• pek azına anlam verebildiğimiz hareketler dizisinden oluşur bu dil, o yüzden çok takılmamak kedidir kedi diyip geçmek gerekir. ama illaki "bu hayvan bişey mi anlatmaya çalışıyor aman tanrım!" repliklerine girmek isteyenler şunlara dikkat etmeldir.
    insanı görünce yattığı yerden kalkıp mazlum mazlum bakan veya miyavayan kedi sevilmek ister, sıkılmıştır sabahtan akşama kadar yat babam yat, küçükse özellikle oyun ister macera arar. insan yaklaşınca uzanıp kollarını havaya diken kedi oyun peşindedir ama dikkat etmek gerekir, bu pozisyonda ani bir hareket kedinin elinize kolunuza okkalı bir imza çakmasına icabında tuğra çizmesine neden olabilir.
    tuylerini kabartıp çığlık atan kedinin derdinin ne olduğunu okuma yazma öğrenmeden önce öğrenmemiş kimse varsa kedilere hiç yanaşmasın derim.
    bilgisayar başındaki kedi sahibine (daha dorusu kedi dostuna) eziyet etme amaçlı monitöre sürtünebilir, klaveyeye yatabilir. amaç burada hakikaten eziyet etme olabilirken muhtemelen can sıkıntısı ve ilgi beklentisidir.
    kedilerin tüm davranışlarına anlam aramakla bir yere varılmıyor. kedi neden kapının yanında pusuya yatar ve çıkan insanın üzerine atlar? anlaşılsa national geographic'de görürdük zaten.
hesabın var mı? giriş yap