• (bkz: a behanding in spokane)

    senaryosunu martin mcdonagh'ın yazdığı ve bir adamın arayışını anlatan in your face oyun. ali yoğurtçuoğlu, arif pişkin, duygu üstünbaş ve inanç konukçu'nun oynadığı, dasdas tiyatro tarafından sahnelenen oyunun yönetmeni ilham yazar.

    bu, mcdonagh'ın izlediğim ikinci oyunu *. ikisinde de dehşete düşüren bir kurgu üzerinden metaforlarla karakterlerin bilinçaltı gözler önüne seriliyor.

    arayışlarımız, gerçeklerden kaçarak anlam yüklediğimiz yanılgılar üzerine olabilir. hatta yıllarca oradan oraya sürüklenebiliriz, ta ki yüzleşene kadar.

    --- spoiler ---

    mervyn, 27 yıl sonra karşısına çıkan bir şanstı. 6 serseriyi * ve eklemlerine "kin" yazdığı kesik elin sırrını ona keşfettirmişti. telefon ederken yaklaşan tren sesinin de işaret ettiği üzere, onu yalnız bırakan annesiydi aradığı. tıpkı kafesteki maymun gibi o da mervyn'i anlamıştı.
    --- spoiler ---

    toby karakterini canlandıran oyuncu siyahi ot satıcısı rolünde çok iyiydi. üstelik sadece vücut dili ve kullandığı jargonla başardı bunu, ki zordur. misal othello karakterini canlandıran siyaha boyanmış laurence olivier bile gözüme eğreti görünmüştü. mervyn karakteriyle inanç konukçu da kendine hayran bıraktı. onunki hani şu kendine hayrı olmayıp başkalarına mucizevi dokunuşları olan düğüm çözücü bir roldü.

    oyun dolu dolu 1 saat 15 dakika sunuyor. kara mizah nedir sorusuna verilebilecek örneklerde başı çekecek nitelikte. olaylar zinciriyle gererken, diyaloglarıyla kahkaha attırıyor.

    şiddetle tavsiye edilir.
  • klişe bir hikaye metnini, diyaloglar ve tabiki oyuncuların üstün performansları kotarmış olan sahne oyunudur. seri şekilde gelen esprileri süsleyerek sunan oyuncular sürekli gülmenize sebep oluyor.

    ali yoğurtçuoğlu efsane bir gözlem yeteneğinin olduğunu ispatladı. oyun boyunca beyaz bir adamın "zenci" olduğuna beni inandırdı.
    inanç konukçu'yu zaten tartışmaya gerek yok. oynadığı karakter ile farklı bir oyun bile çıkar. bu dark knight filmindeki joker gibi. inanç da heath ledger oluyor bu durumda.
    duygu üstünbaş aksatmadan diğer karakterleri ayak uyduruyordu.
    arif pişkin ise karakterini seyirciye yeterli şekilde aktarabilen bir performans sergiledi

    fırsatınız olduğunda kaçırılmaması gereken oyun.
  • ali yoğurtçuoğlunun döktürdüğü oyun.

    bir iş çıkışı ağız dolusu gülüp kafa boşaltmak için gidilebilecek güzel oyunlardan biri.
  • erzurum dt'de sahnelenen mükemmel yönetmen, mükemmel insan kuvvet yurdakul'un yönettiği; emrah keskin, arif atalay, özlem sakve oğuzhan vartolioğlu gibi harika bir oyuncu kadrosuna sahip tiyatro oyunudur. şimdiye kadar sahnelenen en iyi kayıp el diyebilirim. oyuncular muhteşem, kurgu harika ve fatih veli ölmez 'in bestelediği müzikler sizi kendinizden alıyor. hüzünlenirken bir anda kahkahalara boğulabiliyorsunuz. çok fazla aksiyon mevcut. emin olun izlerken gözünüzü bir an bile ayırmak istemeyecek ve oyun bittikten sonra bir daha izlemek isteyeceksiniz. hala izlemediyseniz şiddetle tavsiye edilir sevgili suserlar.
  • erzurum devlet tiyatrosu tarafından sahnelenen, 2019'da izlediğim ve ankara, istanbul, izmir dışındaki devlet tiyatrolarının da ne kadar kaliteli olduğunu görmemi sağlayan oyun.
  • abdullah arif atalay harika oyunculuğu ile sürüklüyor oyunu. emrah keskin de iyi bir performans sergiliyor ancak ben çok daha iyi performanslarını izlemiştim. metinin çok iyi olduğunu söyleyemem. düşündürtmeye çalışan ama nedense beyni çok karıştırmayan bir metin izliyor seyirci. abdullah arif atalay'ın iyi oyunculuğu için tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap