmasına kadar uzanan konjenital anomalileri kapsar.
  • bantın sıktığını hissediyormus :( ya gulmemek icin zor tuttum kendini ama bu nedir ya! bu arada aslında karnında bir sey unutulan kadın değildir.
  • aynı basından beyin zarı, safra kesesi ve onikiparmak bağırsağı haberi de bekliyoruz.

    sağlık haberciliğinin trajikomik halini gözler önüne sermiştir.
  • bugun de iyi güldük çok sükür.

    yanlis anlasilmasin avukat hanima.
  • burada asıl dava edilmesi gereken avukattır hatta bu avukatı hasta da dava etmelidir ,benim paramı boşuna aldı diye
  • (bkz: türkiye'deki cehaletin inanılmaz yükselişi)

    - amniyotik bant bebeğinize yapışmış, bebeği almamız gerekiyor.

    - ben biliyordum içimde bir şey unuttuklarını. "hepislerine" dava açıcam, sürüm sürüm süründürücem. zaten haberlerde izlemiştim.
hesabın var mı? giriş yap