• dizel araçlarda, kısa mesafe sürüşlerde partiküllerin yanmasını sağlayacak yüksek ısıya çıkmak mümkün olmadığı için sık sık tıkanan parça. aracın yürümesinde herhangi bir problem yoksa genel olarak 2000 devirde 15 - 20 dk kesintisiz aracın sürülmesiyle problemi çözülür. ancak arıza işareti verdikten sonra bu işlem yapılmaz ve araç uzun bir süre daha kısa mesafe kullanılmaya devam edilirse, önce aracın devir almamasına, gaz yememesine sebep olur, ısrarla sürülmeye devam ederse motor boğulur, daha da ısrarla sürülürse çok ütopik şeyler meydana getirir. bu noktadan sonra devirli kullanmak çözüm getirmeyecektir. böyle bir durumda aracın servise çekilmesi ve filtrenin temizlenmesi gerekir. çok vakit alan bir işlem olmamakla beraber durduk yerde çekici ücreti ödemenize sebep verir.
  • iptali halinde tüvturk muayenesinden %99.9 geçemeyeceğiniz (geçeni duydum ama görmedim, ben kendim de bizzat geçemedim, geçemeyenini de çok gördüm) çevre dostu, cüzdan düşmanı otomobil parçası.
  • hava kirliliğini azaltmak için otomobil gibi motorlu araçlara takılan araç. makineden çıkan egzos gazı dönüştürücüden geçirilir, dönüştürücü kimyasal reaksiyonları hızlandırarak, birleşim atmosfere salınmadan önce, çevreyi kirleten kimi maddelerin başka maddelere dönüştürülmesini sağlar.
  • 3-5 beygir extra güç için sökülüp atilan , çevre dostu bir parça.
  • p0420 hata kodunu aldıktan sonra değiştirmeyi düşündüğüm meret.

    araç bilgileri; 2011 1.4t astra 70.000km- otomatik

    arıza ışığı sonrası oksijenlerini değiştirdim, maf ve basınç sensörleri vs kontrol edildi ve değiştirildi ama sorun çözülmedi. piyasada alternatif yollar aradım.

    bulmuş olduğum alternatif yollar ve fiyatları şu şekildedir;

    - içini boşalttırıp euro 4 ya da euro 5 katalizör doldurmak için 1000-1500tl arasında değişiyor.

    -orjinal çıkma fiyatları 1000tl civarında.

    - sıfır orjinal ürün ise 3000tl bandında.

    - hiç bu işe girmeyip oksijen sensörlerini katalizörden uzak tutacak şekilde aparat yapımı 300tl (amaç; sensörü uzak tutp ok olarak algılamasını sağlamak)

    - 350tl civarında katalizör temizliği yaptığını iddia eden yerler. (denemedim, randımanlı olacağını da sanmıyorum.)

    edit: araç bilgileri eklendi.

    aylar sonra edit 2: katalizörü 2300tl'ye orjinal parça ile değiştirdik. katalizörün yarısı erimiş haldeydi. çekişte artış meydana geldi.

    katalizörü değiştirdikten sonra biliniz ki; o katalizörü eriten başka bir halt vardır. muhakkak ama muhakkak ateşleme sistemini kontrol ettirin.
  • scotty kilmer abimizden ogrendigimize gore, aracinizda bu parcayla ilgili p0420 kodlu arizayi aliyorsaniz, bunu tinerle cozmeyi denemekte fayda var.

    ++++ultra teknolojik falan bir arabaniz varsa denemeyin, ben denedim, oldu++++

    efendim soyle: p0420'yi obd'de gorunce yaklasik ceyrek-yarim arasi dolu depomuza 4 litre tiner ekliyoruz (evet bana da bastan cilginca geldi) ve arabamizi bu sekilde 250 kilometre kadar suruyoruz. mumkunse tek seferde surmek daha verimli deyolla, ben bir haftada falan tamamladim 250'yi yine de ise yaradi.

    tinerimiz katalitik konvertordeki boku pasi sokup atiyor. scotty kilmer'in dedigine gore bu parca %94 verimlilikle bile calissa bu arizayi verebiliyormus araba.

    bir de bunu cikarip yikamak etmek vs var ama onla kimsenin ugrasacagini sanmam.
    soyle izleyebilirsiniz.

    fuel system temizleyiciler olsun, baska turlu kimyasallar olsun, bunlara duzenli para veren biri olarak ben etkilendim.

    marti ustaniz idaho kucuk sanayi'den bildirdi. saygilar.

    pesinen ek: kesin cozum degil, ama bi deneyin.

    uyari uzerine edit: araba benzinli.
  • katalizatör de denir.
    katalitik konvertör iptal edildiginde aracın ulasabilecegi en yuksek devir degerinin artmasına karşın, motor gereginden fazla yorulur ve ömrü kısalır.
    cogu aracta, iptal edilmesi uzun vadede faydadan cok zarar getirirken, kimi araclarda iptal edilmesi sadece zarar getirir..
  • kursunsuz benzin kullanimda ortaya cikan hidrooksitleri suzmeye yarayan parca.
  • "iç kısmında bulunan soy metalli parçası güney afrika cumhuriyetinden de ithal edilebilir."
    tabii burnunuzun dibi polonya, belcika, italya gibi ureticilerin fiyatlarindan ucuza geliyorsa.

    bahsedilen sanirim platin grubu elementi iceren "monolit" seramik kisim... ki bunu uretmek icin maden arama ruhsati gerekmiyor.
hesabın var mı? giriş yap